Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-11-2009  

Meisje zwaar gewond na val met paard

 

WIERDEN/Hoge Hexel - Een 15-jarig meisje uit Wierden raakte op 30 oktober rond 14.40 uur zwaar gewond bij een ongeval met een paard op de Bruinehoopsweg. Het meisje reed op een pony in galop toen het dier weggleed en ten val kwam waarbij de amazone gewond raakte. Zij werd met een traumaheli met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht waar ze werd opgenomen.

 
01-11-2009  

Grote materiële kraak bij Asito Hengelo

 

HENGELO – Bij een inbraak in het pand van Asito aan de Amarilweg te Hengelo richtten inbrekers grote schade aan door zich via het dak toegang te verschaffen met behulp van slijptollen. De schade bedraagt een euroton en er werd voor tienduizenden euro’s aan kostbare apparatuur meegenomen.
De inbrekers deden ook nog een poging om het naastgelegen pand van KPN binnen te komen.

 
01-11-2009  

Vier ton subsidie woningbouw Vriezenveen

 

VRIEZENVEEN – Het Rijk en de provincie Overijssel stellen 385.000 euro beschikbaar aan de gemeente Twenterand om de bouw van 22 appartementwoningen in het bouwplan Weemelanden Diagonaal II te Vriezenveen op gang te krijgen. De crisis-subsidie moet wel worden verrekend in de koop- en huurprijs van de woningen. De gemeente Twenterand verlaagde zelf medio dit jaar de grondprijs met 10 procent.

De gemeente Almelo doet een tweede poging om de Rijks en provinciale stimuleringssubsidie voor het vastgelopen prestigieuze appartementenproject Fortezza aan de Haven ZZ los te weken. Al met al gaat het hier om een bedrag van 1,2 miljoen euro. De tweede inschrijvingsronde sloot 15 oktober jl.

< Diagonaal II te Vriezenveen

 
01-11-2009  

De Stouwe dreigt Wierden met miljoenenclaim

 

WIERDEN – Exploitant Leo Dubbers van Tenniscentrum De Stouwe in Wierden dreigt de gemeente met een miljoenenclaim indien de gemeente Wierden meewerkt aan een nieuw tenniscentrum voor de tennisvereniging Beukersweide aan de Esrand – bij de A35 – te Wierden.
Volgens Dubbers gaat dat ten koste van de tennisvereniging Wierden die in zijn sportcomplex tennist en ten koste van een gezonde exploitatie van De Stouwe. Volgens Dubbers bedient de gemeente zich van verkeerde cijfers omdat in totaal bezien de tennisbeoefening afneemt.
De tennisvereniging Beukersweide wil wel meewerken aan een 'gedwongen' verhuizing maar heeft een flink eisenpakket bij de gemeente Wierden neergelegd.

< archieffoto Tennisvereniging Wierden

 
02-11-2009  

Oproep klachtenmelding UWV

 

ALMELO – Juridisch adviesbureau JEEJAR uit Almelo doet een oproep om klachten over herkeuringen bij het UWV te melden. Het juridisch bureau is in een juridische strijd verwikkeld met het UWV over de onrechtmatige herkeuringen waarbij cliënten tussen wal en schip belanden.
JEEJAR inventariseert de klachten en wil naast de juridische strijd ook de strijdt aangaan met de volksvertegenwoordigers in de 2e Kamer. Volgens JEEJAR vormen de cliënten een kiezersmacht van 200.000 stemmen en dat zal met de klachtenlijst die wordt samengesteld zeker zijn invloed hebben. Volgens JEEJAR gedragen de herkeuringsartsen zich niet naar hun artseneed en zijn de arbeidskundigen van het UWV ondeskundig die zich bovendien bedienen van een functielijst die eveneens niet klopt. Aanmelden kan via info@jeejar.nl  

 
02-11-2009  

Huisuitzetting neemt fors toe in Enschede

 

ENSCHEDE – Volgens GroenLinks in Enschede neemt het aantal huisuitzettingen fors toe. Volgens de partij bivakkeren steeds meer in de problemen geraakte gezinnen op campings, in zomerhuisjes of op straat. GroenLinks trekt die conclusie na een onderzoek van de Federatie Opvang.
GroenLinks wil daarom van het Enschedese college van B&W weten of ook gezinnen met kinderen zijn uitgezet. Ook wil de fractie het totale aantal uitzettingen weten en wat het college denkt te doen om deze problematiek op te lossen.

