Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-07-2009  

Zwolse wethouder wordt campinghouder

 

ZWOLLE - De Zwolse wethouder Van Dooremolen (CDA) vindt het na elf jaar wethouderschap welletjes en dient per 1 september a.s. zijn ontslag in. Hij gaat een camping beginnen in het Zwarte Woud te Duitsland.

 
01-07-2009  

Ernst & Young verkoopt Hengelo en Emmen

 

HENGELO - Accountantskantoor Ernst & Young heeft per 1 juli de kantoorvestigingen in Hengelo en Emmen verkocht aan BDO. Het betreft de overgang van 40 arbeidsplaatsen met een omzet van 5 miljoen euro. Volgens Ernst & Young hebben de beide vestigingen onvoldoende groeimogelijkheden.

 
01-07-2009  

Alcoholgebruik Twentse jongeren afgenomen

 

ENSCHEDE - Volgens een onderzoek van de GGD Regio Twente is het gebruik van alcohol onder jongeren afgenomen. De campagne 'Happy Fris' lijkt dus haar vruchten af te werpen. In de bijlage het officiële persbericht van de GGD Regio Twente.


Persbericht GGD Regio Twente

 
01-07-2009  

Jaarverslag Politie Twente gereed

 

ENSCHEDE - Het jaar 2008 is voor de politie Twente een turbulent jaar geworden met veel veranderingen. We moesten inkrimpen en met minder mensen meer kwaliteit te leveren. Een reorganisatie was het gevolg. Bij het ontwikkelen van deze reorganisatie stond voorop dat het wijkgericht werken, de sterke kant van Politie Twente, leidend moest zijn. Lees hier het volledige jaarverslag en de lokale rapportages.

< Waarnemend korpschef Miriam Barendse

 
02-07-2009  

Pacton Ommen failliet, 260 man op straat

 

OMMEN - De surseance van betaling van Pacton Ommen duurde maar enkele dagen. Vandaag sprak de rechtbank in Zwolle het faillissement uit. Voor 260 personeelsleden wordt ontslag aangevraagd.

bericht van 29-06-2009: Trailerfabrikant Pacton in Ommen heeft vanmorgen bij de rechtbank in Zwolle uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf zit door de economische crisis in zwaar weer. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen voor het personeel zijn. Het bedrijf had voor het personeel al deeltijd-ww aangevraagd. Pacton wil tijdens het uitstel van betaling kijken hoe het bedrijf in afgeslankte vorm verder kan.

Trailerbouwers in binnen en buitenland hebben aanhangers 'en masse' in voorraad en kunnen deze aan de straatstenen niet kwijt. Onlangs maakte de gemeente Ommen bekend het bedrijf te willen verplaatsen vanwege woningbouwplannen.

Toscon, de service-tak van Pacton, rendeert volgens de onderneming goed en staat buiten de problemen.

< Ook Grolsch wordt vervoerd op Pacton-trailers

 
02-07-2009  

Herbenoeming president rechtbank Almelo

 

ALMELO - Met ingang van 1 juli 2009 is de president van de rechtbank Almelo, mr. A.R. van der Winkel, opnieuw benoemd voor een periode van zes jaar tot voorzitter van het bestuur van de arrondissementsrechtbank te Almelo. De benoeming heeft plaatsgevonden op voordracht van de Minister van Justitie en bij Koninklijk Besluit van 5 juni jongstleden.

 
03-07-2009  

Tubantia en RTV Oost gaan meer samenwerken

 

ENSCHEDE/HENGELO - De directies/hoofdredacties van De Twentsche Courant Tubantia en RTV Oost hebben aangekondigd te gaan samenwerken. De samenwerking beoogt versterking van nieuws- en informatievoorziening voor inwoners van Twente en de Achterhoek. Lees verder.

 
03-07-2009  

Faillissement Pacton mokerslag voor Ommen

 

OMMEN - "Knetterhard", zo typeert burgemeester Gerrit Jan Kok van Ommen de impact van het faillissement van Pacton. "Met name voor die 230 werknemers en hun gezinnen. Pacton is nauw verbonden met Ommen. Het is niet alleen de grootste werkgever, maar heeft ook historische banden met de gemeente. Ze zitten zo'n vijftig jaar in onze gemeente. Het is echt ongelofelijk dat het nu zo snel mis is gegaan."

