Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-01-2011  

Pius X leerlinge in debatselectie Team Nederland

 

Op zaterdag 22 januari 2011 kregen scholieren uit heel Nederland kregen de kans om zich op de University College Campus in Utrecht te kwalificeren voor Team Holland, het debatteam dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Schotland. Het Pius X College, een school voor tweetalig onderwijs, vaardigde vier teams af uit de vierde en vijfde klas Fast Lane English.

Jaarlijks stuurt de stichting DSDC namens Nederland een team van vier of vijf scholieren naar het World Schools Debating Championships, het officiële WK debatteren voor scholieren. En bepaald niet onsuccesvol: zo werd het Nederlandse team vorig jaar zelfs wereldkampioen in de categorie English-as-a-Foreign-Language.
Anastasia behoort dus tot het neusje van de debatzalm, maar de weg naar Schotland is nog ‘long and winding’, want er moeten nog mensen uit die voorselectie afvallen. Het Engelstalig debat zal een goed deel van hun tijd gaan bepalen: de organisatoren van het DSDC stomen de dertien beste scholierendebaters uit de voorselectie klaar voor het WSDC.
Meer informatie: http://dutchschools.nl/
 

Archief
Terug naar vorige pagina