Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
25-02-2012  

Techniekdagen in Tubbergen


Archieffoto: Groothuis Woningbouw
 

MARIAPAROCHIE/HARBRINKHOEK – De 6e Tubbergse Techniekdagen worden op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart gehouden. Tijdens de techniekdagen kunnen leerlingen van de basisschool uit groep 7 en 8 en leerlingen van de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs kennis maken met technische beroepen. . "De toekomstperspectieven voor jongeren blijven groot. Diverse technische sectoren kennen een grote groep ouderen die de komende jaren de branche verlaat. De huidige jongeren zijn hard nodig om die leemtes op te vullen", aldus een woordvoerder van Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen (BGT).
Deelnemende bedrijven zijn o.a. Klumpers installatietechniek, Groothuis Woningbouw, Goossen Autoschade, Hofhuis Keukens, Autogroep Twente en Timmerfabriek Groothuis.
De officiële opening van de techniekdagen is op vrijdagavond om 18.00 uur bij Groothuis Woningbouw in de Harbrinkhoek. De ‘Open Uren’ zijn op vrijdag van 18.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. Binnen die tijdsperiodes kunnen de doelgroep-leerlingen uit alle gemeenten op elk bedrijf terecht. Ter afsluiting ontvangen ze als presentje een werkstukje dat ze thuis of op school in elkaar kunnen zetten.

Archief
Terug naar vorige pagina