Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-01-2011  

Weth. Andela: Beslag Fortezza-grond opgeheven


Wethouder Johan Andela

Foto: Jan Bril
 

ALMELO - Het beslag op de grond van de Fortezzalocatie aan de Haven ZZ is opgeheven. Dat meldde wethouder Johan Andela (VVD) donderdagavond tijdens het discussieprogramma Rumoer van de Bibliotheek Almelo en de Twentsche Courant Tubantia. Volgens Andela hebben zowel bouwbedrijf Van Wijnen Eibergen als beslaglegger en projectontwikkelaar Van der Looy aan de gemeente laten weten.
Andela houdt nog wel een slag om de arm. „Eerst zien dan geloven”, aldus Andela donderdagavond in discussieprogramma Rumoer. „Het kortgeding van aanstaande dinsdag tegen Van der Looy hebben we een week opgeschort. Hopelijk kunnen we volgende week naar de notaris om alles rond te maken.”
Het college van B&W wil op die locatie nu een ‘sober’ stadhuis bouwen van 59.4 miljoen ( inclusief 2.5 miljoen voor een parkeervoorziening voor eigen gebruik). Omgerekend per hoofd van de bevolking goed voor de Top 5 van nieuwe gemeentehuizen in Nederland. Het verschil met het afgeblazen ‘Glaspaleis’ aan de Kloosterhof bedraagt nu nog slechts ongeveer 11 miljoen euro dat een tweede plek zou hebben opgeleverd volgens het onderzoek van het bestuursmagazine Binnenlands Bestuur.

Archief
Terug naar vorige pagina