Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-01-2015  

Nieuwjaarsduik Lageveld trekt 600 deelnemers

 

WIERDEN – De samenwerking met RTV Oost legt de organisatoren van de traditionele Nieuwjaarsduik in recreatieplas 't Lageveld in Wierden geen windeieren. Zelfs burgemeester Robben trok de kleren uit en de zwembroek aan en was een van de 600 deelnemers.
Fotograaf Jan Bril ging een kijkje nemen en zag dat de deelnemers ook na de koude duik genoten van muziek en een kop warme snert.

Fotoreportage (85 foto's)...

 
01-01-2015  

Dode en gewonden op N36 op Nieuwjaarsavond

 

VRIEZENVEEN – Op de eerste dag van het nieuwe jaar zijn bij een ongeluk op de N36 tussen Almelo en Vriezenveen drie auto’s met elkaar in botsing gekomen. Bij het ongeval kwam één auto op de verkeerde weghelft.
De politie zette de weg af voor de inzet van een traumaheli. De N36 staat bekend als een ‘hotspot’ in het verkeer. Bij het ongeval kwam een man om het leven en werden twee vrouwen en een man gewond afgevoerd naar een ziekenhuis.

< Meer foto's van Kevin Sand Fotografie - klik hier

 
02-01-2015  

Oud- burgemeester Bevers overleden in Almelo

 

ALMELO – Hengelo's oud- burgemeester Mr. Cees Bevers is Oudejaarsavond in het ZGT Almelo overleden. Hij werd 88 jaar. Het overlijden werd publiekelijk door een ‘tweet’ van de Hengelose burgemeester Sander Schelberg.

Bevers werd in februari 1967 benoemd tot burgemeester van de gemeente Borne en was voordien werkzaam bij o.a. het kabinet van de provincie Zuid Holland en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De KVP’er (later CDA) vertrok uit Borne in 1973 om burgemeester te worden in buurgemeente Hengelo waar hij in 1991 door pensionering werd opgevolgd door Wouter Lemstra.

Bevers was een burgemeester met een sociale inslag, goede dossierkennis en hield van strak vergaderen en vormelijkheden. Hij was medebedenker van het plan tot fusie van de gemeenten Hengelo en Enschede tot Dubbelstad, een plan dat vooral in zijn eigen stad Hengelo veel weerstand opriep. Desondanks bleef hij Hengelo trouw door er na zijn pensionering te blijven wonen. Ook maakte hij nog een carrière als rechter bij de rechtbank Almelo en was hij van 1992 tot 1994 vicevoorzitter van de Raad van Advies voor de Ruimtelijke Ordening. Cees Bevers was ereburger van Hengelo en erelid van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters.

 
07-01-2015  

Kruideniers Zwolle stoppen met sinterklaasintocht

 

ZWOLLE – Diegenen in Zwolle die het meeste financiële gewin hebben bij een kinderfeest zoals Sinterklaas, willen eind dit jaar niet meer de intocht van de goedheiligman organiseren. Volgens ondernemer en voorzitter Peter Pels (foto) van de ondernemersvereniging CityCentrum,  vormt de organisatie van de intocht een te zware belasting. Een nog op te richten stichting moet het organiseren van de intocht nog dit jaar overnemen.
Het kinderfeest, ooit bedacht door winkeliers om er flink beter van te worden, heeft dus geen support meer bij middenstanders in Zwolle. Goed om te weten voor de gulle gever en kindervriend Sinterklaas.

 
08-01-2015  

Cartoonisten TC Tubantia vandaag op zwart

 

ENSCHEDE – De cartoonisten van het tot European Newspaper of the Year verkozen dagblad Twentsche Courant TUBANTIA zijn vandaag op zwart.
Geen FC KNUDDE van Toon van Driel, geen ELSJE van Hercules & Valkema, geen S1NGLE van Hanco Kolk & Peter de Wit, geen DE RECHTER door Jesse van Muylwijck en ook geen 10 VERSCHILLEN door Bertus.
Allemaal uit protest tegen de liquidaties op de redactie van het satirisch weekblad Charlie Hebdo gisteren in Parijs, waar negen collega’s, een bezoeker en twee politieagenten zinloos werden vermoord door islamitische extremisten!
 

 
08-01-2015  

Één telefoonnummer voor ZGT ziekenhuizen

 

ALMELO - De ZGT ziekenhuizen in Almelo en Hengelo zijn vanaf deze week via het nieuwe centraal telefoonnummer 088 7087878 te bereiken. Volgens ZGT blijven de oude nummers nog een half jaar in gebruik.
De aankondiging roept op internetfora de vraag op hoe het nu zit met de doorkiesnummers naar diverse poli’s, maar via het algemene telefoonnummer kunt u altijd worden doorverbonden.
 

 
12-01-2015  

Flinke milieuboete dreigt voor Van der Most

 

ALMELO/SCHUINESLOOT – Tegen selfmade-miljonair Hennie van der Most werd voor de meervoudige kamer van de rechtbank Almelo een boete geëist van 30.000 euro waarvan de helft voorwaardelijk. De zakenman zou zich jarenlang niet aan de milieuvoorschriften gehouden bij een van zijn bedrijven in Schuinesloot (gem. Hardenberg). Van der Most liet er grond van onbekende herkomst storten in een aarden wal, sloeg asbesthoudende materialen op, verwerkte illegaal puin en liet achter de bedrijfshallen ook oude metalen en auto-onderdelen opslaan zonder de vereiste vergunningen. Een legalisatie is niet mogelijk vanwege woningen in de directe omgeving.
De zaak werd van het kantongerecht in Zwolle naar de rechtbank Almelo verwezen vanwege de langdurige overtreding die pas naar buiten kwam naar aanleiding van klachten uit de buurt. De officier van justitie laakte het controlemechanisme van de gemeente Hardenberg die jarenlang niets deed om aan de overtredingen een eind te maken. Volgens het betoog waren de overtredingen ernstig verwijtbaar omdat de ondernemer had kunnen weten dat hij verwerking en opslag niet zonder vergunningen zou mogen doen.
Van der Most was niet aanwezig bij de zitting en liet zich vertegenwoordigen door een raadsman. Deze wees op een verklaring van zijn cliënt dat deze ‘was vergeten’ vergunningen aan te vragen. Ook bleek dat Van der Most nog in overleg is met de gemeente Hardenberg om de ‘rotzooi’ op te ruimen.
Van der Most woont tegenwoordig in Gorssel en is raadslid voor de VVD in Lochem. Of zijn milieuovertredingen ook politieke gevolgen hebben, is nog onbekend.
De rechtbank in Almelo doet over twee weken uitspraak.
 

 
12-01-2015  

130 pallets voor Voedselbank dankzij RTV Oost

 

HENGELO – Het actiecomité van de RTV Oost actie ‘Samen voor de Voedselbank’ heeft vandaag 130 pallets met ingezamelde levensmiddelen overgedragen aan het distributiecentrum van de Overijsselse voedselbanken in Deventer. Vanuit Deventer worden de goederen met een totale waarde van 150.000 euro over 15 Overijsselse voedselbanken verdeeld, zodat alle gezinnen die noodgedwongen zijn ingeschreven bij de Voedselbank, de komende maanden kunnen worden voorzien van de eerste noodzakelijke levensbehoefte. Via de actie van RTV Oost leverden duizenden Overijsselaars producten aan die op het boodschappenlijstje van de actie stonden. Müller Fresh Food Logistics in Holten zamelde belangeloos al die producten in bij 55 inleveradressen en sloeg deze tijdelijk op in het eigen distributiecentrum in Holten. Scouting Overijssel zorgde voor mankracht en heden werden alle ingezamelde levensmiddelen afgeleverd bij het centrale depot van de Voedselbank in Deventer.
RTV Oost beslist in februari of de actie eind dit jaar een vervolg krijgt.

