Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-02-2011  

Gemeente zet kappen Nijrees Noord door

 

ALMELO – De gemeente wil niet langer wachten met het bouwrijp maken van Nijrees Noord, gebied voormalig tuinderij Wesselink. Zondag kregen omwonenden een brief van de gemeente waarin de start van het kappen van bomen werd aangekondigd per maandag 14 februari a.s. dit tot onvrede van de stichting Nijreesweg en de stichting Natuurlijk Twente (NAT).
Het plan van de gemeente Almelo vanaf volgende week maandag te beginnen met het kappen van bomen en het bouwrijp maken van de beoogde nieuwe woonwijk Nijrees Noord, heeft bij bewoners van Nijrees Noord tot de nodige onrust geleid. De Stichting Nijreesweg kondigt stappen aan wanneer de gemeente haar voornemen niet intrekt.
Uit de brief blijkt dat de werkzaamheden bestaan uit het kappen van bomen aan de Nijreesweg, bomen aan de Nijreesdwarsweg en bomen op het perceel aan de oostkant van de Nijreesweg.
De stichtingen zijn zeer verbolgen omdat er nog twee procedures lopen waaronder een zitting bij de Raad van State op 21 februari a.s. waar het gaat om het verzet tegen de verlaging van de geluidsnormen. Als de gemeente dat verliest is het over met woningbouw langs de Nijreessingel en zijn de bomen voor niets gekapt. NAT beroept zich op het beginnen van het broedseizoen.
De gemeenteraad zwichtte eertijds in een deels besloten zitting voor de argumenten van B&W die vreesden voor schadeclaims van bouwer Plegt-Vos.

Archief
Terug naar vorige pagina