Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-03-2012  

Diefstal, beroving, inbraak, enz. in Twente

 

Winkeldief ook aangehouden voor beroving
ENSCHEDE - Politie Twente heeft woensdag 29 februari een 24-jarige man uit Enschede aangehouden voor winkeldiefstal. Uit onderzoek bestaat tevens de verdenking dat de 24-jarige betrokken is geweest bij de straatroof op 17 december 2011.

Omstreeks 12.40 uur kreeg de politie een melding dat medewerkers van een winkel aan het H.J. van Heekplein een winkeldief hadden staande gehouden. De man had goederen uit de winkel meegenomen en was de kassa gepasseerd zonder deze af te rekenen. Aan de ter plaatse gekomen agenten verklaarde de 24-jarige dat hij al eerder een winkeldiefstal had gepleegd. Uit verder onderzoek bleek dat de man ook als verdachte kon worden aangehouden voor de gewapende beroving in Hengelo op 17 december. De man is in verzekering gesteld. (2012020909 / 2011119561)

Bedrijfsinbraken
ENSCHEDE - Bij verschillende bedrijfspanden in Enschede zijn inbraken gepleegd.

Brinkstraat
Zondag 26 februari kreeg Politie Twente melding dat in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 februari een bij een internetbedrijf aan de Brinkstraat was ingebroken. Onder meer is een televisie weggenomen. (2012019543 / 2012020887)
Laaressingel
Bij een kapsalon aan de Laaressingel werd in de vroege ochtend van donderdag 1 maart een poging tot inbraak gedaan. Omstreeks 03.00 uur werd door een omwonende een harde knal gehoord. De inbrekers konden de winkel echter niet binnenkomen en werden ook niet aangetroffen. (2012021190)
Oliemolensingel
Donderdag 1 maart omstreeks 05.15 uur werd ingebroken bij een automaterialenzaak. Hier werd geld buitgemaakt. (2012021205)
Wesseler-Nering
Bij een horecagelegenheid aan de Wesseler-Nering werd donderdag 1 maart omstreeks 06.15 uur ingebroken. Ook hier is geld weggenomen.(2012021212)

Politie Twente doet onderzoek naar de inbraken en wil graag in contact komen met getuigen. Mensen die iets van één van deze inbraken hebben gezien of wellicht iets verdachts hebben opgemerkt in genoemde straten, worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente, team Enschede, 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.

Auto’s bekrast, politie zoekt getuigen
HAAKSBERGEN - In de Warfriet te Haaksbergen zijn woensdag 29 februari meerdere auto’s bekrast. De politie zoekt getuigen.
Omstreeks 17.45 uur kreeg Politie Twente van bekrassing van een auto. Ter plaatse gekomen agenten zagen in de Warfriet dat een vijftal auto’s waren bekrast.
Vorige week was ook al een aangifte ontvangen van bekrassing van een auto in de Warfriet. Eigenaren van auto’s die zijn bekrast en die nog geen aangifte hebben gedaan, worden verzocht dit alsnog te doen. De politie wil ook graag in contact komen met mensen die mogelijk iets van de bekrassingen hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen via het algemene nummer van Politie Twente, team Haaksbergen, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (2012021107)

Verdachte hennepkwekerij aangehouden
HENGELO - De recherche van Politie Twente heeft woensdagmorgen 29 februari, een 60- jarige inwoner van Duitsland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontdekte hennepkwekerij in Hengelo op 13 januari jl.
Tegen de 60-jarige man is proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek is nog niet afgerond en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Voetganger ernstig gewond bij aanrijding
DEURNINGEN - Een 66-jarige man uit Bad Oeynhausen (Dld) is woensdag 29 februari gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man stak omstreeks 19.20 uur de Vliegveldstraat ter hoogte van een horecagelegenheid lopend over. Een 46-jarige automobilist uit Deurningen zag hem over het hoofd en reed de man aan. De man raakte ernstig gewond en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De Verkeersongevallen Analyse doet onderzoek naar de toedracht. (2012021131)

Aangehouden voor oplichting met lege flessen
DELDEN - Een 31-jarige man uit Hengelo is woensdag 29 februari aangehouden op verdenking van oplichting.
De man had bij supermarkten lege flessenkratjes uit de emballageruimte gehaald en deze opnieuw ingeleverd. In één geval had de man een medewerker van de winkel verteld dat hij kratjes had ingeleverd en geen bon had ontvangen. Uit bewakingsbeelden bleek echter dat de man geen kratjes had ingeleverd. Op 13 januari had hij op deze manier een supermarkt in Losser opgelicht en op 30 januari en 10 februari een supermarkt in Delden. De man is aangehouden en na verhoor heengezonden. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. (2012014094)

Huisverbod uitgereikt
DINKELLAND - Een 34-jarige man uit de gemeente Dinkelland heeft woensdag 29 februari een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. Meer informatie over het huisverbod is te vinden op www.huisverbod.nl.

Zes jongeren aangehouden voor mishandeling
ALMELO - Politie Twente heeft zes jongeren in de leeftijd van 17 tot 19 jaar, aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 22-jarige man uit Zwolle op 15 januari jl.
De 22-jarige Zwollenaar was in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 januari met wat vrienden op stap in Almelo. Omstreeks 04.00 uur verlieten zij een café. Toen zij op het Centrumplein stonden, werden zij toegeschreeuwd door een grote groep jongeren die zich tegenover hen ophielden. De groep uitte beledigingen richting de vrienden van de Zwollenaar. Toen hij vroeg waarom zij dit deden, begon de groep hem te mishandelen. Hij werd in het gezicht geslagen en geschopt. Toen hij op de grond viel als gevolg van de mishandeling, bleven de jongeren schoppen. Uiteindelijk lukte het de Zwollenaar om weg te rennen. Hij werd opgevangen door politieagenten en is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar heeft hij zich moeten laten behandelen aan zijn verwondingen.

Hennepplantages ontdekt
ALMELO - Politie Twente heeft woensdag 29 februari drie hennepkwekerijen aangetroffen.
Naar aanleiding van een anonieme melding via Bel M. werd op de zolder van een woning aan De Roerdomp een in werking zijnde kwekerij aangetroffen met 228 planten. De stroom werd illegaal afgetapt, waarbij sprake was van een brandgevaarlijke situatie. In opdracht van de officier van justitie werden de planten ter vernietiging in beslag genomen. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt onderzoek gedaan. (2012007763)
Bij een woning aan de Virulyweg werd op de bovenverdieping een hennepkwekerij in een afgetimmerde ruimte aangetroffen. Hier was al geoogst, vermoedelijk hebben hier 313 planten gestaan. Deze zijn in opdracht van de officier van justitie ter vernietiging in beslag genomen. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. De eigenaar van de kwekerij, een 36-jarige man uit Almelo, is donderdag 1 maart aangehouden (2012014035)

Archief
Terug naar vorige pagina