Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-11-2011  

Wavin mogelijk in de verkoop

 

ZWOLLE - Buizen- en leidingproducent Wavin in Zwolle gaat mogelijk in de verkoop. Het bedrijf heeft een ongevraagd overnamebod ontvangen van het Mexicaanse Mexichem. Hoe hoog het bod is, niet bekend gemaakt.
Wavin heeft 6400 werknemers in 26 Europese landen en behaalde in 2010 een omzet van 1,2 miljard euro. 

Mexichem is producent van onder meer plastic buizen en wil alle aandelen van Wavin overnemen. Het bedrijf heeft 10.000 werknemers met een omzet van 3 miljard dollar.
Tegen het bod is niet afwijzend gereageerd maar het bestuur van Wavin gaat het aanbod bestuderen. Wavin heeft voor de bestudering bank of America Merrill Lynch als financieel adviseur in de arm genomen en advocatenkantoor Stibbe voor juridisch advies.
Na de bekendmaking ging het aandeel Wavin fors omhoog met 60 procent en stond op het middaguur op € 6,35

Aandeelhouder Delta Loyd (7,9 % indirect) vindt een bod van rond de 6,50 onvoldoende omdat de werkelijke waarde van Wavin fors hoger zou liggen dan de huidige koers. RvC-voorzitter Rene Kottman van Delta Loyd is ook president-commissaris bij Wavin en zal zich buiten de beoordeling houden.

ING beoordeeld het totale bod als een fair bod dat ongeveer neerkomt op een waarde van 10 euro per aandeel.
Wavin kampt in 2011 met een niet stijgend volume in de verkoop. De omzet stijgt licht vanwege prijsverhogingen.

Wavin (water en vinyl) werd in 1955 opgericht door de Waterleiding Maatschappij Overijssel dat eigendom was van de provincie en 20 gemeenten. De aandelen werden in de loop der jaren stapsgewijze verkocht en in 2006 werd de laatste helft in één keer verkocht en werd de bestaande lening door Wavin afgelost. De provincie en de 20 gemeenten hadden opeens 312 miljoen euro te verdelen.

Archief
Terug naar vorige pagina