 
03-11-2009  

Jongeman vermist in Enschede

 

ENSCHEDE - Sinds zaterdagavond 31 oktober jl. wordt de 20-jarige Sylvain Kuil uit Enschede vermist. Die zaterdagavond is Sylvain voor het laatst door medeflatbewoners gezien toen hij bij de woning aan de Paulus Moreelsestraat in Enschede wegfietste. Sinds dat moment is er niets meer van hem vernomen en een ongeluk wordt gevreesd.
Sylvain is ongeveer 1m 85 lang en heeft een fors postuur. Hij was die zaterdagochtend de 31e oktober o.a. gekleed in een jas van het merk Nike, van onderen zwart met daarboven vele blauw / paarse blokjes dan wel figuurtjes.
 

 
04-11-2009  

Dik Wessels bij de top der rijken

 

ALMELO – Bouwondernemer Dik Wessels behoort volgens Quote tot de top der rijken in Nederland en staat met een geschat vermogen van 1,6 miljard op plaats acht. Dat werd gisteravond door de uitgever bekend gemaakt in de TV-uitzending Pauw & Witteman. Charlene de Carvalho-Heineken, dochter van wijlen biermagnaat Alfred Heineken, is de rijkste ondernemer van Nederland met een geschat vermogen van 5,6 miljard euro. Dirk Scheringa is de grootste verliezer in Nederland van dit jaar na de faillissementen rond DSB. Hij wordt privé nog geschat op ruim 8 miljoen euro. De familie Brenninkmeijer van C&A is de rijkste ondernemersfamilie. Aldo van der Laan, van de Zwanenberg Food Groep in Almelo, is ietsje gezakt en staat nu op plaats 141 met een geschat vermogen van ruim 240 miljoen euro. De Almelose bankier Egbert ten Cate staat op plek 296 met een geschat vermogen van ietsje meer dan 50 miljoen euro. De familie van Merksteijn (staal Almelo-Raalte) staat met een vermogen van 160 miljoen euro op plaats 187. De oud- Almeloër René Kuipers (Norit) wordt geschat op 85 miljoen euro.
Vandaag komt de nieuwe Quote uit. 

 
04-11-2009  

Hotelschoolstudenten serveren ontbijt

  ALMELO – Eerstejaars studenten van de opleiding facilitair leidinggevende en van de bakkersopleiding van het ROC van Twente serveren deze week dagelijks een schoolontbijt aan basisschoolleerlingen. De actie is een onderdeel van een landelijk project om ouders er op te wijzen dat kinderen s´morgens eerst moeten ontbijten voordat men naar school toe gaat. Dat is slecht voor het concentratievermogen en voor een gezonde ontwikkeling van het lichaam.

Lees verder...

 
05-11-2009  

De nieuwe Twentse Almanak is uit

 

TWENTERAND – Waarnemend burgemeester Bernard Kobes van de gemeente Twenterand neemt vandaag als eerste de nieuwe Twentse Almanak en het Jaarboek Twente in ontvangst.
In de Twentse Almanak staan onder meer artikelen over culturele- en overheidsinstellingen en een verhaal in de streektaal. In het Jaarboek Twente staan beschrijvingen van onder meer de geschiedenis, natuur, bouwkunst en ontwikkelingen van de regio.

 
05-11-2009  

Zware aanrijding met letsel Strootdijk Zenderen

 

ZENDEREN - Donderdagavond 5 november zijn op de Strootdijk te Zenderen bij een aanrijding tussen twee auto’s vier personen gewond geraakt en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
Een 82-jarige automobilist uit Zenderen draaide aangekomen bij de kruising met de Albergerweg naar rechts de weg op. Hierbij zag hij de op de voorrangsweg rijdende 69-jarige automobilist uit Albergen over het hoofd met de aanrijding tot gevolg. De 69-jarige automobilist en zijn 69-jarige en 73-jarige passagiers raken bij de aanrijding beknelt en moeten door de brandweer uit hun benarde situatie worden bevrijd. Zij zijn alle drie met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 82-jarige veroorzaker raakte eveneens gewond, hij is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Kijk naar de foto's van Alwin Winkel

 
06-11-2009  

Toename vracht per trein in Overijssel (upd)

  ZWOLLE – De provincie Overijssel heeft grote moeite met het voornemen van verkeersminister Eurlings meer goederenvervoer over het spoor te laten vervoeren via de routes in Overijssel. Vooral de toename van trilling en vervoer van gevaarlijke stoffen wordt gevreesd.
Dat laatste kan grote gevolgen hebben voor de stedelijke vernieuwing en ontwikkeling rond stationsemplacementen en spoorlijnen door bebouwd gebied van dorpen en steden.
Ook wordt gevreesd voor langdurige wachttijden en filevorming voor het verkeer op de weg omdat spoorbomen steeds vaker gesloten zullen zijn.
De provincie staat niet alleen in haar zorg. Diverse groeperingen spreken eveneens hunzorg uit over het leefklimaat.
Lees verder...

 
07-11-2009  

Politie Twente voorlopig geen nieuw dienstwapen

 

ENSCHEDE – De opgelegde bezuinigingen door minister Guusje ter Horst betekent dat het Twentse politiekorps de tering naar de nering moet zetten. De geplande aanschaf van 700 nieuwe dienstwapens is uitgesteld naar 2012. Ook de bouw van een nieuw politiebureau in Almelo is van de baan. Het huidige gebouw aan Het Baken wordt nu opgeknapt. De korpsleiding hoopt door de maatregelen ontslagen te voorkomen.
In het korps IJsselland wordt de sterkte, zonder gedwongen ontslag, met 20 manschappen afgebouwd.

< De in gebruik zijnde Walther P5 

 
09-11-2009  

Peiling: Aardverschuiving in Enschedese raad

 

ENSCHEDE - Volgens een peiling van I & O Research gaan PvdA en CDA in Enschede fors verliezen en boeken D66 en de SP spectaculaire winst. De VVD blijft gelijk. Als nu verkiezingen zouden worden gehouden zou de PvdA terugzakken van 15 naar 8 zetels. D66 is dan de grootste stijger van 1 naar 7 en ook de SP kan rekenen op een verdubbeling.

 
09-11-2009  

Onderzoek naar aanbesteding thuiszorg Twente

 

ENSCHEDE – De gemeenteraad van Enschede wil unaniem een onderzoek naar de aanbesteding van de thuiszorg voor de jaren 2010-2011. In Enschede wil de gemeenteraad voorkomen dat bij de volgende aanbesteding een zelfde scenario wordt gevolgd. Een aantal fracties wil het onderzoek verbreden naar de rol van wethouder Wallinga die de aanbesteding leidde namens 13 Twentse gemeenten.
In de Twentse thuiszorg vallen 1500 ontslagen. Die werknemers moeten individueel proberen bij de winnaars van de aanbesteding een baan te vinden. Dat gaat meestal gepaard met het inleveren van loon. TSN – een dochter van schoonmaakconcern Asito – is de grootste winnaar van de aanbesteding. TSN ligt met ABVAKABO FNV overhoop over een collectieve overname van personeel.

 
10-11-2009  

Knooppunt A32-A28 Staphorst klaar

 

STAPHORST – Het verkeersknooppunt Lankhorst bij Staphorst is maandagmiddag officieel geopend. Bij het knooppunt komen de A32 en A28 bij elkaar. Het nieuwe knooppunt voorkomt dat 10 à 15 duizend auto’s per dag dwars door Meppel moeten op de route naar het Noorden.
 

 
10-11-2009  

Urenco stopt transporten naar Siberië

 

ALMELO – Urenco stopt eind dit jaar met de transporten van verarmd uranium naar Siberië. De uraniumverrijker gaat het resterende verarmd uranium zelf verwerken. Tegenstanders van kernenergie hebben al jaren problemen met de transporten naar Siberië omdat het afval daar niet goed verwerkt zou worden.

 
11-11-2009  

279 ontslagen bij Carint Reggeland Groep

 

HENGELO - Bij de Carint Reggeland Groep worden 279 medewerkers per 1 januari a.s. ontslagen. De medewerkers werken voor Carint en Reggeland.
Carint Reggeland verloor de Europese aanbesteding van 13 Twentse gemeenten. Wel werd geprobeerd de werknemers onder dak te brengen bij instellingen die de thuiszorg voor 2010-2011 werd gegund, maar dat mislukte. Er is nu alsnog een sociaal plan voorgelegd door Carint Reggeland Groep.

 
11-11-2009  

Politie zet camera-auto´s in

 

ENSCHEDE – In geheel Nederland zijn camera-voertuigen van de politie in gebruik genomen die de ‘dienders’ een veiliger gevoel moeten geven tijdens de uitvoering van hun werk. De opnames kunnen later assist opleveren bij de bewijsvoering van tal van overtredingen in het verkeer en kentekencontrole. Het hoofddoel is echter inzet mij ongeregeldheden zodat de omgeving wordt omgenomen en doorgezonden naar het bureau waar collega’s mee kunnen kijken en zo nodig extra assistentie kunnen inzetten. Kijk naar de opname van TC Tubantia.

 
12-11-2009  

Roozeboom stapt boos uit fractie

 

TWENTERAND - Raadslid Warner Roozeboom is woedend op zijn partijgenoten. Bij het beoordelen van de kandidaten voor de raadsverkiezing van maart 2010, kwam Roozeboom niet door de selectie. Zijn huidige functioneren werd te licht bevonden. Roozeboom gaat nu verder als eenmansfractie en overweegt zelfstandig de verkiezingen in te gaan.

 
12-11-2009  

Akkoord vakbond – TSN thuiszorgpersoneel

 

HENGELO - De vakbonden en Thuiszorg Service Nederland hebben een akkoord bereikt over de overgang van thuiszorgpersoneel. Ontslagen personeelsleden van andere zorgaanbieders die zich voor 27 november bij TSN melden, kunnen aan de slag op basis van dezelfde arbeidsvoorwaarden. Na genoemde datum geeft TSN die zekerheid niet meer meldt RTV Oost. TSN was de grote winnaar bij de aanbesteding van 13 Twentse gemeenten.
De gemeenteraad van Enschede wil een nader onderzoek naar de aanbestedingsprocedure o.l.v. de Enschedese wethouder Wallage.

 
12-11-2009  

Provincie staat koppelvaart toe

 

ALMELO – De provincie Overijsssel staat koppelvaart met een totale lengte van 110 meter toe op het kanaal Almelo-De Haandrik. Eerder dit jaar ondernam initiatiefnemer transporteur Nijhof-Wassink uit Rijssen een proefvaart met gekoppelde containertransporten naar Coevorden. Wel moet de provincie 18 miljoen euro investeren om enkele ‘knelpunten’ op te lossen en op bepaalde plekken baggeren voordat kan worden begonnen.
Gekoppelde transporten leveren een fikse besparing op omdat vooral op de loonkosten kan worden bespaard. Ook wordt de verkeersbelasting van het transport over de weg fors minder evenals de uitstoot van CO2.

 
13-11-2009  

Lezing bij Grooters Uitvaartgroothandel

 

ALMELO – Bij Grooters Uitvaartartikelen in Almelo vond donderdagavond een lezing plaats voor ondernemers in de uitvaartbranche over thanatoxopraxie. Onder thanatopraxie wordt verstaan het tijdelijk conserveren van een stoffelijk overschot met het oogmerk gedurende de periode van opbaring de lijkontbinding te remmen, de hygiëne te bevorderen en het lijk een natuurlijker aanzicht te geven. Op dit moment is thanatopraxie mogelijk in o.m. België, Duitsland, Frankrijk en Engeland en is nu ook in Nederland toegestaan. De lezing vond plaats door de koepelorganisatie Overledenen Zorg Nederland.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
13-11-2009  

Enschede wil laadplekken elektro auto

 

ENSCHEDE – De gemeente Enschede gaat onder druk van de gemeenteraad op zoek naar locaties om laadpunten voor elektrische auto’s te realiseren. Als eerste wordt gedacht aan de parkeergarage onder het Van Heekplein. Burgerbelangen, CDA en PvdA willen ook dat de gemeente gaat proberen om een fabrikant van elektrische auto’s binnen te halen maar dat gaat de rest van de raad en het college van B&W nog te ver.

< Nederlands concept van een laadstation op zonnecellen

 
13-11-2009  

Politie bezorgt 45 fietsen terug bij eigenaren

 

ALMELO - Door het aanhouden in september jl. van een 33-jarige verdachte met een gestolen fiets, kwam de politie een omvangrijke dievenbende in Twente op het spoor. Na onderzoek werd een 48-jarige Hengeloër als hoofdverdachte aangehouden die in geheel Twente fietsen stal en doorverkocht aan 11 anderen die de fietsen weer op de markt brachten.
De politie wist door het onderzoek in totaal 45 fietsen terug te bezorgen bij hun eigenaren in Borne, Goor, Hengelo, Almelo en Wierden. In sommige gevallen was dat moeilijk omdat geen aangifte was gedaan. Het betrof allen fietsen tussen 500 à 1000 euro nieuwwaarde per stuk. De politie verzoekt wel om altijd aangifte te doen, dat kan ook per internet.

 
14-11-2009  

A1 mogelijk over 10 jaar 6-baans

 

DEN HAAG – Het Rijk, de provincies Overijssel en Gelderland en de regio’s Twente en Stedendriehoek hebben een onderzoek uitgevoerd naar verbreding van de A1 tussen Deventer en het knooppunt Azelo. Omdat bij de aanleg van de A1 al rekening is gehouden met een verbreding op termijn is dat volgens het onderzoek het beste mogelijk door aan beide zijden langs de middenberm een extra rijstrook aan te leggen.
De A1 vormt een steeds belangrijkere verbinding met Duistland en Oost Europa. Op zijn vroegst wordt de aanleg over 10 jaar verwacht.

 
14-11-2009  

Open dag Transport, Logistiek en Mobiliteit ROC


Naast de opleiding voor logistieke kennis en het vrachtwagenrijbewijs wordt ook enige voertuigtechnische kennis bijgebracht.
  ALMELO – Op zaterdag 21 november a.s. opent het nieuwe Praktijk Centrum Transport, Logistiek en Mobiliteit haar deuren aan De Sumpel in Almelo. Deze bestaande ROC-locatie ging hiervoor flink op de schop om het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit van het ROC van Twente en het Verkeerscollege Twente samen te kunnen huisvesten. Deze twee organisaties geven hiermee een goed voorbeeld van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Open huis
Tijdens het open huis dat eveneens op zaterdag 21 november a.s. tussen 11.00 en 15.30 uur plaatsvindt, is er van alles te zien en te doen op gebied van transport, logistiek en mobiliteit. Rond de klok van 13.30 uur vindt de officiële opening plaats. Iedereen is deze dag van harte welkom aan De Sumpel 4-6 in Almelo. Parkeren kan bij de Woonboulevard Almelo, tegenover het Twenteborg Ziekenhuis. Vanaf hier is het vijf minuten wandelen via een binnenweg naar het Praktijk Centrum.

Lees verder...

 
15-11-2009  

Heterdaadje voor oma, dochter en kleindochter

 

ENSCHEDE - Voor eem oma, dochter en kleindochter liep het zaterdagmiddag 'shoppen' anders af dan gehoopt. In een warenhuis aan het van Heekplein was het drietal ijverig bezig met proletarisch winkelen en werd ijverig een grote tas vol gestouwd daarbij niet oplettend voor de camera's die her en der in het warenhuis waren geïnstalleerd.
De toevallig aanwezige hermandad kon meegenieten via de monitoren en bij het vertrek uit het warenhuis werd het drietal dan ook in de boeien geslagen en meegenomen naar het bureau.
De dertienjarige mocht na verhoor naar huis, maar mama en oma zitten nog in het cachot.

< Aan dit petje had het proletarische drietal niet gedacht

 
17-11-2009  

Minister van der Hoeven opent hal 6 bij Urenco

 

ALMELO – Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven kwam maandag naar Almelo om de uitbreiding van Urenco te openen. Met het doorknippen van een lintje onthulde ze het bronzen schildje met haar naam ter herinnering aan het openen van hal 6.
Urenco maakt drukke tijden door nu wereldwijd de productie van kernenergie toeneemt. Daarmee stijgt ook de vraag naar verrijkt uranium via ultra- centrifuge als brandstof voor kerncentrales. Na een korte toast stapte minister van der Hoeven in haar Audi A8 met in de koffer een mini centrifuge als aandenken.

< Hier de minister op archieffoto bij het ontvangen van de sofprijs
van de stichting Nederlands

 
17-11-2009  

Doodsoorzaak in kinderdagverblijf nog onbekend

 

HEN GELO – Een eerste onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk heeft nog niet aangetoond waaraan de dood van een baby bij kinderdagverblijf De Hartendief is te wijten. De 14 weken oude baby werd maandag jl. levenloos in zijn bedje aangetroffen in het kinderdagverblijf dat is gevestigd in het ROC van Twente aan de Gieterij in Hengelo. Toxicologisch onderzoek door het NFI zal mogelijk meer duidelijkheid verschaffen. Dit kan echter nog wel circa zes weken in beslag nemen. Ook wiegendood kan mogelijk een oorzaak zijn.

 
18-11-2009  

Provincie zoekt nieuwe belastingheffing

 

ZWOLLE – Gedeputeerde Job Klaasen (VVD) gaat op zoek naar nieuwe provinciale belastingheffingen als de rijksoverheid doorgaat met het huidige plan om autorijden te gaan belasten via de kilometerheffing. Minister Eurlings (CDA) die de km-heffing wil invoeren in 2012 heeft nog niet gemeld hoe hij denkt de provincies te compenseren. De in Almelo wonende Klaasen zegt dat zonder compensatie de provincie 80 miljoen euro jaarlijks misloopt via de huidige provinciale opcenten en de provincie niet zonder die inkomsten kan.
 

 
19-11-2009  

Vaccinaties H1N1-virus in Twente

  WIERDEN - De gemeente Wierden gaat samen met de gemeenten Hellendoorn en Rijssen het vaccinatieprogramma voor kinderen tussen 6 maanden en vier jaar uitvoeren op vrijdag 27 november in sporthal 'n Dikken. De gemeenten roepen ouders op om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Het zwembad De Kolk is dan tijdelijk gesloten. De 2e intentingsronde vindt plaats op 18 december.

Lees het gezamenlijke persbericht en lees waar de andere Twentse gemeenten hun vaccinatieprogramma voor de kinderen afwerken.
Lees verder...