Lees verder in De Stentor.

 
06-07-2009  

Open Dag zorgboerderij De Piet grandioos succes

 

YPELO - Zorgboerderij De Piet in Ypelo (bij Enter) had zondag een open dag om de mensen kennis te laten maken met de zorgopvang op de boerderij. Zo worden de dieren verzorgd maar ook worden tal van huisnijverheidsproducten gemaakt als dagbesteding. Om de open dag wat aantrekkelijker te maken was er tevens een accordeondag waar iedereen spontaan de klanken uit zijn 'trekzak' ten gehore kon brengen.

< De komst van Jan Riesewijk - Mans uut van Jonge Leu en Oale Groond - met zijn Bossel Quintett was mede de oorzaak van een veel grotere opkomst dan de open dag van vorig jaar. Het Bossel Quintett - vief man terwijl ze met zien 12-en waren - hield de stemming er goed in en Jan Riesewijk nam de nodige tijd om met iedereen een praatje aan te knopen.

Dieneke ging voor AlmeloNieuws op pad en maakte de nodige foto's waarvan wij slechts een kleine selectie hier laten zien. De andere foto's kunt zien op haar hyves-website.

Fotoreportage (19 foto's)...

 
06-07-2009  

Zoon burgemeester Hellendoorn gedood in Brazilië

bron: RTV Oost
 

HELLENDOORN - Bij een bankoverval in Brazilië is de zoon van burgemeester Van Overbeeke van Hellendoorn omgekomen. Zijn zoon raakte als toevallige passant zwaar gewond door kogels bij de bankoverval. De zoon van burgemeester Van Overbeeke woont in Brazilië, de burgemeester en zijn vrouw zijn naar Brazilië afgereisd. Hoe lang de burgemeester afwezig blijft, is nog niet bekend. Hij wordt vervangen door zijn collega's. De ambtenaren en het bestuur van Hellendoorn zijn diep geraakt door de gebeurtenis.

 
06-07-2009  

130 duizend bezoekers Deventer op Stelten

 

DEVENTER - Het 3-daagse festival Deventer op Stelten heeft opnieuw het bezoekersrecord verbroken. Liefst 130.000 bezoekers trokken naar de Deventer binnenstad om de diverse acts te bewonderen. Naast de internationaal bekende boekenmarkt heeft Deventer ook met de theateracts tijdens Deventer op Stelten een grandiose publiekstrekker ontwikkeld die zijn weerga niet kent. De VVV, als plaatselijke initiator, heeft daarmee samen met de vrijwilligersorganisatie wederom een kroon op haar werk gezet.

Kijk naar de foto's bij momentopname.

 
07-07-2009  

Deventer bouwt meer huurwoningen i.p.v. koop

 

DEVENTER - Het onlangs geformeerde nieuwe Deventer college van B&W gooit het roer om t.a.v. het woningbouwprogramma. Volgens het 'oude' woningbouwprogramma zouden er in Deventer meer koopwoningen gebouwd moeten worden dan huurwoningen, iets wat veel gemeenten in het oosten van het land in het programma hebben staan. Nu gaat het nieuwe college voor meer huurwoningen waarvan het merendeel voor lagere inkomensgroepen bestemd is. Het Deventer college meent dat er meer vraag is naar goedkopere huurwoningen i.p.v. koopwoningen. Wethouder Swart (VVD) die o.a. volkshuisvesting in zijn portefeuille heeft zet daarmee een streep onder het oude programma waarbij de PvdA de grootste coalitiepartner was bij de samenstelling van het woningbouwprogramma.

 
07-07-2009  

Niemand voorbereid op mogelijke Mex. griepgolf

 

DEN HAAG - Wetenschappers komen tot de conclusie dat Nederland amper voorbereid is op de komst van een mogelijke pandemie. Het aantal ziektegevallen van de Mexicaanse varkensgriep loopt de laatste weken snel op en dat zal waarschijnlijk na het vakantieseizoen alleen maar drastisch toenemen. Niemand bekommert zich om een mogelijke pandemie en al zeker niet de vakantieganger die er rustig op los reist over de wereld.
Het kabinet heeft uitsluitend zoveel injectiematerieel besteld dat elke Nederlander twee keer ingeënt kan worden mocht de griep echt toeslaan. We hebben het dan wel over het bestaande middel Tamiflu dat zeker nog niet gespecificeerd is op de Mexicaanse varkensgriep. In Denemarken is zelfs al gebleken dat de nieuwe griep in één bewezen geval resistent bleek te zijn tegen de huidige griepspuit.
Het bedrijfsleven en nutsbedrijven zijn eveneens niet klaar voor een pandemie. De waterschappen zijn wel met de voorbereidingen begonnen maar zijn op zijn vroegst in de herfst klaar terwijl de griepgolf al eind augustus verwacht kan worden. Bij een piek zal naar verwachting dertig tot vijftig procent van het personeel ziek thuis zitten en dan ontwricht de gehele maatschappij. Viroloog Galema (UMC Nijmegen ) vindt zelfs dat de wandelvierdaagse een dermate grote bron van introductie van het virus kan zijn vanwege het aantal deelnemende nationaliteiten, dat nagedacht dient te worden over het doorgaan van de vierdaagse. Het Nationale Crisis Centrum heeft bedrijven en nuts-instanties opgeroepen om grote haast te maken met hun rampenplannen.
Het RIVM heeft de nodige informatie over het nu Influenza A (H1N1) genoemde nieuwe virus op haar website gepubliceerd. Van de nu 143 bekende patiëntengevallen zijn er 56 in Nederland besmet geraakt.

 
07-07-2009  

Grote brand in Vriezenveen (fotoreportage)

 

VRIEZENVEEN - In Vriezenveen heeft een grote brand gewoed aan het Westeinde bij  auto- en meubelstoffeerderij Ebru.  De brandweerkorpsen van Vriezenveen, Almelo en Nijverdal hebben de brand onder controle, maar de brandweer zal zeker nog tot half negen bezig zijn met nablussen. Bij de brand is in de directe omgeving asbest vrijgekomen. Twee woningen moesten daarom  worden ontruimd. In de omgeving zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. De eigenaar van het bedrijf had last van ademhalingsproblemen, maar kon ter plekke worden behandeld.

< foto's: Clemens Brughuis 

Asbest
Bij de brand is asbest vrijgekomen en gevonden in de onmiddelijke omgeving. De gemeente Twenterand laat het 'besmette' gebied verder schoonmaken. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd.
De politie ziet geen verdere aanleiding voor onderzoek naar de oorzaak van de brand omdat de eigenaar heeft verklaard dat de brand tijdens laswerkzaamheden is ontstaan.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
08-07-2009  

Van Dijk Bouw neemt failliete Timmer over

 

HARDENBERG - In deze crisistijd zijn er ook bedrijven die hun positie in de markt versterken. Zo neemt Van Dijk Bouw - met vestigingen in Hardenberg, Almelo en Enschede - het failliete bouwbedrijf Timmer met vestigingen in het Drentse Borger en Emmeloord over. Met deze overname wil Van Dijk Bouw haar positie in Noord-Nederland versterken.

 
08-07-2009  

Romana Engeman directeur van GOB Toerisme

 

DEVENTER - Met de aanstelling van Romana Engeman als nieuwe directeur heeft de Raad van Toezicht van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) te Deventer, voorzien in de dit voorjaar ontstane vacature. Marc den Hertog heeft aangegeven na zijn ziekteperiode niet terug te keren in de organisatie. Interim-directeur Elly Smits beëindigt hiermee deze zomer haar werkzaamheden voor het GOBT.

Romana Engeman heeft uitgebreide werkervaring als leidinggevende in de vrijetijdssector. De laatste jaren als zelfstandig adviseur, daarvoor als directeur van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB), directeur van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) en als beursmanager van o.a. de Vakantiebeurs. Romana Engeman gaat graag de uitdaging aan om met het GOBT een belangrijke bijdrage te leveren aan de vrijetijdseconomie van Gelderland en Overijssel. 

 
08-07-2009  

Hengelo klopt aan bij het Rijk voor woningbouw

 

HENGELO - De gemeente Hengelo gaat 'Vadertje Staat' financiële ondersteuning vragen om de bouwprojecten, Groothuis-locatie, De Brouwerij, Huiskes - Deldenerstraat, Esperanto - Slangenbeek en een plan aan de Klimopstraat vlot te trekken. Bovendien verruimd de gemeente Hengelo de bestaande regeling voor starters bij de aanschaf van een nieuwbouw-woning.

 
08-07-2009  

'Gezien onderweg'

 

ALMELO - Hier wordt aan de weg getimmerd door onze regionale zender in Twente, Achterhoek en de Stedendriehoek (Apeldoorn, Arnhem en Doetichem). Met 100.000 luisteraars is deze zender volop in beweging met classics uit de jaren 70, 80 & 90 maar ook de nieuwste sounds komen langs. Dus stem af op 98.0 FM uw regionale partner in business "This is Hot"
 

 
09-07-2009  

Politie onderzoekt dood Nijverdaller

 

NIJVERDAL - Woensdagmorgen werd de politie getipt over een dode 31-jarige man in een woning aan de Laurier in Nijverdal. De gemeentelijke lijkschouwer kon niet direct een doodsoorzaak vaststellen. Reden om de technische recherche in te schakelen die de woning doorzoekt op mogelijke sporen die wijzen op een misdrijf.

 
09-07-2009  

Prijs koopwoning daalt in lijn landelijke trend

  ENSCHEDE - De verkoopprijs van woningen in Twente is in het eerste kwartaal van 2009 gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De prijsdaling bedroeg 5%. De gemiddelde woningprijs is gedaald naar €200.000, dit was €210.000. Dit blijkt uit de vierde editie van de Twentse Woningmarktmonitor, die wordt uitgebracht door Regio Twente en de Vereniging WOON, de vereniging van Twentse woningcorporaties. Deze prijsdaling is in lijn met de landelijke ontwikkeling. Landelijk is de verkoopprijs van woningen in het eerste kwartaal van 2009 met gemiddeld 3,1% gedaald tot €218.000 (bron: NVM). Vooral appartementen, hoekwoningen en 2onder1-kapwoningen in Twente zijn goedkoper geworden. Het aantal verkochte woningen was in 2008 14% lager dan in 2007.
Lees verder...

 
10-07-2009  

AveleijnSDT en Dimence bundelen krachten

 

ALMELO - Om de afstemming tussen gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente te versterken, hebben AveleijnSDT en Dimence een samenwerkingsovereenkomst opgesteld. Micha Klaas, regiodirecteur van AveleijnSDT en Peter Bournas, directeur regio Midden-Overijssel van Dimence, ondertekenden op 10 juli de overeenkomst waarin de samenwerking officieel is vastgelegd. In de overeenkomst staan afspraken over de inhoudelijke samenwerking op diverse gebieden. De psychische begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking wordt zo optimaal vormgegeven. Tevens leidt de samenwerking er toe dat Dimence medewerkers in crisissituaties sneller bereikbaar en beschikbaar zijn voor medewerkers van AveleijnSDT. Ook de consultatie- en adviesfunctie van Dimence naar AveleijnSDT wordt versterkt. Medewerkers en hulpverleners van AveleijnSDT en Dimence werken al langer nauw samen. Deze samenwerking is erop gericht de kwaliteit van de directe zorgverlening te verbeteren. Bij beide organisaties bestond de behoefte deze samenwerking uit te breiden en te intensiveren. Niet alleen de afstemming over de inzet tussen de beide organisatie is belangrijk maar ook de ontwikkeling van een gemeenschappelijk zorgaanbod.

 
13-07-2009  

Garagehouder overvallen, één arrestatie

  OLDENZAAL - Zondagavond 12 juli omstreeks 20.00 uur werd een 49-jarige eigenaar van een autobedrijf aan de Hinmanweg in Oldenzaal met geweld overvallen door een aantal personen. De eigenaar raakte tijdens de overval gewond. De verdachten gingen er snel van tussen met drie auto´s van het garagebedrijf. De politie ging direct in achtervolging, die door heel Enschede voerde.
Tijdens de achtervolging werden er schoten gelost door de politie.
Lees verder...

