Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-11-2011  

Jumbo koopt supers C1000

 

HOUTEN – In Houten vond vanavond een spoedbijeenkomst plaats van de 400 kruideniers van C1000. Naar verluidt werd hen medegedeeld dat supermarktketen Jumbo de aandelen C1000 van inkoopcentrale Schuitema overneemt voor een bedrag van bijna 1 miljard euro. Daarmee wordt Jumbo de tweede speler op de Nederlandse markt na Albert Heijn.
Schuitema/C1000 is nu nog grotendeels in handen van meerderheidsaandeelhouder en belegger CVC Capital Partners en de familie Schuitema.
C1000 is een groothandelsformule waarbij de meeste vestigingen in handen zijn van zelfstandige ondernemers. Of deze ondernemers ook overstappen naar Jumbo of mogelijk aansluiting zoeken bij andere winkelketens is niet bekend. Wel zijn vaak de huurcontracten afgesloten via C1000.
C1000 komt voort uit de Centra supermarkten van de van oorsprong Groningse familie Schuitema die in 1888 haar eerste Centra begon in Groningen aan het Damsterdiep.
Jumbo is de snelst groeiende supermarktketen van Nederland en eigendom van de Brabantse familie van Eerd die in 1921 in Veghel haar eerste kruidenierswinkel opende. Twee jaar geleden nam het Super de Boer over en het is nog druk bezig deze winkels om te zetten in de Jumbo formule. Momenteel telt de Jumbo-formule 272 supermarkten en nog een kleine 60 om te bouwen Super de Boer's in Nederland.
 

Archief
Terug naar vorige pagina