Persbericht Wierden, Hellendoorn, Rijssen-Holten

 
19-11-2009  

Knelpunten N35 worden versneld verbeterd

 

ZWOLLE - Drie grote projecten in Overijssel worden versneld uitgevoerd dankzij het kabinetsakkoord over de crisis- en herstelwet. Het gaat om knelpunten in de N35 tussen Zwolle en Wierden, de Bypass Kampen en het geschikt maken van de luchthaven Twente als zakenvliegveld. In totaal gaat het in Nederland om 70 projecten die versneld worden uitgevoerd om de economie een impuls te geven.

< Het is toch echt de N35 bij Nijverdal waar een verkeerd bordje staat (foto 2006)

 
20-11-2009  

Twente Milieu breidt inzameling plastic uit

 

ALMELO - Vanaf eind november start Twente Milieu met het inzamelen van plastic in de gemeenten Almelo, Haaksbergen Hof van Twente, Oldenzaal en Hellendoorn. Alle voorgenoemde gemeenten hanteren een brengsysteem. De inwoners van deze gemeenten kunnen het plastic verpakkingsafval in speciale containers werpen. Deze staan verspreid door de gemeenten, meestal in de buurt van de meeste glasbakken en op de afval brengpunten.

 
20-11-2009  

Logeerhuis Twente wint Mantelzorgprijs 2009

  HENGELO - Logeerhuis Twente heeft de nitionale Mantelzorgprijs 2009 van Mezzo gewonnen. De prijs is uitgereikt op de Landelijke Dag van de Mantelzorg 10 november, door Staatssecretaris Bussemaker van VWS. Het Logeerhuis is bedoeld om mantelzorgers en mensen met een beperking of chronische ziekte tijdelijk op te vangen, met als doel de mantelzorger even op adem te laten komen.In Nederland verlenen 2,6 miljoen mensen langdurig of intensief mantelzorg aan een naaste. Dag in dag uit zorgen voor een ander kan zwaar zijn. Meer dan 300.000 mantelzorgers voelen zich zwaarbelast of overbelast. Veel daarvan vinden het lastig om ondersteuning te vragen van familieleden, vrijwilligers, organisaties of professionals
Lees verder...

 
21-11-2009  

Rechtbanken Overijssel blijven zelfstandig

 

DEN HAAG – De rechtbanken in Almelo en Zwolle blijven volwaardige rechtbanken. Dat heeft het kabinet vrijdagmiddag besloten. Al jaren wordt er gesteggeld over een herindeling van rechtbanken in Nederland waarbij het verzet tegen de ministeriële plannen groot was.
De rechtbanken in Almelo, Zwolle en Zutphen gaan wel samenwerken onder de naam arrondissement Overijssel-Gelderland Noord. De rechtbank in Zwolle verliest haar vestigingstak Flevoland. Daardoor wordt het aantal zittingen wel minder, maar dat heeft geen gevolgen voor de nieuwbouw. Ook lijkt het er op dat Deventer als zittingsplaats gaat verdwijnen. Het Kantongerecht in Enschede blijft onder de Rechtbank Almelo fungeren.

< Rechtbank Almelo

 
23-11-2009  

Voetbalrellen op station Hengelo

 

HENGELO - Bij supportersrellen op station Hengelo zijn twee relschoppers uit Hengelo en Dinkelland opgepakt. De politie moest twee keer in actie komen respectievelijk om 11.00 uur en 00.30 uur en zette daarbij politiehonden in. Volgens ooggetuigen betrof de ongeregeldheden supporters van FC Twente. Een agent en een medewerkster van de NS raakten bij de rellen gewond.

 
23-11-2009  

Drie hennepplantages opgerold in Overijssel

 

HENGELO – De politie in Overijssel wist dit weekend drie hennepplantages op te rollen. De grootste was aan de Slachthuisweg in Hengelo waar in totaal 3010 planten werden opgeruimd. Aan de Gerard Doustraat in Almelo werden 228 planten vernietigd en aan de burgemeester Stroinkweg in Onna (Steenwijkerland) vond Hermandad nog eens 200 hennepplanten. Er werden nog geen arrestaties verricht.

 
23-11-2009  

Drie provinciale titels voor APKV Het Oosten


Bertus Bos met zijn winnende duif, een Raadsheer
  BORNE – Leden van de Almelose kleindierenvereniging APKV Het Oosten hebben dit weekeinde diverse hoofdprijzen gewonnen op de Provinciale bondstentoonstelling in Borne. Tonnie Löwik, Bertus Bos en Jasper Smelt mogen zich Overijssels kampioen noemen. Daarmee was APKV Het Oosten de meest succesvolle vereniging op deze kleindierenshow, waar vele honderden dieren waren ingezonden.
Almeloër Löwik behaalde met een rotsduif de titel bij de zogeheten oorspronkelijk duiven. Bovendien zond hij in die categorie ook nog eens het beste viertal in. Clubgenoot Henk Snijders uit Almelo vergaarde die prestatieprijs voor het beste viertal bij de duiven met vier vogels van het ras Hollandse kropper.
Lees verder...