 
14-07-2009  

Oosterhuis getroffen door hartinfarct

 

ENSCHEDE - TV-presentator Willie Oosterhuis is vanmorgen getroffen door een hartinfarct. Hij is kort daarna in het Medisch Spectrum Twente gedotterd. Hij maakt het volgens zijn vrouw ‘naar omstandigheden goed’. Oosterhuis kreeg pijn in zijn borst, nadat hij kort ervoor had hardgelopen. Oosterhuis is bezig om in september te beginnen met een eigen TV-station 'Onze TV'. De voormalige presentator is met de eigenaren van amusementsboulevard Go Planet in Enschede verwikkeld in een juridische procedure over de periode dat onder andere Oosterhuis exploitant was van de amusementsboulevard. Oosterhuis heeft jarenlang programma's gemaakt voor RTV Oost.


 

 
15-07-2009  

1 miljoen Wegener kranten in noodeditie

 

APELDOORN - Ruim één miljoen kranten van Wegener verschijnen vandaag in een noodeditie. Dinsdagavond ontstond er er een probleem door een computerstoring in de centrale computer te Eindhoven waarbij het grootste deel van de regio-katernen verloren ging. Negen regionale kranten waaronder TC Tubantia en De Stentor die in Overijssel verschijnen, worden daaarom in een noodeditie uitgegeven.

 
15-07-2009  

Euregio-kunstweg wordt nieuw leven ingeblazen

 

ZWOLLE – De oproep van de stichting Kunstwegen om de Euregio Beeldenroute langs de Vecht te behoeden voor de ondergang schijnt succes te hebben. Vier cultuur-wethouders van gemeenten langs de Vecht hebben de ‘koppen’ bij elkaar gestoken en willen nu aan hun gemeenteraden extra geld vragen om opnieuw in de kunstroute te kunnen investeren.

< Enerzijds-Anderzijds van Christiane Möbus bij Bentheim (D)

 
17-07-2009  

Enschedese terrassen buitensporig duur

 

ENSCHEDE - De Enschedese horeca-exploitanten berekenen op vier Nederlandse steden na de hoogste consumptieprijzen op hun terrassen. Ze maken daarmee een sprong van plaats twaalf naar de vijfde plek in het nationale terrasonderzoek 2009. Dat blijkt uit het donderdag verschenen onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. De prijzen stegen in Enschede binnen een jaar met 7,9 procent en zijn daarmee koploper. Voor een rondje bestaande uit twee fluitjes, twee rosé en twee frisdrankjes betaald men in Enschede nu gemiddeld 14, 65 euro. Een kop koffie kost gemiddeld 2,03 euro. Alleen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Den Bosch wordt gemiddeld meer gevraagd per consumptie.

 
18-07-2009  

Winst Royal Ten Cate fors gedaald

 

ALMELO - De winst van technisch vezelproducent Royal Ten Cate is in het tweede kwartaal fors gedaald. Het beursgenoteerde Royal Ten Cate uit Almelo zag de winst met 26% afnemen tot 13 miljoen euro. De omzet daalde met 24% naar circa 230 miljoen euro. Over het eerste half jaar bedroeg de afname 15% en in geld bedroeg de omzet circa 430 miljoen euro. Het bedrijf heeft de nodige kostenbesparingen uitgevoerd.

 
20-07-2009  

Wachttijd hulp Stadsbank Twente acceptabel

 

ENSCHEDE - In tegenstelling tot de berichten over maandenlange wachttijden voor schuldhulpverlening in den lande, is de wachttijd in Twente bij de Stadsbank Oost Nederland niet langer dan 3 à 4 weken. In Zwolle doet de Stadsbank het nog beter want daar zijn geen wachtlijsten.

 
22-07-2009  

Tukkers besmet met Mexicaanse griep

 

LOSSER/OVERDINKEL – Volgens de GGD Twente zijn er momenteel 9 Twentenaren besmet met het H1N1-virus beter bekend als Mexicaanse griep. Onder hen een meisje uit Losser die in Spanje besmet is geraakt. Een medewerker van RTV Oost is door de werkgever naar huis gestuurd omdat een aantal medevakantiegangers uit Overdinkel besmet bleken te zijn met het in Europa snel uitbreidende virus.
Het aantal toe te wijzen dodelijke slachtoffers is nu wereldwijd meer dan 454 bij ruim 100.000 besmettingen. In Nederland neemt het aantal bewezen gevallen dagelijks toe maar zijn nog geen sterfgevallen toegewezen aan het H1N1-virus. Eind augustus - na de vakanties - wordt in Nederland een grote toename van besmettingen verwacht. De regering heeft 34 miljoen virusremmers besteld om alle Nederlanders twee keer te kunnen inenten. Meer inlichtingen vindt u op de website van het RIVM.

 
24-07-2009  

Criminele jongeren opgepakt in Enschede

  ENSCHEDE - Naar aanleiding van diverse meldingen heeft Politie Twente een onderzoek gestart naar criminele activiteiten in de wijken van Enschede-Zuid. Tot op heden heeft de politie twaalf Enschedese jongens in de leeftijd van 15 tot en met 30 jaar oud aangehouden die verdacht worden van uiteenlopende strafbare feiten.
Lees verder...

 
24-07-2009  

Arts kan direct worden geschorst na klacht

  ALMELO - Het wordt wettelijk mogelijk om een arts tijdelijk te schorsen, direct nadat een klacht is ingediend. Nu mag een slecht functionerende arts nog gewoon doorwerken, totdat een tuchtcollege uitspraak heeft gedaan. Door de maatregel wordt het volgens minister Klink (VWS) voor patiënten duidelijker of een arts beperkingen opgelegd heeft gekregen.Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer. Klink had professor Legemaate onafhankelijk advies gevraagd naar aanleiding van een slecht functionerende neuroloog van het Medisch Spectrum Twente. Tuchtrecht: Het tuchtrecht wordt aangepast, zodat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onmiddellijk na het indienen van een klacht een voorlopige voorziening kan treffen, zoals schorsing.
Lees verder...

 
24-07-2009  

Kerncentrale Lingen lam gelegd

 

LINGEN (D) De kerncentrale in het Duitse Lingen, vlak over de grens in het Emsland, is in de nacht van donderdag op vrijdag met spoed stilgelegd vanwege een storing in een transformator. Volgens energiereus RWE is de transformator niet beschadigd en wordt de oorzaak van de storing onderzocht. Ook hebben volgens de woordvoerder alle veiligheidssystemen goed gewerkt. De overheid houdt omwonenden voortdurend op de hoogte. Het is nog niet duidelijk wanneer de kerncentrale weer wordt opgestart.

 
25-07-2009  

Ballast Nedam ontslaat personeel in vakantie

 

NIJVERDAL - Bouwbedrijf Ballast Nedam - vestiging Nijverdal - heeft tijdens de vakantieperiode twintig werknemers ontslag aangezegd. Ook in de Groningse vestiging van de bouwgigant zijn personeelsleden ontslagen. Bouwbond FNV is woedend en gaat met deze wijze van handelen in de vakantieperiode niet accoord. Ballast Nedam zegt te weinig werk te hebben om het ontslagen personeel in dienst te houden.

 
25-07-2009  

Vierde lustrum Flora Ootmarsum

 

OOTMARSUM - Voor de twintigste achtereenvolgende keer wordt op het prachtige terrein van het Openluchtmuseum Ootmarsum de Flora Ootmarsum georganiseerd. Vrijdag was de opening en vandaag was het de eer om Mans Olde Weernink en Minie Wildspieker (tv-serie Van Jonge Leu en Oale Groond) te ontvangen omdat twee fuchsia’s naar hen werden vernoemd. De show gaat nog door tot en met zaterdag 2 augustus. Meer info

< De fotoreportage is van Clemens Brughuis
 

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
26-07-2009  

Dode bij auto te water in Vroomshoop

 

VROOMSHOOP - Het lichaam van een 38-jarige man uit Hoge Hexel is vanmiddag in het Zwolsekanaal bij Vroomshoop gevonden. Een voorbijganger zag rond het middagsuur de auto van de man op de kop in het water liggen en alarmeerde de politie en brandweer. Hoe en wanneer de auto in het water terecht is gekomen is nog een raadsel. De brandweer heeft het lichaam van de man uit de auto gehaald. Duikers hebben het kanaal nog afgezocht naar andere slachtoffers maar vonden niemand. Bij de inzet zijn ruim 25 hulpverleners actief geweest.

Klik voor de fotoreportage van Patrick Weegink

 
27-07-2009  

Eschrit Koets'n Keerl's trekt veel publiek

 

TUBBERGEN – In november 1969 werd de Twentse Rijtuig en Arresleevereniging De Koets’n Keerl’s te Almelo opgericht en inmiddels is het de grootste koetsenvereniging van Nederland. Met gepaste trots laat de vereniging dat zien tijdens talloze ritten in den lande en voor de zestiende opeenvolgende keer reed men zondag de Tubbergse Eschrit. De tocht van circa 50 authentieke koetsen toog over de Twentse dreven rondom Tubbergen door o.a. Vasse en Reutum en er was de gebruikelijke ‘sherrystop’ bij ‘De Molenberg’. Om half drie was er het defilé voor het gemeentehuis van Tubbergen waar ook de juryleden hun beoordeling van de diverse inspanningen maakte.

< De fotoreportage is van Clemens Brughuis

Fotoreportage (35 foto's)...

 
27-07-2009  

Politie en TNT waarschuwen voor oplichter

 

ENSCHEDE – In Enschede heeft een oplichter een 81-jarige vrouw opgelicht met een mobiele pinautomaat. De man deed zich voor als TNT-medewerker en wilde een pakketje afleveren tegen de transactiekosten van 80 eurocent die per automaat betaald moest worden. In werkelijkheid werd de bankkaart geskimd en een flink bedrag afgeschreven.
Deze vorm van oplichting gebeurde al vaker in andere delen van het land maar deze wijze van oplichten schijnt nu ook Twente bereikt te hebben.

TNT laat weten dat nooit aan de deur gewerkt wordt met een mobiele pinautomaat en men dus nimmer op een dergelijk aanbod  van iemand met een TNT-jas aan in moet gaan.< Dit is een foto van fotomodel Daantje die de TNT-kleding showt
De beschrijving van de verdachte vindt u via de Link POLITIE bovenin de balk.

 
30-07-2009  

Jeugdwerkloosheid stijgt sterk van 23-27 jaar

  ENSCHEDE - De jeugdwerkloosheid (het aantal niet werkende werkzoekenden NWW) is onder jongeren van 23 tot 27 jaar meer dan twee maal zo hoog als onder jongeren tot 23 jaar en stijgt harder. Belangrijke oorzaak hiervan is het niet verlengen van tijdelijke contracten inclusief uitzendwerk.
Lees verder...

 
31-07-2009  

500-ponder gevonden in Twentekanaal

 

HOF van TWENTE - Bij Delden is tijdens werkzaamheden op de bodem van het Twentekanaal een 500-ponder uit de 2e Wereldoorlog gevonden.
Volgens Rijkswaterstaat wordt de bom op zondag 16 augustus onschadelijk gemaakt. Vanwege de veiligheid wordt dan in een straal van 500 meter de omgeving afgezet.
Op 5 augustus wordt een informatieavond voor omwonenden gehouden in het Wapen van Delden.

 
31-07-2009  

Meer afname bedrijfsruimte in Twente

 

ENSCHEDE - Volgens de marktmonitor van DTZ Zadelhoff is in Twente is het afgelopen half jaar flink meer bedrijfsruimte verkocht of verhuurd dan in de eerste helft van 2008. DTZ Zadelhoff is een der grootste bemiddelaars van kantoor- en bedrijfsruimte van het land. De stijging in Twente is opmerkelijk omdat in de regio's Zwolle en Deventer minder bedrijfsruimte is verhuurd. Dat geldt eveneens voor bijna alle andere regio's in Nederland.

Opmerkelijke transacties:
Enschede - Marssteden, TNT Fashion 12.300 m2
Enschede - Parkweg, Opstal & Zo 6.200 m2
Almelo - Twentepoort, Norit Process Technology BV 5.600 m2
Almelo - Bedrijvenpark Bornestraat, Ganzeboom Transmissies 4.900 m2
Almelo - Bedrijvenpark Twente, Sowepro 2.500 m2
Hengelo - ’t Oosterveld, Bukatchi 1.600 m2

 

Archief
Terug naar vorige pagina