Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-11-2011  

Geen toeristenbelasting in Enschede


In de binnensteden wordt de leegstand van winkelruimten steeds groter!

Centrummarkten en detailhandel krijgen het in de Twentse binnnensteden steeds moeilijker en de trek van de consument naar winkelcentra in de wijken en randgemeenten neemt toe. Als belangrijke oorzaak wordt o.a. gezien het duur betaald parkeren in de binnensteden.
De burgers kiezen dus hun eigen weg om kosten te besparen.
 

ENSCHEDE – De gemeenteraad van Enschede heeft de invoering van toeristenbelasting per 2012 gecanceld. Volgens de gemeenteraad staat de invoering van toeristenbelasting haaks op pogingen het toerisme naar Enschede te bevorderen. De heffing zou toeristen afschrikken. Het college van B & W wilde met de invoering van de toeristenbelasting 2 euroton jaarlijks incasseren.

De gemeente Almelo heeft eveneens het plan om toeristenbelasting te gaan heffen per 1 januari 2012. Het MKB Almelo maakt sterk bezwaar tegen de invoering maar liet het eerder dit jaar bij het invoeren van reclamebelasting afweten. Dat zogenaamde evenementenfonds moet de activiteiten in de binnenstad bevorderen om de aantrekkingskracht te vergroten. Meerdere gemeenten zoals Hengelo en Dinkelland willen eveneens een evenemententax invoeren.
Met de invoering van dit soort heffingen wordt ondernemen voor detaillisten en horeca in de kernwinkelgebieden dus steeds duurder en zijn argumenten als het verschil maken achterhaald.

Archief
Terug naar vorige pagina