Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-03-2009  

Massaontslag bij zandsteenfabriek Kloosterhaar

 

KLOOSTERHAAR - Kalkzandsteenfabriek Anker in Kloosterhaar wil 55 van de 70 personeelsleden ontslaan vanwege de teruglopende vraag naar producten van kalkzandsteen. Anker werkt voor een belangrijk deel voor de Duitse bouwmarkt. Ook bij de andere vestigingen van het Nederlandse moederbedrijf Calduran uit Harderwijk worden reorganisaties aangekondigd. De modernste fabriek van Calduran staat in het Drentse Hoogersmilde. Calduran behoort in zijn geheel tot het beursgenoteerde Ierse CRH.

 

 
04-03-2009  

Goede winstcijfers Royal Ten Cate

 

ALMELO - Het beursgenoteerde Royal Ten Cate heeft in 2008 beperkt last gehad van de financiële crisis. De winst en de omzet namen flink toe. Dat bleek uit de jaarcijfers die vandaag werden gepresenteerd. Zelfs in het vierde kwartaal, waarin de economie wereldwijd in een vrije val belandde, bleef de omzet doorgroeien, zij het minder uitbundig dan in de eerste drie kwartalen. De nettowinst in het vierde kwartaal daalde wel. De nettowinst op jaarbasis steeg met tien procent tot 51,1 miljoen euro. De omzet van het textielbedrijf over 2008 was ruim 1 miljard euro.

 
05-03-2009  

Vijf winnaars Sportprijzen 2008


(Zwemvereninging de Veene) Burgemeester Kobus Sportman Marco de Jager (Badmintonvereniging Flits)
  WIERDEN - Burgemeester L.B. Kobes en KNVB topscheidsrechter Eric Braamhaar hadden gisteravond de eer vijf genomineerde sporters te onderscheiden. Al weer voor de 25e keer werden de sportprijzen uitgereikt. En een sportprijs krijg je niet zomaar. Om genomineerd te worden is een minimale eis dat de sporter ten minste Overijssels Kampioen moet zijn. De 24 genomineerden hebben allemaal dus al een prestatie geleverd die het vermelden waard is.

Er zijn vijf categorieën waarin een sporter de sportprijs kon winnen: sporttalent, sportvrouw, sportman, sportploeg en jeugdsporter. In deze categorieën kregen de volgende mensen de sportprijs uitgereikt:
Sporttalent: Kevin Koster - FC Lochsprinter
Sportvrouw: Yvon Versteeg - zwemvereniging de Veene
Sportman: Marco de Jager - Badmintonvereniging BC Flits
Sportploeg: Selectie gevorderden jazzdans - GV Omhoog
Jeugdsporter: Niels Heering - AWV de Zwaluwen


Lees verder...

Fotoreportage (33 foto's)...

 
05-03-2009  

23 kandidaten burgermeestersfunctie Dinkelland

 

DINKELLAND - Als opvolger voor de in 2008 weggestuurde burgemeester Willeme, hebben zich 23 kandidaten gemeld voor de burgemeestersfunctie in de gemeente Dinkelland. Onder hen zitten 5 huidige burgemeesters, is de sekseverdeling 18 mannen en 5 vrouwen en hebben 12 van hen geen politieke ervaring.

 
05-03-2009  

VVD Almelo wil annexatie woonkern Wierden

 

ALMELO - Fractievoorzitter Gerrit van Woudenbergh van de Almelose VVD wil dat het provinciebestuur een gemeentelijke herindeling moet overwegen waarbij de woonkern Wierden aan Almelo wordt toegevoegd. Ook raadslid Jan Hammink (PvdA) vindt dat het overwegen waard zo meldt TC Tubantia. Een stelling die de lokale politieke partij BurgerBelangenAlmelo (BBA) al innam in 1998 jaren voor de gemeentelijke herindeling van 2001.

Van Woudenbergh vindt eveneens dat de woonkernen Harbrinkhoek en Mariaparochie - gemeente Tubbergen - tot Almelo moeten gaan behoren. De liberaal denkt daarmee een groot deel van de geschillen betreffende het aantal te bouwen woningen in de regio Almelo te kunnen oplossen.

