Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-08-2011  

Steve ‘Kalamazoo´ Mokone en de aardbeving

 

SOWETO/ALMELO - Hij was vorige week even in Zuid Afrika voor het in ontvangst nemen van the Lifetime Achievement award at the SA Sports Awards, Steve ‘Kalamazoo’ Mokone, sterspeler van Heracles in de vorige eeuw en inspirator voor NOS verslaggever Tom Egbers voor het boek en de film ‘De Zwarte Meteoor’.

Mokone vertelde aan Sowetan Newspaper over de aardbeving in de USA die hij onlang meemaakte. ‘Ik overleefde maar wat een ervaring. Deze ervaring zal ik de rest van mijn leven nooit meer vergeten. Ik was op de 12e verdieping van het ziekenhuis toen het hele gebouw heen en weer begon te swingen. Niemand wist wat er gebeurde. Telefoons werkten niet meer door omgevallen telefoonpalen. Liften deden het niet meer. Ik moest van de 12e verdieping naar beneden lopen. Op elke verdieping probeerden mensen met de lift naar beneden te komen. Pas later kregen we door dat het een aardbeving was. Het was voor het eerst dat we in dat gebied een aardbeving meemaakten en ik hoop dat het nooit meer gebeurd’, zei Steve Mokone tegen de Sowetan-verslaggever.

‘Kalamazoo’ refereerde in het artikel in Sowetan Live ook nog even aan de straat die in Almelo naar hem vernoemd is als ode aan de eerste zwarte voetballer in de Nederlandse competitie. Alleen dat bordje is weg en en de straat op het Kollenveld heet nu Verlengde Sportlaan.
Wie daarvoor verantwoordelijk is?

PvdA-raadslid Jan Hammink tipte o.a. AlmeloNieuws.nl over het artikel in Sowetan Live. Misschien dat Jan ook eens kan uitzoeken hoe dat nu zit met het verdwijnen van de Steve Mokonelaan en de wijziging in Verlengde Sportlaan.

Archief
Terug naar vorige pagina