Actueel uit Stad & Ambt


Havendagen bijna van start


Het eerste lustrum van de Almelose havendagen wordt gevierd met een extra feestelijk programma. Het thema van 2008 is Water & Sport. Er zullen gedurende de week tal van wedstrijdelementen toegevoegd worden aan het randprogramma. Voor de kinderen worden er dagelijks vele activiteiten georganiseerd. Zij kunnen hun ogen uitkijken tijdens de gehouden demonstraties of zelfs meedoen aan bijvoorbeeld de zeilclinics die in de Almelose centrumhaven dagelijks om 15:00 en 19:00 worden gegeven. Een zeer gevarieerd programma en een horecapaviljoen met de haven als decor vormen gezamenlijk de Almelose havendagen tot een evenement dat bij uitstek geschikt is om met het hele gezin te bezoeken.






Voor `t eerst ook moderne pleziervaartuigen
Wat vijf jaar geleden begon met expliciet historisch bedrijfsvaartuigen, is inmiddels uitgegroeid tot een kleurrijke mix van historische en moderne vaartuigen. Dit jaar zal namelijk, naast ‘ons´ varend erfgoed, ook de moderne pleziervaart deelnemen aan de ´in-water bootshow´. De organisatie van de Almelose havendagen heeft dit jaar vele motorbotenclubs uitgenodigd, hiermee zijn zij uniek in Nederland, en gezien de positieve reacties hierop is dit een goede keuze geweest. Het watersportevenement is hiermee aantrekkelijker geworden voor een breder publiek. Leden van motorbootverenigingen hebben zich aan kunnen melden bij de organisatie om deel te nemen aan het evenement. Zij krijgen voor hun deelname een gratis ligplaats en mogen gebruik maken van de faciliteiten in de Almelose centrumhaven. Ook krijgen zij dagelijks een ontbijt en diner aangeboden.





De bezoekers van de havendagen krijgen de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan boten te bezichtigen, waaronder de Barkas, de Bruijs,de Brandsma,de Doerak, de Smelne, de Oostvaarder, de Kuster, kotters en tjalken en vele meer. Daarbij kunnen zij een praatje maken met de schippers van de boten. Op zaterdag 2 augustus zal door middel van een grote vlootschouw afscheid genomen worden van deze schippers. Alle schepen die deelnamen aan het evenement zullen dan uitvaren.




Archieffoto van de organisatie
















De schipper met familie op de Barkas uit Purmerent










Nieuwsbericht | Fotopagina | Diavoorstelling

Terug naar vorige pagina