In Wierden wordt laconiek gereageerd met de stelling dat Wierden haar eigen boontjes best kan doppen en een keurig sluitende begroting kent. Tubbergen verwijt de gemeente Almelo geen bijdrage te willen leveren aan het onderwijs en de sport in de gedeelde dorpskern Mariaparochie terwijl veel Almeloërs daarvan gebruik maken.

 
05-03-2009  

Tuin & Interieur Beurs in Expo Center

 

HENGELO - Vandaag 5 maart vond de opening plaats van de Tuin & Interieur Beurs in het Expo Center in Hengelo. Tijdens deze beurs komen de nieuwe trends voor tuin en interieur aan de orde. U kunt genieten van prachtig aangelegde modeltuinen, maar ook ontwerpen, bestrating en vijveraanleg aan bod. Daarnaast presenteren diverse meubelzaken een gedeelte van hun assortiment en kunt u snuffelen tussen de verschillende snuisterijen.

De Tuin & Interieur Beurs is nog geopend t/m 8 Maart. De beurs is donderdag en vrijdag geopend van 13.00-21.00 uur. En op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op www.tuin-interieur.nl

< Cindy in topvorm

(fotoupdate - 07-03-09)

Fotoreportage (43 foto's)...

 
07-03-2009  

Stroomstoring Daarlerveen en Vroomshoop

 

VROOMSHOOP - Vrijdagavond zorgde een stroomstoring in het netwerk van Enexis dat ongeveer 1000 huishoudens in Daarlerveen en Vroomshoop enkele uren zonder stroom hebben gezeten.

 
07-03-2009  

Chirurg MST opereert bij licht van zaklantaarn

 

ENSCHEDE - Een stroomstoring in het MST Enschede zorgde er voor dat er bij diverse operaties problemen ontstonden.

Bij één operatie moest zelfs een krachtige zaklantaarn uitkomst bieden om de operatie tot een goed einde te kunnen brengen.

Het duurde 10 minuten voordat de noodagregaat aansloeg en zich de situatie normaliseerde.

Lees verder in TC Tubantia.

 
08-03-2009  

Justitie België zoekt oud- Almelose huisarts

bron: RTV Oost
  BRASSCHAAT (B) De Belgische justitie heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de voormalige Almelose huisarts Louis Reytenbagh. Justitie verdenkt de 62-jarige Reytenbagh van belastingontduiking van minstens 30 miljoen euro.
Lees verder...

 
08-03-2009  

Volker Wessels voegde Britse dochters samen

 

RIJSSEN - Volker Wessels, het bouwconglomoraat van Rijssenaar Gerrit Wessels, heeft haar 7 dochtermaatschappijen in de United Kingdom samengevoegd tot Volker Wessels UK. De Britse vestigingen moeten tot de top van de Britse bouwbedrijven gaan behoren. De huidige gezamenlijke omzet in de UK bedraagt 1 miljard Engelse pond.  De bedrijven gaan verder onder de volgende benamingen:

VolkerFitzpatrick
VolkerRail
VolkerHighways
VolkerLaser
VolkerInfra (Visser & Smit Hanab)
VolkerStevin
VolkerBrooks 

Het in Almelo gevestigde RGN heeft voor Volker Wessels de nieuwe huisstijl - Dedato ontwerpers & architecten - geïmplementeerd. De nieuwe huisstijl moest worden doorgevoerd op circa 30 Britse locaties en op meer dan 600 voertuigen in ruim 60 varianten. Verder op bedrijfskleding, bouwmaterieel en software templates in MS Word.  

 
09-03-2009  

PvdA Rijssen wil vloekverbod uit APV

 

RIJSSEN - De PvdA in de gemeente Rijssen/Holten wil dat het plaatselijke vloekverbod uit de APV wordt geschrapt. Volgens PvdA-er Meijerink is het verbod strijdig met het recht van vrije meningsuiting (art. 7 van de Grondwet). Al eerder vernietigde De Kroon een vloekverbod in zeven Veluwse gemeenten.

 
09-03-2009  

Oldenzaler opgepakt voor oplichting vliegtickets

 

ALMELO/OLDENZAAL - Een 43-jarige man uit Oldenzaal is door de politie opgepakt voor oplichting met vliegtickets. De eigenaar van reisbureau Mediteran in Almelo verkocht de tickets wel maar leverde niet. Mediteran was niet aangesloten bij SGR, zodat de gedupeerden waarschijnlijk naar geld en tickets kunnen fluiten.

