Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-02-2011  

Verruiming normen XL Businesspark Twente


^ Op het XL Businesspark Twente nadert de bouw van het door Palazzo Architecten ontworpen Vivochem haar einde. Het is het tweede bedrijf dat zich vestigt op het bedrijvenpark aan de A35.
Vivochem is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bevoorraden en distribueren van chemicaliën. Het complex bestaat uit een hoofdkantoor, expeditiekantoor, afvulunits, expeditie en PGS magazijnen. Het ontwerp wordt gedragen door een betonnen plint, die tevens dienst doet als opvang van de chemische stoffen. De zwarte stalen deken vormt de verschillende onderdelen tot één geheel.
 

ALMELO – Het Almelose college wil de welstandseisen voor het bouwen op het bedrijvenpark bij Bornerbroek verruimen. In de loop der tijd is gebleken dat kandidaten hebben afgehaakt vanwege de hoogwaardige kwaliteitsnormen. Door de regels nu te verruimen hoopt het college de verkoop van grote kavels op het XL Businesspark Twente langs de A35 vlot te trekken.
"Een der bedrijven die heeft afgehaakt, deed dat bijvoorbeeld vanwege de hoge norm voor bijvoorbeeld laaddocks. Voor de ontsluitingsweg op XL Businesspark wordt daarom de norm bijgestelt. Langs de A35 als zichtlijn wordt de kwaliteitsnorm niet verlaagd", meldt wethouder Theo Schouten die verantwoordelijk is voor bestemmingsplannen. 
Bij Enter langs de A1 willen de gemeenten Rijssen/Holten en Wierden 50 ha nieuw bedrijventerrein aanleggen. Het Enterse deel van 25 ha is al volgeboekt door potentiële kandidaten.


B&W besluit: Beeldkwaliteitsplan XL Businesspark
Raadsbrief: Beeldkwaliteitsplan XL Businesspark

Archief
Terug naar vorige pagina