Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
27-01-2012  

Landgoed Kamplanden Notter stap dichterbij

 

WIERDEN - De totstandkoming van het landgoed Kamplanden in Notter is weer een stap dichterbij gekomen. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad van Wierden voor het bestemmingsplan vast te stellen. Tegen het ontwerp zijn geen bezwaren ingediend.

Sinds 2002 is de familie Roelofs bezig met het ontwikkelen van een landgoed aan de Klokkendijk 17 in Notter. Op het landgoed komen vier landgoedwoningen en één landhuis. Daarnaast investeert de familie in nieuwe natuur, herstel van het landschap, ruimte voor water en ontwikkeling van recreatieve paden en voorzieningen. De plannen voor het landgoed zijn eind november 2011 tijdens een informatieavond gepresenteerd aan de buurt.

Om het landgoed te kunnen realiseren, is in opdracht van de familie Roelofs een ontwikkelingsvisie en beeldkwaliteitsplan opgesteld. Deze plannen waren nodig om aan te tonen dat het ontwerp van het landhuis en landgoedwoningen binnen de omgeving zou passen. Nadat deze plannen gereed waren, heeft de gemeente een bestemmingsplan gemaakt.

Het ontwerp-bestemmingsplan heeft vanaf 1 december 2011 zes weken ter inzage gelegen. In deze periode heeft niemand een bezwaar ingediend.

Het college van Burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor het bestemmingsplan vast te stellen. De gemeenteraad behandelt het bestemmingsplan op 7 februari 2012 tijdens de Informatieronde Grondgebied.

Onderzoek in kader Flora en Faunawet - klik hier

Archief
Terug naar vorige pagina