Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-04-2013  

Rijksgeld voor ecologische hoofdstructuur

 

ZWOLLE - Er is voor de provincie Overijssel tien miljoen euro rijksgeld beschikbaar gekomen ten behoeve van projecten die bijdragen aan de aanleg van de ecologische hoofdstructuur. De 10 ha. grote landgoederen Lankheet in Haaksbergen en Schuttenwolde tussen Almelo en Tubbergen zijn de Twentse ontvangers van elk 3 euroton. Twee miljoen euro gaat er naar het 73 ha. omvattende Reggedal voor de stimulering van de natuurwaarden in het gebied.
Het meeste geld gaat naar de Kop van Overijssel. Het gaat om 2,7 miljoen voor het Reestdal (82 ha.) en vijf miljoen voor Wieden-Weerribben (250 ha.). Gedeputeerde Maij wist het geld los te praten bij staatssecretaris Sharon Dijksma van het Ministerie van Economische Zaken waar ook natuurbeheer tegenwoordig onder valt.

 
05-04-2013  

Marechaussee slaat financiële slag op A1

 

OLDENZAAL – Tijdens controles op de A1 bij Oldenzaal heeft de Koninklijke Marechaussee deze week 138.000 euro aan contanten in beslag genomen. Donderdag werden twee Russen aangehouden die 89.000 euro aan contanten bij zich hadden en eerder in de week werd een Chinees met 49.000 euro aangehouden.
Zij hadden verzuimd aangifte te doen van grensoverschrijdend contant geldverkeer boven de 10.000 euro. Omdat zij de herkomst van het geld niet konden duiden, werd het geld in beslag genomen onder verdacht van witwassen.

 
05-04-2013  

Op weg naar een ‘afvalloos´ Twente ?

  ENSCHEDE - Als het aan de 14 Regio Twente gemeenten ligt, heeft de gemiddelde Tukker in 2030 nog slechts 50 kilogram restafval per persoon. Deze ambitie is uitgesproken tijdens het symposium ‘Naar een afvalloos Twente‘, dat donderdag jl. plaatsvond over het intergemeentelijk afvalbeleid.
Centraal stond het onderzoek ‘Onderzoek naar de meerwaarde van intergemeentelijk afgestemd afvalstoffenbeleid en samenwerking bij afvalbeheer´ dat in opdracht van Regio Twente gemeenten door IPR Normag is uitgevoerd. Tijdens dit symposium zijn mogelijke scenario´s voor intergemeentelijk afvalbeleid verkend.
Lees verder...

 
05-04-2013  

Impuls Hengelo 74 miljoen in HvZ en Kanaalzone

 

HENGELO - De gemeenteraad van Hengelo en de Provinciale Staten van Overijssel gaan akkoord met wat wethouder Bron van Hengelo nu al “de deal van de eeuw” heeft genoemd. Voor de projecten Hart van Zuid en Industrieterrein Kanaalzone zal een bedrag van dik 74 miljoen worden geïnvesteerd, aldus vandaag de papieren versie van de Roskam.
Lees verder…

 
06-04-2013  

Nieuwe mountainbikeroute bij Vasse

 

VASSE - Zaterdag werd met een feestelijk opening door de Tubbergse burgemeester M. Stegers bij de Molen van Bels de ruim 40 km lange mountainbikeroute in gebruik genomen. De route slingert door allerlei natuurgebieden en het boerenland. Het voert over zandwegen en smalle bospaden en bevat bovendien zo’n 5 kilometer, speciaal voor mountainbikers, aangelegde singletracks. Op sommige plekken moet ook wat geklommen worden, zoals op de Roezeberg.
De gehele route is bijna veertig kilometer lang, maar er zijn twee afkortroutes. Door het Dal van de Mosbeek (± 21 km) en over de Vasserheide (± 29 km). De route stelt geen hoge eisen aan de fietstechniek, maar is door het fraaie landschap en de aangelegde singletracks aantrekkelijk voor zowel de beginnende als de gevorderde mountainbiker.

