Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
25-02-2012  

Snuffelbezoek Noordik-leerlingen bij Falco

 

VRIEZENVEEN - Ervaren gastheren; zo zou je William Flim en Egbert van der Weide van Falco Vriezenveen wel kunnen noemen. Zij hebben de afgelopen weken namelijk vier keer een rondleiding verzorgd, door hun bedrijf, aan leerlingen van het Noordik vestiging Vriezenveen. De 3e klassen: T&D (BB en KB leerlingen) en GT (sector Techniek) en de 4e klas TL (sector Techniek) keken hun ogen uit.

Allereerst werd er een powerpointpresentatie gegeven over het bedrijf: de geschiedenis, de vestigingen, de verschillende afdelingen, enz… Vervolgens, na het vragenrondje, werden de verschillende afdelingen bekeken: de verkoop, de administratie, het technisch bureau, het bedrijfsbureau, de productie. De heer Flim (hoofd bedrijfsbureau bij Falco) nam de presentatie voor z’n rekening en daarna ook de rondleiding door het bedrijf en de heer Van der Weide (hoofd productie) liet de werkzaamheden in de productiehal zien, ook werd gekeken bij de betonafdeling, de (voor)montage en de expeditie. De meeste leerlingen gaven aan verbaasd te zijn over de grootte van het bedrijf. “Dat hadden we nooit verwacht” werd er gezegd.

Na de rondleiding kregen alle leerlingen een relatiegeschenk mee. Daarnaast hebben ze genoeg informatie meegekregen om een mooi verslag te maken, niet het leukste deel van het bezoek, maar wel waardevol . In het kader van LOB (Loopbaan oriëntatie en begeleiding) bezoekt het Noordik vestiging Vriezenveen regelmatig bedrijven met de leerlingen die de techniek in willen. Dit, om ze te laten oriënteren op de verschillende richtingen binnen de techniek, zodat de leerlingen straks op het ROC meteen de goede opleiding kiezen.

Het bezoek aan Falco was zeer waardevol en zeker voor herhaling vatbaar. Gelukkig hebben de heren Flim en Van der Weide aangegeven volgend jaar opnieuw rondleidingen te willen verzorgen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina