Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-01-2011  

Metamorfose oude belastingkantoor

 

ALMELO – Dat je een jaren ‘60/’70 kantoorgebouw met een betonskeletconstructie uitstekend kunt strippen en renoveren is aan de buitenkant van het oude belastingkantoor aan de Raveslootsingel perfect te zien. Dat het ook aan de binnenzijde niet meer aan voorheen herinnerd, voor velen wat moeilijker.
Het gebouw heeft zelfs het energie A-label, en behoort daarmee tot de energiezuinigste gebouwen in Almelo. Het pand is bovendien voorzien van een uitgekiend klimaatsysteem en daglichtafhankelijke kantoorverlichting die alleen brand als er ook iemand is. Kortom het gebouw kan weer tientallen jaren mee, alleen men moet er wel voor durven kiezen. De eigenaar van dit gebouw zei al eens dat dit met het huidige stadhuis ook kan voor pakweg 17 à 20 miljoen euro.

De Raad voor de Kinderbescherming heeft ook onderkend, dat dit gebouw een perfect onderkomen is voor de organisatie en verhuisde december jl. van de Bellavistastraat naar dit fris ogende pand dat een totale metamorfose onderging en de naam Markand meekreeg. De 100 medewerkers van de Raad van de Kinderbescherming in de regio Almelo zijn dan ook maar wat trots op hun nieuwe onderkomen. Daarom werd vrijdagmiddag ook een familiedag georganiseerd om familie, vrienden en oud- medewerkers dit markante onderkomen te tonen.

Een uitgebreide fotoreportage van Theo Scheepmaker en Freek Buitenweg laat u de binnenkant zien en een fraai panorama vanaf het dak over de stad.
Voor het werk van de Raad van Kinderbescherming moet u toch echt naar deze
website.

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina