Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-12-2011  

Waterschapfusie en samenwerking in Overijssel

 

ALMELO – Waterschap Regge & Dinkel in Almelo gaat fuseren met waterschap Velt & Vecht in Coevorden. De fusie moet per 1 januari 2014 haar beslag krijgen. Ook wordt meer samengewerkt met waterschap Rijn & IJssel dat echter niet toetreedt tot een gefuseerd waterschap.
De samenwerking en fusie moeten een besparing opleveren van 10 miljoen euro. De afzonderlijke besturen willen nog deze maand besluiten nemen over de voorstellen die met behulp van bureau Berenschot zijn vorm gegeven. Ook moet het provinciebestuur nog instemmen. Dat zal naar verwachting geen probleem opleveren. ‘Intensivering van de samenwerking tussen waterschappen en verdere schaalvergroting past in de lijn om te komen tot kostenbesparing in het waterbeheer. Daar kan niemand tegen zijn’, zegt gedeputeerde Boerman van de Provincie Overijssel daarover.
De samenwerking van een gefuseerd waterschap van Dinkel tot Vecht met het waterschap Rijn & IJssel moet eveneens synergie opleveren voor verdere samenwerking met andere partners.

< De fusie van Regge & Dinkel met Velt & Vecht en de vergaande samenwerking met Rijn & IJssel wordt vooral ook ingegeven door de gezamenlijk grensoverschrijdende activiteiten, zoals AlmeloNieuws.nl in spetember jl. berichtte.

Archief
Terug naar vorige pagina