 
13-01-2015  

Falco schenkt 2252 euro aan Stichting Manna

 

VRIEZENVEEN – Her ruim 60 jaar oude Falco, specialist in het inrichten van de openbare ruimte, organiseerde traditiegetrouw in de laatste werkweek van het jaar verschillende activiteiten zoals een veiling en verloting waarbij de baten bestemd zijn voor een goed doel. Dit keer ging net zoals in 2013 de opbrengst naar de stichting Manna die in de gemeente Twenterand de armoede bestrijdt. Liefst 2252 euro kon de stichting bijschrijven om bijvoorbeeld voedselpakketten uit te delen.
Falco dat een actief MVO-beleid voert, doneerde eerder al de actie van Serious Request en de stichting Aple d’Huzes.

 
15-01-2015  

Aveleijn zoekt talenten voor Got Talent Show!!

 

BORNE - De zorgstichting Aveleijn is op zoek naar mensen met een beperking met toch een bijzonder talent. Kun je bijvoorbeeld goed zingen, dansen, playbacken of gitaarspelen? Meld je dan aan om auditie te doen voor Aveleijn`s Got Talent .

De talentenshow is na negen jaar uitgegroeid tot een regionaal evenement. Vorig jaar hebben er maar liefst zeventig mensen met een verstandelijke beperking auditie gedaan.
Na de audities volgen er voorrondes, twee halve finales en uiteindelijk de grote finale op zondag 31 mei. De auditanten worden ingedeeld in drie niveaus, wat tijdens de grote finale uiteindelijk resulteert in 3 winnaars per niveau, verdeeld over plaats één, twee en drie. Alle 9 winnaars mogen optreden op het Muziekfestijn op zaterdag 26 september in het Wilminktheater in Enschede.

De talentenshow wordt ondersteund door honderd vrijwilligers en een professionele jury. Ook de NTR is van de partij om mensen te scouten voor het programma “ Knoop Gala”.
In 2014 heeft Manfred Koller, lid van de Aveleijn band Flying Birds, meegedaan aan dit prachtige programma.

Aanmelden voor de audities
Aanmelden kan via de website van Aveleijn Bureau Evenementen: www.aveleijn.nl/evenementenkalender of telefonisch op 074-245 10 80. Er zijn geen kosten aan verbonden. De audities vinden plaats in het Kulturshus in Borne op vrijdag 6 februari 2015. Het begint om 18.30 uur en eindigt rond 21.30 uur
 

 
22-01-2015  

De Buijtenbrink in Vriezenveen nadert oplevering

 

VRIEZENVEEN - De toekomstige bewoners van de Buijtenbrink in Vriezenveen zijn vol verwachting over de naderende oplevering van hun woning. “Het wordt prachtig,” zegt Joost Fokke, een van de toekomstige bewoners, “ik heb de stopcontacten zelfs al afgetekend”.

In 2013 vroeg de gemeente aan Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen het CPO-project De Buijtenbrink te ontwikkelen en te realiseren op de voormalige school- en gymzaallocatie aan het Westeinde in Vriezenveen. Het plan omvat twee rijen van drie woningen en twee twee-onder-eenkapwoningen.
De bouw van deze karakteristieke woningen op ruime kavels vordert voorspoedig. Het is de bedoeling de woningen medio maart op te leveren. De bewoners zien ernaar uit.

Volgens het Leef!WEL-Wonenconcept van Ter Steege worden zeer complete en betaalbare woningen gebouwd met een hoog afwerkingsniveau. De woningen zijn energiezuinig en gebouwd met onderhoudsarme materialen zoals kunststof kozijnen. De rijenwoningen zijn inmiddels verkocht. Voor de tweekappers op ruime kavels is de nodige belangstelling, maar er zijn nog enkele woningen te koop.

Het belangrijkste kenmerk van het Leef!WEL-concept is dat de woningen worden gerealiseerd volgens de woonwensen van de koper. De basis is flexibel qua indeling en bij wensen ten aanzien van daglicht of afbouw. De woningen worden uitgevoerd met een complete keuken met inbouwapparatuur als een combimagnetron, vaatwasser, kookplaat, afzuigschouw en koelkast. Badkamer en toilet worden voorzien van luxe tegelwerk en sanitair als een hangtoilet, een glazen douchecabine en een complete wastafel van het merk Villeroy & Boch. De begane grond heeft vloerverwarming.

< Foto: Joost Fokke

Archief
Terug naar vorige pagina