Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-02-2011  

Besluiteloosheid zit Het Meulenbelt dwars


CDA-kandidaat Jack Blom en wethouder Theo Schouten tijdens de verkiezingsmarkt
 

ALMELO – De besluiteloosheid rondom een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo en de mogelijke bouw van Almelo Nouveau zit bestuursvoorzitter Peter Weda van Trivium/Meulenbelt/Zorg behoorlijk dwars, dat bleek tijdens een werkbezoek van CDA-kandidaat voor de provinciale verkiezing Jack Blom.

Het Meulenbelt heeft bouwplannen voor de huisvesting van 60 patiënten aan de Jan Vermeerstraat op de locatie van Beter Wonen maar als de bouw van een nieuw voetbalstadion doorgaat is het terrein aan de Jan Vermeerstraat niet meer geschikt. Saillant is dat collega-bestuurder van Het Meulenbelt Fred Schrander tevens bestuurslid is van Heracles Almelo en ijvert voor een nieuw stadion.
Of die bewering klopt is dan ook de vraag, want vooral het bouwplan van het nieuwe hoofdkantoor van Asito voorziet in een ontsluiting via de Jan Vermeerstraat. Bovendien ligt aan de overzijde van de H. R. Holstlaan de voormalige locatie van de van Rhijn MEAO nog braak.

Het andere wat Weda dwars zit is de kwaliteit van het ontwikkelingsgebied Het Weggeler. De bouw van Almelo Nouveau is daar medebepalend. Weda had enkele weken geleden samen met een makelaar nog een gesprek met het college van B&W over deze locatie waar eveneens 60 patiënten gehuisvest moeten worden.
De locatie Het Meulenbelt aan de Vriezenveenseweg huisvest momenteel 240 patiënten en wordt mogelijk daarna verbouwd voor de huisvesting van 120 patiënten in eenpersoonskamers.
Trivium/Meulenbelt/Zorg ontwikkelt eveneens plannen in Tubbergen.


Verslag werkbezoek Jack Blom

Archief
Terug naar vorige pagina