Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
14-02-2012  

Tukkers lopen voorop in scheiden van afval

 

ENSCHEDE – Staatssecretaris van milieuzaken Joop Atsma bracht vandaag een werkbezoek aan afvalverwerker Twente Milieu.
Onder leiding van Roel Cazemier - portefeuillehouder duurzaamheid Regio Twente – ging Atsma onder andere in gesprek met de milieuwethouders van de Twentse gemeenten, Albert van Winden (dir. Twente Milieu), Jan Rooijakkers (dir. Twence) en vertegenwoordigers van de provincie Overijssel over het afvalbeleid in Twente.
Dit naar aanleiding van de brief van de heer Atsma die hij afgelopen zomer aan de Tweede Kamer stuurde met als onderwerp ‘meer waarde uit afval’ . In deze brief geeft hij aan hoe kan worden bijgedragen aan de vermindering van de milieudruk in het afvalbeheer en versterking van de kenniseconomie. In deze brief is onder meer de ambitie neergelegd om 60 tot 65 % van het huishoudelijke afval te recyclen.
“De Twentenaren beschikken over een grote bereidheid tot afvalscheiding” geeft de heer Atsma aan. De rol van de rijksoverheid richt zich vooral op het faciliteren, stimuleren en het wegnemen van belemmeringen. Ik neem die verantwoordelijkheid op me. En ik verwacht dat de andere partijen in de keten ook die verantwoordelijkheid oppakken.
Alleen dan kunnen we meer waarde uit afval halen” aldus de heer Atsma.
Initiatiefnemer van dit debat, Albert Van Winden, (Twente Milieu) is blij dat de heer Atsma zijn visie toelicht en het gesprek aangaat met de Twentse gemeenten op het gebied van inzameling en verwerking van afval. “Dit samenzijn met de Twentse bestuurders is een goede stap richting een optimale afstemming en samenwerking op het gebied van de inzameling en verwerking van afval. Op dit moment worden er door de Twentse gemeenten verschillende beleidskeuzes gemaakt om goede uitvoering te geven aan de recyclingdoelstelling die Atsma in zijn brief verwoord.
(Bron: Twente Milieu)

Archief
Terug naar vorige pagina