 
23-11-2009  

Verzet tegen sloop Klein Driene Hengelo stijgt

 

HENGELO – Het verzet tegen de voorgenomen sloop van huizen in Klein Driene door woningbouwcorporatie Welbion is stijgende. In de afgelopen weken zijn door het actiecomité Klein Driene talloze handtekeningen verzameld om tegen de sloopplannen protest aan te tekenen. Het comité wil die handtekeningen woensdag a.s. aanbieden aan de wethouder van Volkshuisvesting Drs. Jan Bron.
De sloopplannen, waar al lang over gepraat wordt, veroorzaken onrust in de wijk en de tegenstanders vinden dat er te weinig betaalbare goedkope woningen overblijven. Bovendien heeft Welbion nog geen enkel concreet plan voor nieuwbouw en zolang er nog geen plan is vinden de actievoerders sloop prematuur. Zij worden daarin gesteund door de SP.

< Hoe denkt Het Oversticht over Klein Driene

 
24-11-2009  

Boeren 'bestolen' van grondbezit

 

ENSCHEDE - Boeren in Overijssel zijn boos op het ministerie van Landbouw, Natuur & Visserij, meldt TC Tubantia. Het ministerie heeft de percelen van de boeren opnieuw opgemeten met behulp van satellietgegevens, maar de boeren en brancheorganisatie LTO zeggen dat die gegevens niet kloppen met de praktijk. Enkele boeren hebben volgens de meetgegevens van het ministerie ineens vijf hectare minder grond. Dat heeft gevolgen voor ondermeer de regels rond het uitrijden van mest, de veebezetting en toeslagrechten. LTO wil zo snel mogelijk met het ministerie van LNV om tafel om de problemen te bespreken.

 
25-11-2009  

Meerdere jongens betrokken bij handel in vuurwerk

  HAAKSBERGEN - Een en twintig jongeren zijn verhoord in verband met hun betrokkenheid bij het invoeren, verhandelen en voorhanden hebben van illegaal vuurwerk. In totaal zijn ruim 2000 zogenaamde knalpatronen ingevoerd uit Duitsland, het merendeel daarvan is teruggevonden en in beslag genomen. Toen in de loop van vorige week bij een van de jeugdagenten in Haaksbergen bekend werd dat er op een school in Haaksbergen illegaal vuurwerk werd verhandeld, is een onderzoek gestart.
Uit dit onderzoek bleek dat een 15-jarige jongen uit Haaksbergen verantwoordelijk was voor deze handel. Hij zou samen met zijn vader ruim 2000 knalpatronen voor een vuurwerkpistool hebben gekocht in Duitsland. Een groot deel hiervan was op bestelling gedaan en ondertussen op school aan medeleerlingen verkocht.
Lees verder...

 
26-11-2009  

20 sollicitanten burgemeestersvacature Wierden

  ZWOLLE - Commissaris van de Koningin mr G.J. Jansen heeft 20 sollicitaties naar de vacature van burgemeester van Wierden ontvangen. Onder de sollicitanten bevinden zich 4 vrouwen.
Lees verder...

 
26-11-2009  

Geen geld voor spoorlijn Almelo-Zwolle

 

ZWOLLE – Het voorstel van de PvdA om 30 miljoen euro uit te trekken om de lijn Almelo-Zwolle van dubbelspoor te voorzien en te elektrificeren heeft het niet gehaald. De meerderheid binnen Provinciale Staten wil eerst een inventarisatie van alle spoorverbindingen in Overijssel die verbeterd moeten worden. Ook het voorstel van GroenLinks om 200 miljoen euro in het Overijsselse OV te steken haalde het niet.

 
27-11-2009  

Ontslagen bij ziekenhuizen Almelo/Hengelo

 

ALMELO – De gefuseerde ziekenhuizen ZGT in Almelo en Hengelo kampen met forse tekorten en moeten minimaal zes miljoen euro bezuinigen om de begroting voor 2010 rond te krijgen. Daarbij zijn gedwongen ontslagen niet uitgesloten om de overheadkosten te drukken. Ook worden de afdelingen van beide ziekenhuizen versneld samen gevoegd zodat patiënten niet meer voor alle behandelingen in beide ziekenhuizen terecht kunnen. Hoe die herindeling zal gaan plaats vinden wordt nog niet bekend gemaakt.

 
28-11-2009  

Vermiste jongen levenloos aangetroffen

 

ENSCHEDE - De politie Twente heeft vrijdagmiddag 27 november het levenloze lichaam van Sylvian Kuil aangetroffen in een buitengebied van Enschede. Sylvian werd sinds zaterdagavond 31 oktober jl. vermist. Jagers hebben de jongen gevonden ter hoogte van de Ganzebosweg. Uit onderzoek is gebleken dat Sylvian zichzelf het leven heeft benomen.

 
29-11-2009  

Verzet en steun doorstart Luchthaven Twente

 

NORDHORN – Enkele honderden demonstranten kwamen in Nordhorn (D) bij elkaar om te demonstreren tegen de heropening van de luchthaven Twente en uitbreiding van de militaire vliegbasis Nordhorn Range. Onder hen ook cabaretier Herman Finkers die de motivatie voor heropening van de luchthaven Twente drogredenen noemt.
Het bedrijfsleven in de regio steunt een heropening van de luchthaven Twente en zette daarvoor zaterdag een pagina grote advertentie in TC Tubantia om alle voorstanders op te roepen het plan te steunen. Over enkele weken nemen de provincie en de gemeente Enschede een beslissing over de doorstart van de luchthaven Twente.

< Nordhorn’s Bürgermeister Hüsemann in de Grafschafter Nachrichten: Es hätten gerne mehr sein dürfen.

 
29-11-2009  

Kiezers massaal op hol tijdens raadsverkiezing

 

ALMELO/TWENTERAND – Alle voorspellingen van opiniepeilers laten dramatische cijfers zien voor traditionele partijen als PvdA en CDA, zowel op landelijk als lokaal niveau. Lees verder in het Almelo’s Weekblad.

 
30-11-2009  

Minister boos op graaiende korpschefs


Waarnemend korpschef Miriam Barendse (foto: Politie Twente)
 

DEN HAAG/ENSCHEDE – Minister ter Horst is ontstemd over de graaicultuur binnen de diverse politiekorpsen, zeker als het om waarnemers gaat. Volgens de minister moet de Balkenende-norm ook gelden voor waarnemende korpschefs. Zij gaat de korpsregio’s dan ook aanspreken op die betalingen.
Ter Horst reageert daarmee op berichten dat ex- waarnemend korpschef Miriam Barendse in haar Twentse periode 1400 euro per dag claimde (via haar eigen adviesbureau) in de drie maanden dat zij in Twente werd ingehuurd. Al met al een bedrag van 60.000 euro dat op jaarbasis zou neerkomen op een salaris van 240.000 euro.
Barendse die sinds 1 oktober jl haar zakken vult tot 1 april 2010 als waarneemster in Brabant, bracht tijdens haar Twentse periode voor 2,5 dagen werk ter voorbereiding voor haar dienstovername in Brabant ook nog eens 4500 euro aan kosten in rekening en verdiende die 2,5 dag dus dubbelop. In Brabant ‘verdient’ Barendse nu 9968 euro per maand en dat is nagenoeg net zo veel als korpschef Welten verdient in het grootste politiekorps van Nederland, Amsterdam. Met dank aan RTL Nieuws is deze affaire weer aan het licht gekomen.

De declaraties van de politietop in het politiekorps Twente.
De declaraties bij de KLPD.

Redactie:
Je kunt je haast afvragen wat nu erger is, een 18-jarige kleptomane uit Oldenzaal die in Wijhe betrapt wordt op het stelen van 30 tubes tandpasta, of de verrijkingsdrang binnen de top van de politie? In ieder geval zal de kleptomane haar straf niet kunnen ontlopen.

 
30-11-2009  

Middenstip Go Ahead Eagles gestolen

 

DEVENTER – Op de Adelaarshorst in Deventer hebben een stelletje malloten de middenstip gestolen en ‘handtekeningen’ achter gelaten op de muren van het complex. Aangenomen wordt dat het een revanche betreft voor het bekliederen van de spelersbus van Heracles Almelo onlangs bij een garage in Hengelo.
Aangenomen wordt door de politie ook dat over de ruggen van de BVO’s Heracles en Go Ahead Eagles een ‘competitiestrijd’ van zogenaamde ‘supporters’ wordt ‘uitgevochten’ die beide clubs alleen maar schade brengt. Mochten de daders gepakt worden is een stadionverbod onvermijdelijk.

 
30-11-2009  

31-jarige Hengeloër vermist

  HENGELO - De 31-jarige Bas Ankone uit Hengelo wordt sinds zondag 29 november vermist. De politie Twente en zijn familie willen graag bekend worden met zijn verblijfplaats.De 31-jarige is zondagochtend rond 09.00 uur voor het laatst gezien op de Achterhoekse Molenweg in Hengelo en hij liep in de richting van de Oude Bornseweg. Sinds dat moment is er niets meer van hem vernomen, een ongeluk wordt gevreesd
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina