Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
25-11-2011  

Den Oudsten ziet fusie Netwerksteden voor zich

 

ENSCHEDE – De Enschedese burgemeester Den Oudsten ziet op termijn een fusie van de Netwerksteden voor zich. Volgens Den Oudsten moet door een samensmelting van Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal een gemeente met 364.000 inwoners ontstaan die krachtig genoeg is om nationaal bestuurlijke invloed te winnen en zo het verlies aan banen, diensten en inkomsten kan voorkomen. Nu dreigt Twente de rijksdiensten te verliezen.
Volgens den Oudsten zou ‘Twentestad’ samen met de omliggende regio moeten optrekken zoals den Haag en Rotterdam dat ook doen. ‘Zo’n krachtig stedelijk geluid heeft Twente ook nodig. Als we daar nu niet mee komen, dan wordt het oosten in de toekomst geheel weggespeeld. We moeten hard vechten om de posities te behouden. Dat vraagt om een sterke eenheid van handelen’, aldus Den Oudsten.
De Netwerksteden werken al steeds meer samen op economisch en sociaal gebied, waarbij de gemeentegrenzen eigenlijk al geen rol meer spelen. Den Oudsten beseft wel dat dit voor de plattelandsgemeenten in Twente nog moeilijk ligt.
 


Brochure Samen Sociaal Sterk 2010-2013

Archief
Terug naar vorige pagina