Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-02-2011  

Van der Looy houdt Almelo weer aan het lijntje

 

ALMELO – Nog steeds heeft projectontwikkelaar van der Looy uit Weert de onbetaalde grond van het gecancelde bouwplan Fortezza niet overgedragen aan de gemeente Almelo. Dat zou al per 2 januari jl. moeten zijn gebeurd, maar een beslag van bouwer Van Wijnen voorkwam dat. De gemeente dreigde daarop met en kort geding en dat werd uitgesteld omdat van der Looy meldde dat er een regeling met Van Wijnen zat aan te komen. Enkele weken geleden meldde van der Looy aan de gemeente dat er een regeling met Van Wijnen was afgesloten, maar tot een overdracht van de met een hypotheek bezwaarde grond aan de gemeente is het nog steeds niet gekomen.
Het uitgestelde geding van de gemeente wordt nu opnieuw uitgesteld, zo meldde de gemeente omdat er een voorlopig akkoord zou zijn bereikt met van der Looy. Wat er nu anders is aan die nieuwe overeenkomst vergeleken met het eerdere akkoord meldde de gemeente niet.
Het college van B&W wil op de plek van Fortezza een sober stadhuis bouwen van een kleine zestig miljoen euro, waarin het verlies van de deal met van der Looy van ruim 12 miljoen euro kan worden weggemoffeld.

< Eerste ontwerp Fortezza

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina