Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-12-2011  

CarintReggeland investeert fors in Twente


Eugeria Almelo op de hoek Vriezenveensestraat-Ootmarsumsestraat
 

ALMELO – CarintReggeland gaat in de komende jaren 126 miljoen euro investeren in 14 eigentijdse woonzorgcentra in Twente. Daarvoor heeft het een financieringscontract gesloten met Rabobank en ING dat loopt tot 1 januari 2016, de datum dat de nieuwbouw gerealiseerd moet zijn. De banken zijn ook bereid leningen te verstrekken als de verschillende projecten zijn gerealiseerd.
Wellicht het grootste project is de vernieuwing van verpleeghuis Eugeria in Almelo. Daar worden 12 wooneenheden voor 6 personen gebouwd voor patiënten met een psychogeriatrische aandoening. Het bestaande somatische huis wordt vernieuwd met een capaciteit van 72 plaatsen waardoor tweepersoonskamers verdwijnen. Het somatische huis krijgt een verbinding met de nieuwbouw via een centraal plein dat als toegangsplein fungeert voor alle welzijn- en behandelfuncties in de aanliggende vleugels.
In het welzijnsgedeelte komen eveneens een film/kerkzaal, fitnesscentrum, winkel, kapper, stiltecentrum, grand café met bar en restaurant en zo mogelijk een zwembad die ook voor de wijkbewoners toegankelijk zijn.
De andere nieuwbouwprojecten van CarintReggeland zijn het St. Elisabeth in Delden, Eltheto in Rijssen en Het Woolde in Hengelo. Daarnaast komen er nieuwe woonzorgcentra op het Gijmink in Goor, de Sloetsweg in Hengelo en op diverse andere plaatsen in Hengelo.

Archief
Terug naar vorige pagina