< Gedupeerden gooiden in juli vorig jaar de ruiten in

 
11-03-2009  

Vrijstelling OZB sportaccommodaties Zwolle

 

ZWOLLE - Sportverenigingen met buitensportaccommodatie in Zwolle krijgen een meevaller. Voor kleedkamers en bestuurskamer hoeven de clubs geen OZB meer af te dragen als de gemeenteraad instemt met het collegevoorstel. Voor het kantinegedeelte blijft de heffing wel van kracht. Het voorstel is bedoeld om de lasten te verlichten.
 

 
11-03-2009  

Burgerforum wil onderzoek Top Craft

 

LOSSER - Burgerforum in Losser wil een gedegen onderzoek naar het functioneren van de sociale werkvoorziening Top-Craft. Het Losserse college wil dat ondanks een raadsbesluit niet, vanwege de hoge kosten. Reden voor Burgerforum om het onderzoek nu juist te willen. Bij Top Craft dat werkt voor de gemeenten Losser, Oldenzaal en Dinkelland, zijn al langer financiële problemen.
 

 
11-03-2009  

Eerste bouwbedrijven Twente failliet door crisis

 

ALMELO - De Rechtbank in Almelo heeft vier bouwbedrijven in Twente failliet verklaard. Volgens de Rechtbank zijn het de eerste bouwbedrijven die door de kredietcrisis 'omvallen'. Of er doorstarts gemaakt kunnen worden is nog niet bekend. Het gaat om de bouwbedrijven De Groot Holding (aan de Amerikalaan te Vroomshoop), Driebouw Wierden, Ten Brummelhuis Borne en bouwadviesbureau EMM Sales and Investments te Enschede. 

 
11-03-2009  

Enschede overweegt opkoop van woningen

 

ENSCHEDE - De gemeente Enschede overweegt woningen op te kopen van belangstellenden voor een nieuwe bouwkavel. De gemeente denkt daardoor de nieuwbouw van woningen weer op gang te krijgen. De maatregel wordt overwogen voor de nieuwbouwwijken de Eschmarke en de Velve.

 
13-03-2009  

Masterplan Stationsomgeving Wierden


Wethouder Ria Broeze
 

WIERDEN - Gemeente Wierden presenteert revolutionair 3D-model. De gemeente Wierden heeft op 12 maart een revolutionair 3D-model gepresenteerd van hetMasterplan Stationsomgeving Wierden. Het model stelt computergebruikers in staat om door de virtuele situatie van 2012 te ‘wandelen’. Het model is ook als filmpje via de gemeentelijkewebsite www.wierden.nl   te bekijken.In 2008 heeft de gemeenteraad van Wierden een besluit genomen over het Masterplan StationsomgevingWierden en de plek van de spoortunnel in het verlengde van de Dikkensweg – Hogeluchtswegin Wierden. Naast de spoortunnel komen er ook twee nieuwe rotondes (als ontsluiting van de tunnel)
en verlengde perrons met diverse opgangen (waaronder een lift). Om mensen inzicht te geven in denieuwe situatie (per 2012) is een bijzonder 3D-model ontwikkeld.Het is een virtueel model (op de computer) waar mensen zelf doorheen kunnen ‘lopen’. Men kan dusbijvoorbeeld voor een woning/bedrijf in het gebied ‘staan’ en zien hoe de omgeving er vanaf die plekuitziet.Het model is via de website van de gemeente Wierden te downloaden. Belangstellenden kunnen het dan op hun eigen computer bekijken.

Fotoreportage (20 foto's)...

 
13-03-2009  

Voskamp wil Polen kwijt uit Wierdens vak. park

 

WIERDEN - Voskamp Vastgoed uit Almelo heeft bij de gemeente Wierden aan de bel getrokken om 130 Polen uit een Wierdens recreatiepark te laten vertrekken. Voskamp heeft recreatiewoningen te koop staan en vreest daar niet van af te kunnen komen zolang de Poolse gastarbeiders op het recreatiepark gehuisvest zijn.

De gemeente Wierden steunt Voskamp Vastgoed daarin en eist dat de 130 Polen vertrekken. Wierden wil zelfs een dwangsom van 500 euro per gehuurde vakantiewoning opleggen indien uitzendbemiddelaar Marquette, die de vakantiewoningen huurt, niet naar alternatieve huisvesting zoekt. Directeur Evers van Marquette zegt in een reactie aan RTV Oost dat hij herhaaldelijk de gemeente Wierden en de gemeente Almelo om reguliere huisvesting heeft verzocht.   

 
16-03-2009  

Horeca Rijssen-Holten langer open?

 

RIJSSEN-HOLTEN - Burgemeester Koelewijn van de gemeente Rijssen-Holten wil de horeca toestemming geven om s'nachts langer open te zijn. Daarvoor geldt echter wel de voorwaarde dat de bedrijven zich inzetten voor een betere veiligheid in en om de bedrijven. Bovendien moeten zij rapporteren naar de politie. De SGP en Christen Unie zijn fel tegen maar de ondernemers willen graag meewerken aan het plan van de burgemeester.

 
17-03-2009  

Surseance lokale omroep Zwolle

 

ZWOLLE - Het bestuur van de lokale omroep in Zwolle verkeert financieel dermate in zwaar weer dat het surseance van betaling heeft aangevraagd. De schuld bedraagt vele tienduizenden euro's. Gesprekken met wethouder Kenkhuis liepen op niets uit, zodat een faillissement onafwendbaar lijkt. Ook is er onenigheid tussen voorzitter Hulsebos en het personeel. Drie van de vier beroepskrachten zitten ziek thuis. De voorzitter wordt belangenverstrengeling verweten omdat hij de werknemers ook voor zijn eigen bedrijf wilde inzetten.

 
17-03-2009  

20.000 werkzoekenden in Twente

 

ENSCHEDE - Volgens cijfers van het CWI is het aantal werkzoekenden in de regio Twente met 10% opgelopen tot boven de twintigduizend. Vooral de uitzendmarkt en de bouw hebben het moeilijk. In de zorrg en bij de overheid bestaan nog wel voldoende vacatures. Het aantal aangeboden vactures in totaal is met 25% afgenomen.   

 
17-03-2009  

Raadslid Kaied - Dalfsen wordt vervolgd door OM

 

ZWOLLE - Het Dalfser raadslid Mohammed Kaied wordt door OM te Zwolle vervolgd voor poging tot doodslag. Het PvdA-raadslid kwam in augustus vorig jaar negatief in het nieuws omdat hij na een handgemeen de eigenaar van de plaatselijke bouwmarkt Formido opzettelijk zou hebben aangereden. Volgens dagblad De Stentor dient de zaak op 7 mei a.s. maar het OM houdt nog een slag om de arm omdat Kaied de dagvaarding nog niet zou hebben ontvangen.

 
17-03-2009  

Gebiedsnaam hotel Wierden wordt 'Esrand'


mevrouw Van Elst,burgemeester Kobes en de heer G. van Elst.
 

WIERDEN - De nieuwe naam voor het gebied waar het nieuwe van der Valk hotel in Wierden komt, wordt ‘Esrand’. Dit heeft burgemeester Kobes van Wierden bekend gemaakt aan de naamgever van dit gebied, de heer G. van Elst uit Wierden. De door hem bedachte naam kwam naar voren uit in totaal 128 inzendingen voor een prijsvraag. Van 23 januari tot 20 februari 2009 konden geïnteresseerden meedoen aan een prijsvraag die door de gemeente Wierden was uitgeschreven. De heer G. van Elst kwam voor de prijsuitreiking nietsvermoedend naar het gemeentehuis van Wierden en werd volledig verrast door burgemeester L.B. Kobes. Als extra mag de heer van Elst een vlucht met een zweefvliegtuig boven zijn woning maken.

< Winnaar Van Elst blij verrast met prijs

 
17-03-2009  

Nieuwe dienstauto Brandweer Wierden

 

WIERDEN - De brandweer van de gemeente Wierden beschikt sinds vandaag over een nieuwe dienstauto, een Mitsubishi Pajero. Burgemeester Kobus kreeg de sleutels overhandigd van de heer Ewald Aaltink van Auto Aaltink. Onze paparazzi fotograaf Friedrich snelde met blauw zwaailicht op z'n fiets richting Wierden om dit gebeuren op de gevoelige plaat voor u vast te leggen.Hij kwam met de volgende reportage terug.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
18-03-2009  

Landelijke opschoondag in Wierden

  WIERDEN - Kinderen basisscholen Wierden ruimen zwerfvuil op 144 leerlingen van 6 basisscholen uit Wierden ruimen op vrijdag 20 maart zwerfvuil rondom hun school op. Dit gebeurt in het kader van de Landelijke Opschoondag die bedoeld is om kinderen te laten beseffen dat het niet goed voor de omgeving is om overal snoeppapiertjes, lege blikjes, e.d. neer te gooien.
Lees verder...

