Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-08-2011  

Dolle Pret betaalt op advies van de bank

 

ALMELO – De inmiddels tot 64.000 euro opgelopen dwangsom van de gemeente aan kinderspeelparadijs ‘Dolle Pret’ wordt alsnog betaald. Dit op advies van de bank van exploitante ter Avest.
De bank ging ‘dwars’ liggen omdat men een gedwongen verkoop buiten proporties vond en bovendien het bedrijf en de bank een nog grotere schade toebrengt. Ter Avest zal alsng tot betaling over gaan en heeft de gemeente laten weten alsnog het voorstel van tien periodieke betalingen, dat de gemeente deed, te accepteren. De bank geeft daarvoor een bankgarantie af.

Dolle Pret in Almelo BV beschikte in april 2006 nog over alle vergunningen maar een bestemmingsplanwijziging van industrieterrein ’t Noordbroek gooide roet in het eten. De rechter stelde de gemeente destijds in het gelijk omdat tegen de door de gemeenteraad goedgekeurde bestemmingsplanwijziging geen bezwaar was gemaakt. De buiten Almelo woonachtige en onwetende exploitante en pandeigenaar Lejama BV uit Oosterhout probeerden later nog wel het tij te keren maar de gemeente gaf geen gehoor, ook niet op het advies van de rechter om dat alsnog te doen. De gemeente had beiden ook niet schriftelijk op de hoogte gesteld, iets wat in de nieuwe wet Wro uit 2008 wel verplicht is.
De gemeenteraad nam vervolgens in april jl. een besluit om de activiteiten van Dolle Pret in Almelo BV alsnog te legaliseren. De gemeenteraad sprak zich niet uit over de opgelegde dwangsommen. Het college van B&W wil de dwangsommen met kosten alsnog innen, omdat men periodiek juridisch in het gelijk stond.

Archief
Terug naar vorige pagina