Samenwerking
De route is het resultaat van een goede samenwerking tussen Regio Twente, de provincie Overijssel, de gemeenten Tubbergen en Dinkelland, Het Landschap Overijssel, Staatsbosbeheer en vele grondeigenaren. De wielervereniging WTC Tubbergen heeft met haar leden veel werk verzet en zal ook in de toekomst het onderhoud mede uitvoeren.
Burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Dinkelland gaf tijdens de openingsceremonie een uiteenzetting over de betekenis van de routenetwerken in Twente en portefeuillehouder Recreatie & Toerisme Regio Twente, de heer H. van Agteren gaf zijn visie over de Twentse samenwerking bij het realiseren van een Twents netwerk en de bijbehorende gastvrijheid. Met een foto en filmimpressie werd bovendien getoond hoe de mountainbikeroute met behulp van o.a. de leden van wielervereniging WTC Tubbergen werd gerealiseerd.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (22 foto's)...

 
08-04-2013  

Dodelijk ongeval bij Eternit Goor, geen getuigen

 

GOOR – In de nacht van zondag op maandag is bij een bedrijfsongeval bij Eternit in Goor een werknemer om het leven gekomen, twittert Politie Twente. Volgens het bericht is de man uit Goor tijdens het werk beklemt geraakt in een machine. De politie en de Arbeidsinspectie hebben het ongeval in onderzoek.

Kijk
hier op GoorsNieuws.nl en hier voor 'Geen getuigen van ongeval'

 
20-04-2013  

Provincie stopt 7 miljoen in Agro en Food

 

ALMELO - De provinciale overheid gaat zeven miljoen euro investeren om de landbouwsector en voedselindustrie in Overijssel over tien jaar volledig duurzaam te hebben. De agrarische bedrijvigheid en de voedselproducenten zijn momenteel al goed voor zeven procent van de werkgelegenheid in de provincie.
Lees verder… 

 
21-04-2013  

Voorjaarsmarkt bij De Boderie Albergen

 

ALBERGEN - De familie Lansink organiseerde zondag de voorjaarsmarkt in De Boderie. In de aanbieding waren diverse streekproducten en schildersvereniging De Peinturisten hield er haar expositie met aquarellen, olieverf- en acrylschilderijen. Voor de kinderen waren er als vanouds meerdere activiteiten.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (45 foto's)...

 
21-04-2013  

Borne op z'n best met Living Statues

 

BORNE – Duizenden trokken zondag weer door Borne om zich te vergapen aan de Living Statues . Een honderdtal deelnemers moest zich onder al die belangstelling in de plooi houden en de meest buitenissige performance in het historische deel van Borne uitbeelden.
De winnaars in 2013 zijn: The Postman en De Leerjongen. De publieksprijs was voor Oppassen (volwassenen) en 'De Kunstschilders (kinderen).
Alle kinderen die zondag meededen mogen eind september meedoen bij The World Statues in Arnhem.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (70 foto's)...

 
22-04-2013  

Exploitatie XL Businesspark valt 7 miljoen tegen

 

ALMELO/ZWOLLE – Liefst 7 miljoen euro is het gat in de jaarrekening 2012 van het Twentse XL Businesspark bij Bornerbroek. Het tekort over 2012 bedroeg 3,6 miljoen euro terwijl een overschot van 3,4 miljoen was voorzien, blijkt uit de door de provincie Overijssel vrijgegeven jaarrekening.
De geactualiseerde grondexploitatie liep daardoor op tot 11.3 miljoen euro. De bijgestelde begroting voorziet nu in een negatief eindresultaat in 2030 van 23,4 miljoen euro. Uiteindelijk zullen de partners dat moeten ophoesten. Op het XL Businesspark zijn sinds de start in 2009 nog maar 3 bedrijven gevestigd. Het vierde bedrijf, Auto Demontage Almelo (ADA), liep onlangs tegen een faillisement aan bij de bouw van het nog onafgebouwde pand. Wel werd 1,3 miljoen euro aan erfpacht betaald.  Het Twentse XL Businesspark is een samenwerkingsverband van de provincie Overijssel en de gemeenten Almelo, Borne, Enschede en Hengelo.
In de ‘pipeline’ zit wel de vestiging van Eurol Lubricants uit Nijverdal en Looms Transport uit Almelo.

 
23-04-2013  

Raad Tubbergen draagt Stegers opnieuw voor

 

TUBBERGEN – De gemeenteraad van Tubbergen heeft burgemeester Mervyn Stegers voorgedragen tot benoeming voor een derde ambtstermijn. De voordracht wordt door Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld nader voorzien van haar advies en doorgezonden aan de minister van Binnenlandse Zaken. Uiteindelijk besluit de ministerraad tot voordracht voor benoeming door de Kroon.
De reacties van burgers op de voordracht lopen uiteen van; ‘Ze hebben ons niets gevraagd’, ‘Overbodig gauw samengaan met Dinkelland’, ‘Het wordt nooit een Twentenaar’ tot ‘Laat hem gauw in Almelo gaan wonen daar loopt hij meer rond dan in Tubbergen’.
Stegers is voorzitter van Mixed Hockeyclub Almelo en was zeer actief betrokken bij de bouw van het onlangs gereed gekomen nieuwe clubhuis.

< Burgemeester Mervyn Stegers van de gemeente Tubbergen tijdens een politiek debat in de Almelose bibliotheek over de financiële voordelen van samenwerken in Twente.
Foto: Jan Bril

 
23-04-2013  

Hair Awards 2013 vergeven bij ROC van Twente

 

ALMELO - Maandag jl. werd bij het ROC van Twente gestreden om de jaarlijkse “Hair Award” door studenten van de kappersopleiding. Het thema dit jaar was ‘Fairytales come true’.

Wedstrijdspanning en sfeer
Onder grote spanning werd werkelijk alles uit de kast gehaald om zich in de diverse jaargangen en klassen zich de beste te mogen noemen. De originaliteit en creativiteit lag volgens de vakjury dan ook op hoog niveau. Talrijk was het aantal bezoekers om de deelnemers aan te moedigen en in de pauzes kon iedereen genieten van verschillende muzikale intermezzo’s, door studenten van de opleiding Artiest.

Winnaars
Het ging niet alleen om de haarcreaties. De beoordeling van de kapsels telde voor 2/3 mee, daarnaast werd ook visagie en kleding mede beoordeeld.

De onderstaande deelnemers behoorden tot de prijzenpakkers:

In de categorie eerstejaars BOL-studenten:

1. Pam Wijermars, leerbedrijf RemZ te Wierden
2. Leonie Willems, leerbedrijf Kapsalon Gülper te Almelo
3. Michelle Jansen, leerbedrijf Kuypers Haarmode te Almelo
4. Barbara Pril, leerbedrijf Haarstudio Benemonte te Haaksbergen
5. Annelot Aansloot, leerbedrijf Boerkamp Hairshop te Nijverdal
In de categorie eerstejaars BBL-studenten:
1. Robin Wevers, leerbedrijf Ami Kappers te Eibergen
2. Merlin Pots, leerbedrijf Kimsalabim te Bornerbroek
3. Ireen Braakhuis, leerbedrijf Kuypers Haarmode te Almelo
4. Michelle Jonker, leerbedrijf Ami Kappers te Enschede
5. Jorieke Klaassen, leerbedrijf Dames-en Herensalon Huub te Tubbergen
In de categorie tweedejaars BOL-studenten:
1. Loraine van Herk, leerbedrijf Marc´s Hairlounge te Wierden
2. Joy Peddemors, leerbedrijf Fiabesco Hair & Face te Enschede
3. Michelle Marsman, leerbedrijf Brainwash te Vriezenveen
4. Anne Vrugteveen, leerbedrijf Salon Gulperihan Abla te Almelo
5. Merlissa Olde Hanhoff, leerbedrijf Kapsalon Franx Hairclub te Oldenzaal
In de categorie tweedejaars BBL-studenten:
1. Daniek Elferink, leerbedrijf Dames-en Herensalon Huub te Tubbergen
2. Maartje Ling, leerbedrijf Jerry Weinreder Into Hair te Hengelo
3. Renee Kuipers, leerbedrijf Assink Pure Indentity te Hengelo
4. Charissa Breur, leerbedrijf Marjo Hairdesign te Vroomshoop
5. Nienke Dwars, leerbedrijf Ami Kappers te Eibergen
In de categorie derdejaars BOL/BBL-studenten:
1. Kelly Bakker, leerbedrijf Haircenter Vroomshoop te Vroomshoop
2. Manon van Goor, leerbedrijf Hairstudio Inge te Enschede
3. Emmely Bouwman, leerbedrijf Rosanna's Hair Salon te Almelo
4. Marleen Helthuis, leerbedrijf Editz mijn kapper te Hengelo
5. Cilisa Chamoun, leerbedrijf Fabulous Hairstudio te Hengelo

De winnaars in de verschillende categorieën ontvingen een mooi prijzenpakket uit handen van Marieke Jurjens, teamcoördinator Haarverzorging. De prijzen werden beschikbaar gesteld door Kappersgroothandel Oude Alink, Goldwell, Pivot Point en CHI.

Kappersbranche nauw betrokken bij voorbereidingen Hair Award
De regionale kappers waren ook betrokken bij de wedstrijden en een aantal vertegenwoordigde de kappersbranche in de jury. Daarnaast is er in de diverse kapsalons waar de studenten stage lopen, veel getraind om de meest bijzondere sprookjesachtige kapsels te creëren. De Hair Award bood een ongedwongen setting waarin onderwijs, studenten, ouders en het werkveld bij elkaar kwamen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-04-2013  

Bouwplan appartementen Smidsweg Nijverdal

 

NIJVERDAL – Solide Ontwikkeling BV heeft bouwplannen voor de bouw van een appartementencomplex op de hoek Smidsweg/Molenweg in Nijverdal, waar voorheen Broeks Interieur was gevestigd.
De Ruurlose ontwikkelaar wil op die plek een modern gebouw van vier verdiepingen realiseren met 17 appartementen in oppervlaktes van 122 tot 231 m2 voor koopprijzen van 352.000 tot 689.000 v.o.n. De berging en parkeerplaats is voorzien in de kelder met in- en uitrit via de Molenweg.
Het ontwerp is van EVE Architecten uit Nijverdal.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-04-2013  

Verbeteringen A1 en N35 deels goedgekeurd

 

DEN HAAG – De verkiezingsbeloften door premier Rutte voor verbeteringen van de A1 en de N35 zijn deels ingelost. De A1 tussen Azelo en Deventer wordt in 2017 of 2018 verbreedt. Ook de N35 - het karrespoor Almelo-Zwolle - wordt deels aangepakt, zij het niet een ombouw tot volledige A-weg. Ook is er geen geld voor het deeltraject Zwolle- Wijthmen.
Er was donderdag wel een motie voor nodig in de Tweede Kamer en dat de aangekondigde schrapping vloeibaar werd kwam ook door de toezegging van de provincie Overijssel en lokale overheden om totaal 115 miljoen euro bij te dragen. De totale kosten worden geraamd op 400 miljoen euro.

 
26-04-2013  

Twence boekt winst van bijna twaalf miljoen euro

 

HENGELO - Het afvalverwerkingsbedrijf Twence heeft over vorig jaar een positief resultaat van ruim 11,8 miljoen geboekt bij een omzet van netto 96,1 miljoen. De winst zal grotendeels via de aandeelhoudende gemeenten grotendeels aan de Regio Twente toevallen.
Lees verder…

Archief
Terug naar vorige pagina