Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-02-2012  

Cogas rijdt al op gas en nu ook electrisch

 

De Renault Fluence Z.E. is 100% elektrisch en kan een afstand van 150 kilometer afleggen, mits de accu volledig is opgeladen en afhankelijk van de weersomstandigheden. Cogas wil de komende tijd ervaring opdoen met elektrisch rijden. De elektrische auto wordt hoofdzakelijk ingezet ten behoeve van medewerkers die korte afstanden moeten overbruggen. Afhankelijk van de ervaringen met de Renault Fluence en de verdere ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto’s, overweegt Cogas in de toekomst meerdere elektrische auto’s aan te schaffen.

Het opladen van de elektrische auto kan Cogas voor het kantoorpand aan de Rohofstraat. Daar heeft Cogas in juli 2011 al een oplaadpunt voor elektrische auto’s geplaatst. Dit was het eerste oplaadpunt voor elektrische auto’s in Almelo.

Cogas neemt deel in de stichting E-Laad. Deze stichting is een initiatief van de landelijke elektriciteitsnetbeheerders. De elektriciteitsnetten in Nederland behoren tot de betrouwbaarste van de wereld. Als Nederland in de toekomst overschakelt op elektrisch rijden, willen de netbeheerders dat graag zo houden. Daarom investeert Cogas voortdurend in het up to date houden van haar elektriciteitsnetten. Momenteel rijden in Nederland ongeveer 1000 elektrische auto’s. Dit worden er snel meer de komende jaren. Een belangrijke doelstelling van E-laad is inzicht verkrijgen in de invloed van elektrisch vervoer op de elektriciteitsnetten.

Over Cogas
Cogas is een innovatieve, veelzijdige organisatie met meer dan 40 jaar ervaring in de kabel- en energiesector. Met onze vier hoofdactiviteiten bieden we vooruitstrevende, kostenbesparende en milieuvriendelijke oplossingen. Wij houden ons bezig met het aanleggen en onderhouden van infrastructuur voor gas en elektriciteit in Oost Nederland, waarop ruim 130.000 huishoudens zijn aangesloten. Ditzelfde doen wij voor de (glasvezel)infrastructuur van ons kabelnetwerk waarmee wij 80.000 consumenten en bedrijven voorzien van radio, televisie, internet en telecommunicatie. Daarnaast zijn wij in heel Nederland actief door fors te investeren in de toepassing van duurzame energievoorziening, voornamelijk door middel van ondergrondse warmte- en koudeopslag. Ons landelijk opererend meetbedrijf verzorgt het uitlezen van meterstanden en het in kaart brengen van het energieverbruik.

Archief
Terug naar vorige pagina