Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-03-2012  

VolkerWessels presteert redelijk in zware markt

 

AMERSFOORT – Koninklijke Volker Wessels BV heeft in 2011 toch een hogere omzet weten te boeken. Desondanks daalde de winst na belastingen van 87 naar 81 miljoen euro een bedrag dat volledig wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders.
Dertig procent van de winst komt uit de buitenlandse bedrijven van VolkerWessels dat 152 bedrijven in binnen- en buitenland omvat. In Duitsland werden de bedrijfsactiviteiten op enkele kleine deelnemingen na, in 2011 beëindigd. Vooral in Canada en de VS gaat het goed terwijl in de UK de orderportefeuille goed opkrabbelt. In totaal heeft VolkerWessels voor ruim 5 miljard euro aan opdrachten in portefeuille. De solvabiliteit van VolkerWessels bedraagt 25 procent.
VolkerWessels verhuisde haar hoofdkantoor begin van dit jaar van Rotterdam naar het nieuwe energiezuinige kantoor bij Amersfoort (Vathorst) langs de A28. Dat pand werd gebouwd in opdracht van de Rijssense grootaandeelhouder Dik Wessels. VolkerWessels heeft voor die locatie gekozen omdat het centraal in Nederland ligt t.a.v. alle Nederlandse werkmaatschappijen.
Saillant in deze is dat VolkerWessels grootste concurrent Heijmans zich gaat vestigen in het oude te renoveren Adriaan Volkerhuis in Rotterdam.

< Het nieuwe hoofdkantoor van VolkerWessels bij Amersvoort langs de A28


VolkerWessels Jaarrapport 2011

Archief
Terug naar vorige pagina