 
18-03-2009  

GS Overijssel wil Essent verkopen

 

ALMELO - Gedeputeerde Staten van Overijssel heeft geen behoefte aan een nader onderzoek over nut en noodzaak om de aandelen van de energiepoot van Essent te verkopen. GS rekt zich op voorhand rijk met de verwachte opbrengst van 1,4 miljard euro. Grootaandeelhouders Noord-Brabant en Limburg willen een dergelijk onderzoek wel. In 2008 ontving Overijssel nog 55 miljoen euro dividend van Essent. De verkoop gaat door indien RWE minimaal 80% van de aandelen kan aankopen.
GS wil wel aandeelhouder blijven van het netwerkbedrijf Enexis dat wettelijk wordt afgescheiden van Essent. Daar wil de provincie weer investeren in duurzame voorzieningen.

< De SP is faliekant tegen de verkoop en vindt energieleverantie een kerntaak.

 
19-03-2009  

Hengelo verlaagt kavelprijs wijk Dalmeden

 

HENGELO - De gemeente Hengelo opent de competitie met andere Twentse steden door de grondprijs in de nieuwbouwwijk Dalmeden met 3% te verlagen. Hengelo wil potentiële kopers zo over de streep halen. De korting voor de vrije bouwkavels geldt alleen voor het jaar 2009.

 
19-03-2009  

Aantal café's daalt fors

 

Het aantal cafés in Groningen, Drenthe en Overijssel is met een daling tussen 6,3% en 7,7% fors afgenomen. Landelijk is de daling 3,5%. Als oorzaken worden genoemd de economische situatie, het rookverbod dat vooral de kleinere café's treft en de concurrentie van sportkantines, wijkcentra en drinkketen.

 
19-03-2009  

Kunstwerken Raalte op website

 

RAALTE - De gemeente Raalte gaat in samenwerking met kunstwacht.nl alle kunstwerken die in de gemeente staan vermelden op een website. Op de website wordt bijbehorende informatie vermeld over de locatie waar het kunstwerk staat, informatie over de maker en over het kunstwerk zelf. De gemeente hoopt daarmee de interresse in kunst te verbreden. 

< Tijl Uilenspiegel

 
20-03-2009  

Verdachte schietpartij betrokken bij gijzeling upd.

Hengelo ontwaakt tijdens nachtelijke schietpartij
 

HENGELO - In de vroege ochtend vond vanmorgen een schietincident in het centrum van Hengelo plaats. De gealarmeerde politie die snel ter plaatse was, wist twee 19-jarige Almelose verdachten aan te houden. Bij de aanhouding nam de politie een pistool en munitie in beslag. Daarbij zijn twee verdachten aangehouden. Een van de verdachten is de zoon van de Almelose gijzelnemer O. De vader gijzelde vorig jaar onder andere wethouder Kuiper en vier ambtenaren in het stadhuis van Almelo. In die gijzelingszaak wordt de zoon ervan verdacht dat hij zijn vader wapens heeft geleverd. De aanleiding van de schietpartij is een ruzie in uitgaansgelegenheid Rootie Tootie gelegen achter café 't Pleintje.

Update

De Politie heeft een derde verdachte aangehouden. Volgens onderzoek zou ook deze persoon betrokken zijn bij de uit de hand gelopen ruzie en schietpartij die ontstaan is bij disco Rootie Tootie.

Lees hier meer in het Almelo's Weekblad

 
20-03-2009  

Medemenselijkheid uitgangspunt studiekeuze Noordik

“Knuffels en kussen als beloning”

(eigen foto)
  VROOMSHOOP - “In één woord fantastisch.” Ze zijn het helemaal met elkaar eens. Werken met mensen, oud of jong, met of zonder een beperking is fantastisch. Ze hebben dan ook maar één doel: een baan in de zorgsector. Het trio examenkandidaten van CSG Het Noordik heeft met volle teugen genoten van hun stageperiode. De één bracht deze tijd door op een basisschool. De andere twee respectievelijk in een woon- en zorgcentrum of dagopvang voor gehandicapten. Een gesprek met bevlogen tieners die graag wat voor anderen willen betekenen.

