Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-11-2011  

Business Meets Twente in hangar 11

 

ENSCHEDE – De gehele zakenwereld van Twente was vandaag aanwezig in een hangar op de voormalige luchtmachtbasis Twente tijdens de eerste dag van Business Meets Twente die nog duurt t/m vrijdag a.s.
Als sprekers o.a. staatssecretaris Paul de Krom en Loek de Vries topman van Royal ten Cate uit Almelo. De Vries vroeg zich af of ondernemend Twente zich wel realiseert hoe snel de wereld veranderd. De Vries hekelde daarbij de stroperige besluitstructuur in Nederland ten opzichte van de landen in Azië en China in het bijzonder.
De Vries lichtte ook een tipje van de sluier op inzake de investeringen in inkjettechnologie. Een techniek die textiel bepaalde eigenschappen kan meegeven zoals vuilafstotendheid of vochtabsorberendheid. De Britse dochtermaatschappij Xennia leverde wereldwijd al 70 inkjetprinters die elk meer dan 1,6 miljoen euro kosten. Ook nam Royal ten Cate afgelopen zomer het failliete Osiris Inkjet Systems in Hengelo over en bracht het onder bij Xennia.
Staatssecretaris Paul de Krom gaf de gemeente Enschede een tik om de oren: ‘Het is niet uit te leggen dat Poolse inpakkers in Enschede kerstpakketten voor Albert Heijn inpakken, terwijl we in dit land een half miljoen werklozen hebben’, zei de Krom. Hij reageerde daarmee op het initiatief van een uitzendbureau uit Haaksbergen die 40 jongeren uit Polen haalde om de klus te klaren. Het uitzendbureau noemde Nederlandse jongeren ongemotiveerd. De Krom reageerde dat het kabinet met wettelijke maatregelen te komen om werklozen te dwingen middels kortingen en inhouding van uitkeringen. Of de 425.000 werkzoekenden in Nederland een normaal loon willen en geen onderbetaling vroeg de Krom zich niet af.

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (44 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina