Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
27-12-2011  

Esrand Wierden wordt natuurlijk en avontuurlijk

 

WIERDEN - Inwoners van de wijk Wierden West hebben voor de vormgeving van de openbare ruimte in Esrand gekozen voor de variant ‘natuurlijk en avontuurlijk’. Wethouder Broeze: ‘Esrand wordt een aantrekkelijk gebied met veel groen en natuur, wandelpaden, water en uitdagende speelaanleidingen voor kinderen.’

Aan de rand van het dorp Wierden komt een gebied met onder andere een hotel en panden voor lokale dienstverlening. De bewoners van de aanliggende wijk Wierden West hebben op een aantal momenten hun bijdrage kunnen leveren voor de vormgeving van de openbare ruimte.

In december 2010 konden belangstellenden aangeven wat er in dit gebied zou moeten gebeuren met groen, wandelen en fietsen, speelvoorzieningen, enz. Met de uitkomsten heeft de gemeente twee varianten gemaakt: ‘natuurlijk en avontuurlijk’ en ‘cultuurlijk en kleurrijk’. Bewoners van Wierden West konden vervolgens zes weken stemmen naar welke variant hun voorkeur uitging.

In totaal hebben zo’n veertig mensen gestemd. Een ruime meerderheid van de stemmers heeft zich uitgesproken voor de variant ‘natuurlijk en avontuurlijk’. Als redenen gaven de stemmers de ruimte voor de natuur aan, waterpartijen, veel uitdaging voor kinderen en eens een keer wat anders.

De gemeente gaat de variant verder uitwerken en detailleren. Het uitgewerkte plan is in de loop van 2012 gereed. Uitvoering staat gepland na de bouw van het hotel en panden voor lokale dienstverlening.

Voor meer informatie over Esrand klik hier.
 

Archief
Terug naar vorige pagina