Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-02-2011  

Provincie schenkt 1,5 euroton voor kunsthal

 

ALMELO – Projectontwikkelaar Ter Steege Vastgoed uit Rijssen ontving vanmorgen van gedeputeerde Theo Rietkerk symbolisch een subsidiebedrag van anderhalve euroton tot behoud van deels het Industrieel Erfgoed van het voormalige Indiëcomplex van Koninklijke ten Cate in de Almelose binnenstad.
In het te behouden deel van de fabriekshallen komt de nieuwe kunsthal en voorzitter Hans Hammink van de stichting Kunsthal Almelo toonde zich zeer verguld met de schenking die realisatie van de kunsthal weer een stapje dichterbij brengt.
Ook Ter Steege- directeur Herman Zwiers was in zijn nopjes, omdat een renovatie van De Sterkerij, de Spoelerij, de Weverij en het behoud van het cultuurhistorisch karakter van de Kalverstraat en de Watertoren toch extra investeringen met zich meebrengen.
Het gezelschap toog na de overhandiging nog eens door het complex en de terreinen om de voortgang te aanschouwen. Ten Cate heeft in de hal waar de kunsthal is voorzien, nog een laatste weverij van kunstvezel in werking. Deze sluit echter binnen enkele maanden om daarna de productie in Nijverdal voort te zetten.

< De symbolische schenking - Fotoreportage: Jan Bril 

Fotoreportage (36 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina