Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-08-2011  

DVO en Rietvogels opnieuw aan tafel


Fantasie-shirt
 

ALMELO – Al sinds 2006 wordt er gepraat tussen DVO’71 en SV Rietvogels over vormen van samenwerking en in al die jaren zag de gemeente lijdzaam toe dat er geen vorderingen werden gemaakt. De gemeente had beide clubs min of meer tot elkaar veroordeeld door een raadsbesluit uit 2005 dat Het Maatveld als sportcomplex wordt afgestoten en sindsdien opteerde het college van B&W om DVO’71 naar De Riet te verhuizen.
Sportief gezien ging het DVO voor de wind met enkele kampioenschappen maar het afgelopen seizoen degradeerde de club naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Rietvogels haalde een seizoen eerder het eerste elftal uit de competitie omdat het onvoldoende prestatiespelers bij elkaar kon krijgen en eindigde de vorige competitie met vier seniorenteams en zeven juniorenteams. DVO deed dat met drie seniorenteams en zonder jeugdelftallen.
Amper een week voor de start van de competitie lijken beide clubs dermate problemen te hebben dat amper kan worden gestart met de seniorencompetitie. DVO schijnt nog maar twee teams op de benen te kunnen krijgen en bij Rietvogels is een herstart met een prestatieteam op de zaterdag mislukt. Vrijdag jl. werd nog met de spelers gepraat, maar het gevolg lijkt dat ook Rietvogels een seniorenteam lijkt te verliezen.
De onrust in de laatste jaren heeft de clubs geen goed gedaan en nu wordt ter elfder ure gepoogd er samen alsnog het beste van te maken. Daartoe hebben de beide voorzitters een gesprek gevoerd met sportwethouder Jan van Marle. Naar aanleiding van dat gesprek lijken zelfs alle opties weer open inclusief een fusie, is het enige wat voorzitter Hümmels van SV Rietvogels daarover kwijt wil.

Archief
Terug naar vorige pagina