Lees verder...

 
22-03-2009  

Onderwijs Scholingsboulevard ver onder de maat

Ouders van leerlingen luiden de noodklok.
 

ENSCHEDE - Door een groot tekort aan leerkrachten bij de afd. vmbo-theoretische leerweg aan de Schoolboulevard te Enschede staan de leerlingen er zo slecht voor dat een groot deel van hen dit jaar niet zullen overgaan. Ook is er te weinig ruimte in de nieuwe school zeggen ouders van de leerlingen. Zij eisen per 'brandbrief' dat er wordt verhuist naar een locatie aan de Boddenkampsingel waar ruimte is. Ook wil men een extra plan van aanpak om de leerachterstand met spoed bij te spijkeren. Directeur Klaasen toonde zich verrast over de 'timing' van de brandbrief omdat er woensdag a.s. overleg met een ouderdelegatie op de agenda staat. De doelstelling van de nieuwe Scholingsboulevard is juist het vergemakkelijken van de overgang van VMBO naar MBO. De problematiek kent al een heel dossier, maar het geduld bij de ouders is op.

 
23-03-2009  

Bezoekers ijsbaan Deventer fors gedaald

 

DEVENTER - Het aantal bezoekers aan kunstijsbaan De Scheg in Deventer is dit seizoen met bijna 50.000 gedaald. De daling wordt vooral geweten aan de nieuwe kunstijsbaan in Enschede. Om concurrerend te blijven wil de directie van De Scheg 3,5 miljoen euro subsidie om de baan te overkappen. De Scheg hoopt dat de gemeenteraad nog dit voorjaar een besluit neemt.

 
23-03-2009  

Recessie geen invloed in de zorg

 

ALMELO - In de zorg is de vraag naar personeel onveranderd groot ondanks de huidige recessie. Dat bleek tijdens de zaterdag gehouden opendag in 170 zorginstellingen in Overijssel. Tijdens de opendag kon men een kijkje achter de schermen nemen hoet het er in de sector aan toe gaat. Het ZGT Ziekenhuis (Twenteborg) in Almelo kreeg zaterdag bijna 2500 bezoekers die een kijkje namen achter deuren die normaal gesloten blijven.

 
23-03-2009  

Van der Most naar ondernemersavond Rijssen

 

RIJSSEN/HOLTEN - Tijdens de ondernemersavond in het Parkgebouw te Rijssen dinsdagavond a.s. zal selfmade miljonair Hennie van der Most zijn visie geven op de huidige economische crisis. Ook Gaston Sporre - voorzitter van de Kamer van Koophandel Oost - is gastspreker.

De avond wordt georganiseerd door de Kring Werkgevers Rijssen, de Holtense Industrie Groep, de Businessclub De Tijd en de gemeente Rijssen-Holten. In Rijssen kampen vooral de bouwbedrijven en de transportsector met dalende opdrachten. Werkgevers en personeelsfunctionarissen kunnen zich aanmelden via: ondernemersloket@rijssen-holten.nl  

 
24-03-2009  

Onderzoek naar criminele families in Twente

 

ENSCHEDE - Het regiokorps politie Twente gaat onderzoek doen naar criminele families in de regio. Dat maakte directeur Pelgrom van het regionaal expertisecentrum van het Twentse politiekorps bekend. Volgens Pelgrom zijn er aanwijzingen dat sommige families zich nadrukkelijk op het criminele pad bevinden. Ook wil men in kaart brengen hoe de georganiseerde misdaad grip heeft op de vastgoed- en bouwsector. Het onderzoek dat maanden gaat duren, moet burgemeesters helpen om maatregelen te kunnen nemen. 

 
24-03-2009  

Politie zoekt getuigen schietincident Hengelo

 

HENGELO - De derde verdachte die de politie heeft aangehouden n.a.v. het schietincident in de Hengelose binnenstad van vrijdagmorgen, is een 34-jarige Amsterdammer. Hij wordt er van verdacht een 34-jarige Hengeloër te hebben mishandeld in disco Rootie Tootie. Mogelijk is hij de aanleiding die tot de schietpartij leidde. Het gearresteerde drietal is inmiddels voorgeleid bij de Rechter Commissaris. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit, zij zoekt dan ook nog getuigen. Tel. 0900-4488

 
24-03-2009  

Van der Most koopt landgoed De Haar-Gorssel

 

GORSSEL - Topondernemer Hennie van der Most heeft het landgoed De Haar aan de Zutphenseweg 11 in Gorssel aangekocht voor een bedrag van 4,5 miljoen euro. Het landgoed aan de N348 is ruim 10 ha groot en werd voorheen bewoond door Klaas de Leeuw, voormalig directeur van bouwbedrijf Van Wijnen.

Wat de plannen zijn van Van der Most met het landgoed is nog niet bekend. Wel beschikt de selfmade miljonair over een vergunning om 12 keer per jaar in het buitengebied van de gemeente Lochem te mogen landen met zijn helicopter. 

 
25-03-2009  

Nog 3 verdachten schietpartij Hengelo opgepakt

bron: RTV Oost
 

HENGELO - De politie Twente heeft nog eens drie verdachten opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij vorige week donderdagnacht in de binnenstad van Hengelo. In totaal zitten nu vijf mannen vast, omdat de zesde verdachte weer op vrije voeten wordt gesteld. Bij de zesde verdachte is thuis een gaspistool aangetroffen. Verder is er geen reden hem langer vast te houden. De vijf verdachten worden woensdag voorgeleid.

 
26-03-2009  

Reytenbagh wordt aangeklaagd voor verduistering

 

De voormalige huisarts Reytenbagh uit Almelo wordt aangeklaagd door de Zwitserse bank Credit Suisse voor het verduisteren van bijna 250 miljoen euro. Dat meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes. Reytenbach was in de jaren negentig huisarts in Almelo en werd schatrijk door de beurshandel. De Belgische fiscus zou achter Reytenbach aanzitten voor een belastingfraude van 30 miljoen euro.

 

 
27-03-2009  

Indrukwekkende workshop van Wim Maulany

  WIERDEN - De workshop van Wim Maulany en zijn leerlingen was zeer indrukwekkend. Diverse bewegings- en ontspanningskunsten kwamen aan de orde namelijk Wushu/Kungfu, Tai-chi chuan.
Aan het eind van de manifestatie gaf Wim Maulany nog een sessie aan het aanwezige publiek om zo de rust te vinden die wij meestal ontberen. Meester Wim Maulany geeft al meer dan 26 jaar les in de Traditionele Beweging- en Ontspanningskunsten Tai-chi chuan, Qigong, Wushu/Kungfu en geeft ook regelmatig workshop en demonstratie. Daarnaast voert hij een eigen praktijk voor Natuurlijke Geneeswijzen, Shiatsu-, Beweging-, Houding-, Ademtherapie en drukpunt Stoelmassage. Meester Maulany heeft een 3-jarige Shiatsu massage therapie opleiding gevolgd aan de Academie voor traditionele Chinese geneeswijze.
Lees verder...

Fotoreportage (24 foto's)...

 
28-03-2009  

Almelo en Hengelo willen ook bereden politie

 

ALMELO - In navolging van Zwolle, Enschede en Deventer willen ook Hengelo en Almelo politiesurveillances te paard in de binnenstad meldt RTV Oost.

Volgens een woordvoerder zijn de ervaringen met de inzet van de bereden politie positief omdat deze eerder 'onrust' waarnemen vanuit het zadel. Het publiek zou zich door de aanwezigheid van de bereden politie ook veiliger voelen. 

< Inzet bereden politie bij studentenprotest 

 
28-03-2009  

Projectontwikkelaar Voskamp wil Polen wegjagen

 

WIERDEN/ALMELO - Projectontwikkelaar Voskamp Vastgoed uit Almelo heeft vrijdag de rechter in kort geding om een uitspraak gevraagd tegen een bedrijf dat al twee jaar lang wisselend zo'n 150 Poolse werknemers onderbrengt in recreatiewoningen bij Wierden.

Volgens projectontwikkelaar Voskamp veroorzaken de Polen overlast en is hun verblijf in strijd met het bestemmingsplan. Dicht bij de recreatiewoningen waarin de Polen zitten, bouwt Voskamp een park met ruim 100 recreatievilla's. Door de aanwezigheid van de Polen in de naburige vakantiewoningen zou de verkoop tegenvallen. Volgens verweerder Evers heeft Voskamp boter op zijn hoofd omdat hij zelf ook permanente bewoning toestaat. Bovendien loopt deze zaak al bij de bestuursrechter tussen Evers en de gemeente Wierden die met een dwangsom heeft gedreigd. Een kort geding zou die procedure volgens Evers niet mogen doorkruizen.  
 

 
28-03-2009  

Mercedes presenteert de nieuwe E-Klasse

 

HENGELO - De nieuwe E-klasse was natuurlijk al op internet te vinden, maar nu heeft Mercedes-Benz de auto officieel gepresenteerd. Mercedes-Benz Nederland brengt de nieuwe E-klasse in april van dit jaar in ons land op de markt. Prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
28-03-2009  

Niet genoeg leden voor TV Oranje

 

STEENWIJK - TV Oranje kan, met nog drie dagen te gaan, naar alle waarschijnlijkheid de hoop opgegeven een publieke omroep te worden. De teller staat op 35.000 leden terwijl er dat minimaal 50.000 moeten zijn. TV Oranje dat het Nederlandse lied wil promoten, werd gesteund door tal van vaderlandse artiesten, maar die hulp heeft niet mogen baten. Initiatiefnemer Ardesch uit Steenwijk wil in ieder geval aan de weg blijven timmeren door voor de leden in het gehele land evenementen te gaan organiseren. 

 
29-03-2009  

Koopzondag Tubbergen met veel volksvermaak

 

TUBBERGEN – Een koopzondag in Tubbergen is er niet zomaar één. Artiesten en straattheater vrolijken de koopzondag op. De bezoekers weten het te waarderen gezien de grote drukte. Alle winkeliers werkten aan de koopzondag mee. Gelet op de bezoekersaantallen ondanks het matige weer, zijn ze dan ook meer dan tevreden.
 

Fotoreportage (8 foto's)...

 
31-03-2009  

Zwolle krijgt wellicht een Gerechtshof

bron: RTV Oost
 

LEEUWARDEN/ZWOLLE - De kans bestaat dat Zwolle een Gerechtshof krijgt. Dat zegt president Keur van het Gerechtshof Leeuwarden. Volgens hem wordt er in de Tweede Kamer druk gesproken over samenvoeging van rechtsgebieden. Mogelijk uitvloeisel daarvan is het samenvoegen van de Gerechtshoven in Leeuwarden en Arnhem in Zwolle. Dat heeft veel consequenties voor personeelsleden; zij zouden moeten verhuizen. Keur vraagt zich af of er geld is voor een dergelijke nieuwe vestiging. De minister zal voor de zomer duidelijkheid geven of samenvoeging wenselijk is.

 
31-03-2009  

Willem Nijholt opende Theaterlab ROC

 

HENGELO - Willem Nijholt opende vandaag de opleiding Podium- en Evenemententechniek (sector Technologie), de Willem Nijholt Academie voor Musical- en Muziektheater het Theaterlab in Hengelo. Beide opleidingen worden verzorgd vanuit dit theater van de Creatieve Fabriek op het voormalig HOLEC-Hazemeijerterrein aan de Tuindorpstraat. Daarnaast was de opening het startsein van een unieke samenwerking tussen de beide opleidingen.Studenten van beide opleidingen kunnen door de unieke samenwerking kennis en ervaring opdoen in diverse facetten van het artiestenvak.

Tijdens de opening waren de studenten zowel voor, als achter de schermen, actief om het publiek mee te nemen in de verbeeldende wereld van het theater. Zo verzorgden studenten van de opleiding Podium- en Evenemententechniek licht en geluid en  zetten studenten  van de Willem Nijholt Academie zich in om een perfecte muzikale en theatrale voorstelling op de planken te zetten. Studenten van de opleiding Sociaal Cultureel Werker-Kunst en Cultuur waren op deze openingsdag verantwoordelijk voor de muzikale omlijsting in de foyer.

< De openingshandeling werd verricht door Willem Nijholt

 

Fotoreportage (27 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina