Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-08-2011  

Topsporthal IISPA te klein voor topsport


Het NK Judo <17 in mei jl. en de voorronde van het EK Handbal <19van de afgelopen dagen blijken nog net in Almelo te kunnen.
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO – Ruim 16 miljoen euro heeft de Twentse topsporthal IISPA gekost en zelfs de Netwerksteden betaalden er aan mee. De IISPA moest Twente qua zaalsport landelijk op de kaart zetten als geschikte accommodatie.
Amper een jaar na de ingebruikname blijkt de accommodatie wel mooi te zijn en geschikt voor voorrondes van internationale toernooien als het publiek nog niet zo massaal komt kijken, maar voor de echt belangrijke toernooien is het ‘ding’ veel te klein.
Even bestond de ijdele hoop dat de handbalinterland Nederland - Finland in november a.s. in Almelo gespeeld zou worden, maar die gaat alsnog in Limburg plaatsvinden. Ook wordt de IISPA geen speellocatie voor het EK Handbal volgend jaar. Adjunct-directeur Ben Spaai van het NHV was daar klip en klaar over: “Voor de poulewedstrijden word een capaciteit van tenminste 2500 plaatsen verlangd. Bij wedstrijden waarin het Nederlands damesteam uitkomt zelfs 5.000. In de IISPA passen bij handbalwedstrijden maar duizend (1200 red.) mensen.’
Toch mooi zo’n halletje voor de pronk.

Archief
Terug naar vorige pagina