Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-01-2011  

Sober stadhuis in Top 5 qua duurte (upd)

 

ALMELO – In TC Tubantia vandaag een artikel over het bouwplan ‘sober stadhuis’. De krant heeft eindelijk ontdekt wat AlmeloNieuws.nl al in november publiceerde. Het sobere stadhuis à raison van dik 56 miljoen euro kost omgerekend per inwoner zoveel, dat het in de Top 5 van duurste stadhuizen in Nederland komt. Het magazine Binnenlands Bestuur publiceerde in oktober 2010 een artikel over de duurte van nieuwe stadhuizen in Nederland. Het 'Glaspaleis' van architecten Meijer en van Schooten zou daarin zelfs als tweede zijn geëindigd
Of er überhaupt gebouwd kan worden op de plek van het gesneuvelde Fortezza is trouwens nog maar de vraag. Het aangekondigde kort geding tegen de Weertse projectontwikkelaar van der Looy kan er wel eens voor zorgen dat de Almelose BV waarin de grond is ondergebracht, failliet gaat. Almelo kan zich dan melden bij de curator voor de grond die het nooit betaald kreeg. Mocht dat bewaarheid worden, heeft de gemeenteraad een nieuw excuus om renovatie van het huidige stadhuis, dat ontworpen is door architect J.J.P. Oud, weer uit de lade te trekken. Een mening die ook oud- wethouder Bert Kuiper ventileert in een reactie bij een artikel over de afkoopsom van de architecten in TC Tubantia.  
De perikelen met van der Looy hebben inmiddels ook Weertse internetfora bereikt.

Update:
Het onderzoek van Binnenlands Nieuws uit oktober 2010 is ook D66-raadslid Huub Isendoorn onder de ogen gekomen en door het onderzoek te vergelijken met het gepresenteerde 'sobere' plan voor een nieuw stadhuis aan de Haven NZ is hem dat plan volledig in het verkeerde keelgat geschoten. D66 dat 2 jaar geleden nog voor een nieuw stadhuis was, sloeg vorig jaar om in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing en pleit sindsdien voor renovatie van het huidge stadhuis. Isendoorn verbindt aan die renovatie een maximum bedrag van 40 miljoen euro en wil een streep door het 'sobere' plan van PvdA/CDA/VVD.

Partijen als ALA/AOV, TON Almelo, PVA, LKA waren al langer voor renovatie. BurgerBelangenAlmelo - dat de raad niet haalde bij de raadsverkiezing 2010 - pleitte al tijdens de eeuwwisseling voor renovatie en diende in 2003 een alternatief in (zie tekening) met indien noodzakelijk een nieuw extra werkkantoor aan de Boddenstraat. 
Lees de brief 'op poten' van raadslid Huub Isendoorn (D66).


Brief D66 / Huub Isendoorn: Gemeentehuizen in Nederland en Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina