Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-06-2013  

Nieuwe Recreatiekaart voor Salland !

 

RAALTE - Om inwoners en bezoekers in Salland te informeren over het toeristische en recreatieve aanbod van Salland, introduceerde Salland Marketing zondag 3 juni tijdens de Leontien Ladies Ride in Raalte de nieuwe Recreatiekaart Salland. Leontien Zijlaard- van Moorsel nam het eerste exemplaar in ontvangst van Thea Huisman (Merkleider Salland Marketing).

De nieuwe Recreatiekaart Salland bevat een overzichtskaart van het gehele grondgebied van de regio Salland inclusief regionale- , verbinding- en snelwegen, straten en fietspaden. Daarnaast biedt de kaart een plattegrond, op schaal 1: 50.000, met het gebied rondom de IJssel en de Sallandse Heuvelrug, ideaal voor de wandelaar.

Om te recreëren in een mooie, groene omgeving hoef je dus niet ver te reizen. Maar dat er ook dicht bij huis volop recreatiemogelijkheden zijn, weet niet iedereen. De Recreatiekaart Salland inspireert tot het maken van mooie fiets- en wandeltochten, op de kaart zijn de fietsknooppunten én de startpunten van het nieuwe Wandelnetwerk Salland weergegeven. Daarnaast biedt de kaart informatie over recreatiemogelijkheden, horeca en bezienswaardigheden in de buurt. Maar ook nuttige locaties zoals stations, Toerist Info punten, veerdiensten en Rustpunten waar je kunt pauzeren tijdens je fiets-/wandelroute. Met de Recreatiekaart Salland kan je wandelend of fietsend het gebied verkennen, ontdek het zelf!

De Recreatiekaart is ook interactief! In de Recreatiekaart zijn enkele pagina’s voorzien van Layar symbolen. Layar is een gratis applicatie op je smartphone waarmee je de pagina kunt scannen en je vervolgens op je beeldscherm meer informatie ziet over wat er in de omgeving te doen is. Op die manier heb je niet alleen een prachtige kaart in je broekzak maar ook nog eens extra informatie via je smartphone!

De kaart kost € 5, 95 en is verkrijgbaar bij de VVV’s en Toerist Info punten in Salland, in de webwinkel op www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl en binnenkort bij de boekhandels in Salland.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-06-2013  

PvdA Hof van Twente wil actief informeren

 

GOOR - De raadsfractie van de PvdA in de gemeente Hof van Twente overweegt alle inwoners van wie de perceelbestemming is gewijzigd van 'Agrarisch' in 'Wonen' een brief te sturen en vraagt het college een adressenbestand. De aanleiding is volgens fractieleider Rijkens dat wethouder Sijbom (VVD) niet de bereidheid zou hebben om nu de belanghebbenden te informeren.
Lees verder…

 
04-06-2013  

Brand legt Oldenzaalse broodfabriek plat

 

OLDENZAAL – Een grote brand heeft vanmiddag de bakkerij Pré Pain in Oldenzaal in de as gelegd. De brand ontstond bij de koel/vries installatie van het bedrijf dat afbakbroodjes produceert. Door de brand moesten de 350 werknemers het pand verlaten. Ook werden de meelsilo’s nat gehouden om explosies te voorkomen.
De brandweer Oldenzaal werd door diverse korpsen uit de regio geassisteerd om overslaan van de brand te voorkomen. Tegen 19.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

< Vanuit Almelo waren de zwarte rookwolken goed te zien.
Foto: Patrick Weegink

Fotoreportage (8 foto's)...

 
07-06-2013  

Lokale projecten in Twentse Duurzaamheidskrant

  ENSCHEDE - Twaalf Twentse gemeenten en de provincie Overijssel presenteren duurzame projecten in de Twentse Duurzaamheidskrant. Deze eenmalige uitgave is ter inspiratie bedoeld en om meer bekendheid te geven aan de veelzijdigheid van duurzaamheidsprojecten in Twente. De krant is ontwikkeld vanuit de Twentse Duurzaamheidsagenda, een gezamenlijke agenda van bedrijven, onderzoek- en onderwijsinstellingen en overheden waarin staat wat Twente op het gebied van duurzaamheid wil bereiken. De Twentse Duurzaamheidskrant wordt uitgedeeld tijdens het evenement LageFair op recreatiepark Het Lageveld bij Wierden dat plaats vindt van 7 tot en met 9 juni. De krant is gratis en wordt verspreid via de gemeenten in Twente.
Lees verder...

 
08-06-2013  

Vuurzee legt Kampense palletfabiek in de as

 

KAMPEN – De Palletfabriek Kloek aan de Eckertstraat in Kampen is vanmiddag in vlammen opgegaan. De brand ging door de harde wind gepaard met een enorme vuurzee in de voorraad pallets van 100 meter breed en 20 meter hoog. Ook het nabijgelegen Asia Express Food geraakte in brand. De brandweer probeert daar zoveel mogelijk te redden. Uit voorzorg werd een nabijgelegen Renault garage ontruimd. Ook de showroom werd uit voorzorg leeggehaald. Auto’s die te dichtbij stonden geparkeerd geraakten spontaan in vlam door de zengende hitte. Daarbij kwam het ook tot kleine explosies. De Kampense brandweer kreeg assistentie uit de regio en uit Flevoland en Gelderland. Kloek pallets kan als verloren worden beschouwd.

Foto: Burgemeester Bort Koelewijn

 

 
12-06-2013  

Enschede schrapt 17 miljoen en 40 banen extra

 

ENSCHEDE - De gemeente Enschede krijgt nog dit jaar een extra korting van bijna zeven miljoen voor de kiezen. Ter voorkoming van structureel tekort dient het gemeentebestuur forser te bezuinigen. Recent werden voorstellen gedaan om tien miljoen te besparen. Het college van burgemeester en wethouders formuleerde in opdracht van de gemeenteraad een pakket van zeventien miljoen om politieke keuzes mogelijk te maken.
Lees verder…

 
20-06-2013  

Enschede zet crisisteam in voor wateroverlast

 

ALMELO – De zware regenval van hedenmiddag heeft grote delen van Enschede blank gezet. Ook in de binnenstad zijn winkels ondergelopen. De brandweer is met man en macht bezig om het water weg te pompen. Ook heeft de gemeente Enschede een crisisteam ingezet om de coördinatie op zsich te nemen. Meerdere gemeenten in Twente zoals Oldenzaal en Borne hebben hun inwoners opgeroepen thuis te blijven.

<< In Almelo zijn de Almelose Ruiterdagen tijdelijk stil gelegd. De hoeveelheid water die viel was zelfs de 2,5 hectare grote Allweather-bodem op het Twents Hippisch Centrum te machtig. Feit is wel dat het water daar snel zakt en binnen enkele uren weer in gebruik kan worden genomen wat de dressuur betreft (webcam). Het springen wordt morgenvroeg regulier hervat. In Almelo zijn zo’n 1400 paardencombinaties ingeschreven uit het gehele land. In het voorgaande weekend kwamen al zo'n 700 ponycombinaties aan de start.

 
26-06-2013  

Praktijkgerichte opleiding voor verspaners

  ALMELO - In Nederland – en zeker ook in Twente - zal in de komende jaren een tekort ontstaan aan het beschikbare arbeidspotentieel in de ‘verspaningssector’. Veel ondernemingen in deze sector worden binnen afzienbare tijd geconfronteerd met een schrijnend tekort aan gekwalificeerde verspaners. Op grond van deze constatering heeft Werk en Vakmanschap begin 2013 bij diverse partijen geïnformeerd of er draagvlak is voor een ‘verspaningsproject’, met als doel dit tekort terug te dringen. Aansluitend heeft Werk en Vakmanschap het initiatief genomen om te komen tot de daadwerkelijke opzet van een opleidingsproject voor deze sector. Inmiddels participeren de volgende bedrijven in dit project: Machinefabriek Boessenkool B.V. – Almelo, Brinks Metaalbewerking B.V. – Vriezenveen, Technology Twente B.V., Norma Groep en CGP B.V. allen in Hengelo.
Lees verder...

 
26-06-2013  

Twenterand blokkeert ontwikkeling LOG´s

 

VRIEZENVEEN – De gemeenteraad van Twenterand heeft een voorbereidingsbesluit genomen om de ontwikkeling van aangewezen landbouwontwikkelingsgebieden (LOG's) binnen de gemeente gedurende 1 jaar te blokkeren.
Aanleiding is het bezwaar van de provincie en enkele ondernemers op het besluit van de gemeente om geen megastallen toe te staan in die gebieden. De gemeente had dat vastgelegd in een bestemmingsplanwijziging, maar de Raad van State veegde dat van tafel.
Om op korte termijn de vestiging van megastallen toch te voorkomen, heeft de gemeenteraad het gebied voorlopig op slot gezet.
Al jaren wil varkensfokker Schuttert uit Ommen een megastal bouwen voor 5.000 fokzeugen. Zijn milieuaanvraag ligt bij de gemeente Twenterand, maar die geeft het verzet nog niet op.
Ook nertsenfokkerij Meijer (Vriezenveen) en de maatschappen Dekker (Almelo en Veneman (Wierden) tekenden net zoals de provincie verzet aan tegen het bestemmingsplan. Mogelijk is dat de ondernemers en de provincie ook tegen het nieuwe voorbereidingsbesluit van de gemeente Twenterand in verzet komen. Feitelijk maakt Twenterand oneigenlijk gebruik van dit voorbereidingsbesluit nu de Raad van State als hoogste bestuurlijk rechtsorgaan stelt dat het bestemmingsplan 2005 weer van kracht is.

Archief
Terug naar vorige pagina