Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-12-2011  

Symfonie orkesten Almelo en Enschede gefuseerd

 

ALMELO – Onlangs zijn het Twents Symfony Orkest uit Enschede en het Koninklijk Symphonie Orkest "Cecilia" uit Almelo gefuseerd tot één vereniging. Ze gaan samen verder als het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia.
Het feit dat deze twee verenigingen hun wortels in twee verschillende plaatsen hebben, maakt deze fusie tot een uniek Twents gebeuren. Al sinds april 2008 spelen beide orkesten samen onder dezelfde dirigent: Daan Hillen. Sindsdien is al menig concert gezamenlijk gegeven.
Om in de toekomst ook grotere symfonische werken te kunnen blijven spelen, is een fusie noodzakelijk geworden. Dat het orkest naast een kwantitatieve groei ook een kwalitatieve impuls heeft gekregen wil het tijdens het fusieconcert in maart 2012 aan het Twentse publiek laten horen.
Op het programma staan dan de Ouverture De Hebriden van Mendelssohn, Die Rückertlieder van Mahler en de 9e symfonie “Aus der neuen Welt” van Dvorak.

Nieuwe leden zijn welkom. De repetities vinden plaats op maandagavond van 19:45 uur tot 22:15 uur in de Remonstrantse Kerk aan de Woltersweg 11 te Hengelo.
“Cecilia” is aangesloten bij de Federatie van Amateur Symfonie- en Strijkorkesten (FASO, www.fasobib.nl).Meer informatie over de vereniging, het orkest en de voorjaarsconcerten is te vinden op de site:
www.ksocecilia.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina