Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-02-2012  

Wegener personeel massaal naar Brabanthallen

 

APELDOORN – Volgens Omroep Brabant houdt uitgever Koninklijke Wegener op 15 februari a.s. een informatiebijeenkomst voor al het personeel in de Brabanthallen. Zo’n 3500 werknemers worden min of meer verplicht verwacht.
Tijdens de bijeenkomst zal Wegener samen met het Britse moederbedrijf Mecom de toekomststrategie kenbaar maken. Chief Executive Officer Tom Toumazis komt over uit Londen om in een 2,5 uur durende sessie de veranderingen uiteen te zetten.
Tot Mecom in Nederland behoren o.a. de dagbladen De Limburger en het Limburgs Dagblad en o.a. de Wegener dagbladen De Gelderlander, De Stentor, TC Tubantia, ZPC/De Stem en het Eindhovens Dagblad.
Daarnaast is het de grootste uitgever in Nederland van diverse gratis huis aan huisbladen.
Er bestaat al een aantal jaren onmin tussen de Nederlandse tak en het moederbedrijf Mecom. In Nederland is bij Wegener in de laatste anderhalf jaar de volledige bedrijfsstop vervangen en bestaat er onmin over de koers die wordt gedicteerd vanuit Mecom.
Bij Wegener - de kroonjuwelen van Mecom - moet 70 miljoen euro worden bezuinigd om de afdracht aan Mecom veilig te stellen. Bovendien wil Mecom bij Wegener een betaalmodel invoeren voor alle digitale platforms, inclusief apps voor smartphones en tablets. Ook de outsourcing van de digitale onderdelen naar India of mogelijk Polen, stuit op verzet. In het laatste jaar zijn al meerdere grote storingen geweest in het datacenter in Eindhoven.

Archief
Terug naar vorige pagina