Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
29-11-2011  

Straf oud- burgemeester Ootmarsum - Top Craft

 

ALMELO - Oud-burgemeester Peter van den Baar (70) van Ootmarsum kwam er voor de Almelose rechtbank niet zonder kleerscheuren af inzake de affaire Top Craft.
De rechtbank acht bewezen dat de voormalige burgemeester als bestuurder van het sociaal werkvoorzieningsschap Top Craft onjuiste belastingaangifte deed en valsheid in geschrifte pleegde. Dat gebeurde tussen 2000 en 2004. Van den Baar deed dat in een poging de oud-directeur van de sociale werkvoorziening Top Craft aan een hoger salaris te helpen. De man kwam op papier in dienst van de gemeente Oldenzaal en niet in dienst van Top Craft waardoor hij een hogere onkostenvergoeding kreeg.
Van den Baar werd veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een geldboete van 30.000 euro. Ex-directeur Ad G. (70) werd veroordeeld tot een werkstraf van 160 uur en een geldboete van 50.000 euro. De rechtbank hield er rekening mee dat beiden op leeftijd zijn en geen strafblad hebben en de affaire speelde voor 2003.
De rechtbank uitte ook verkapte kritiek richting drie betrokkeken bij de gemeente Oldenzaal. Zij werden niet gedagvaard.

Van den Baar was wethouder in Eindhoven, burgemeester van Goirle, Sas van Gent en Ootmarsum. Hij adviseerde verder de gemeente Amersfoort in 2005 t.a.v. het woonwagenbeleid.
Als bestuurder was hij o.a. actief als voorzitter van FC Eindhoven en lid van de Raad van Commissarissen van de stichting Nederlandse Opvang Papagaaien (NOP).
Momenteel is hij nog voorzitter van de Van Abbe Stichting in Eindhoven en lid van de Raad van Commissarissen van woningstichting Laurentius in Breda.

 

Archief
Terug naar vorige pagina