Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-12-2011  

Herbenoeming leden monumentenraad Wierden

 

WIERDEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft de leden van de monumentenraad Wierden voor de komende jaren opnieuw benoemd.
Vanaf 2007 kent de gemeente Wierden een Monumentenraad. Dit onafhankelijke adviesorgaan adviseert de gemeente over algemene beleidsuitgangspunten op het gebied van monumentenzorg en archeologie. Daarnaast geeft ze advies over het plaatsen en afvoeren van monumenten op de rijks- en gemeentelijke monumentenlijst en probeert ze de betrokkenheid van de bevolking bij de zorg voor het historisch erfgoed te vergroten door onder andere het organiseren van de jaarlijkse Open Monumentendag in Wierden.

In de monumentenraad zitten zeven personen die affiniteit hebben met gebouwen, landschap en (cultuur)historie in de gemeente Wierden. De leden zijn nu opnieuw benoemd. Zes leden zijn benoemd tot 1 december 2013. Dit zijn de heer E. Storm van Leeuwen (voorzitter), de heer G.G. Kosters, (plv. voorzitter), de heer J. Dollen, de heer J. Schipper, de heer F. Jaarsma en de heer T. Pigge. De heer B. Keijzer is later lid geworden van de monumentenraad. Hij is opnieuw benoemd voor de periode 1 april 2012 tot 1 april 2015.

Archief
Terug naar vorige pagina