Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
17-11-2011  

Bouwvakkers Ter Steege terug uit Kenia

 

WIKIVUVWA/RIJSSEN – Dertien medewerkers van de 100-jarige Ter Steege Groep uit Rijssen, zijn teruggekeerd van een werkreis uit Kenia. In de plaats Wikivuvwa hielpen zij de internationale hulporganisatie Dorcas bij de bouw van 12 woningen.
Het team van specialisten ondersteunden de lokale bouwvakkers met adviezen, maar staken ook de handen uit de mouwen en hadden tal van goederen meegebracht als gereedschap en kleding. Voor de kinderen in het dorp waren er knuffels.
In de relatief korte tijd van een week die men in Wikivuvwa actief was, zijn toch weer een aantal stappen in de goede richting gezet voor een betere huisvesting en daarvoor waren de vrijwilligers van de Ter Steege Groep op pad gegaan.
Het Ter Steege Team ervaarde het verblijf in Kenia als indrukwekkend en als vanzelfsprekend werden de lunchpakketten gedeeld met de lokale bouwvakkers die soms de hele dag nog geen eten hadden gehad. Met een lach en een traan werd afscheid genomen en zij realiseerden zich dat hun inzet slechts een druppel op de gloeiende plaat was. Toch kijkt men met voldoening terug.
De werktrip werd mogelijk gemaakt door de jubilerende Ter Steege Groep en de giften van (zaken)relaties en personeel tijdens de jubileumviering in het voormalige Indiëcomplex van Royal ten Cate in Almelo, dat Ter Steege gaat ontwikkelen tot een nieuw binnenstedelijk woongebied.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina