Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-01-2012  

Bakker wordt waarnemend korpschef in Twente

 

ENSCHEDE – De Drentse korpschef Frans Bakker wordt waarnemend korpschef van de Politie Twente. Hij combineert de tijdelijke functie met die in Drenthe tot de vorming van het grote korps Oost Nederland een feit is. Hij vervangt Martin Sitalsing, die de politie verlaat en vertrekt naar Bureau Jeugdzorg in Groningen.
Korpsbeheerder Peter den Oudsten typeert Bakker als een leider die het beste uit zijn mensen kan halen door teamgeest te kweken: “Frans kan zijn mensen laten doen waar ze goed in zijn waardoor individuele capaciteiten optimaal ingezet kunnen worden voor het groter geheel.”
Frans Bakker begon zijn loopbaan in 1981 bij de gemeentepolitie Arnhem. In 1993 werd hij hoofd van de afdeling Control en Kwaliteitszorg bij de politie Gelderland-Midden en in 1997 chef van de Divisie Justitiële Zaken. In 2001 werd hij benoemd tot directeur politie en plaatsvervangend korpschef van het korps Friesland. Frans Bakker werkt sinds december 2004 in Drenthe als korpschef. In de Raad van Korpschefs heeft hij de aanpak van financieel economische criminaliteit en de aanpak van criminaliteit op of via het internet (Cybercrime) in zijn portefeuille.

Archief
Terug naar vorige pagina