Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
26-02-2012  

Politie lost schoten bij achtervolging op A1 (upd)


Fictieve foto
 

NOORD-DEURNINGEN - Na melding van benzinediefstal hedennacht omstreeks 04.15 uur bij een tankstation op de A1 ter hoogte van Noord Deurningen, trof de gealarmeerde politie de auto met verdachten rijdend aan op de A1 in de richting van Deventer. Bij de afslag Markelo werd de vluchtwagen de afrit op gedirigeerd en tot stoppen gedwongen, maar deze reed vervolgens achteruit in op de politiewagen en ging er weer vandoor. Nu zijn rit vervolgend in omgekeerde richting naar Hengelo. In de Breemarsweg te Hengelo kon de vluchtwagen opnieuw tot stoppen worden gedwongen en de inzittenden, een 22-jarige bestuurder uit Hengelo en een 16-jarige passagier uit Rijssen worden opgepakt. Het voertuig bleek gestolen. Tijdens de achtervolging werd door de politie meermaals gebruik gemaakt van het dienstpistool, vanwege de dreigende situatie bij de stoppogingen.
Politie Twente verzoekt eventuele getuigen zich te melden via Team Hengelo 0900-8844 of Misdaad Anoniem 0800-7000

Update: 27-02-2012

Politie zoekt uitgaansjongeren die moesten uitwijken voor achtervolging

Markelo / Hengelo - Het rechercheteam Hengelo van Politie Twente wil graag in contact komen met de jongeren die in de vroege ochtend van zondag 26 februari moesten uitwijken voor de politieachtervolging op de Potdijk in Markelo.

De jongeren kwamen vanuit de uitgaansgelegenheid ‘Dieka’ in Markelo fietsen, toen zij tussen 03.30 en 04.30 uur op de Potdijk moesten uitwijken voor de politieachtervolging. De fietsers moesten uitwijken en kwamen in de berm tot stilstand. Het rechercheteam Hengelo komt graag met hen in contact. Ongetwijfeld zullen zij geschrokken zijn door de snelheid waarmee de voertuigen hen passeerden. Het kan zijn dat zij informatie hebben die voor de politie van belang is. Zij kunnen in contact komen met het rechercheteam Hengelo door te bellen naar 0900-8844.

Daarnaast is Politie Twente een onderzoek gestart naar de waarschuwingsschoten die gelost zijn door de politie. Eén van deze waarschuwingsschoten is vermoedelijk door de ruit van een woning aan het Leurinksplantsoen in Hengelo gegaan. Hierbij is niemand gewond geraakt. De politie onderzoekt hoe dit heeft kunnen gebeuren.

(2012019527)

Archief
Terug naar vorige pagina