Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-01-2011  

Vier illegale bordelen opgerold

 

ALMELO – De Zedenpolitie heeft in Almelo vier illegale bordelen opgerold. De vier illegale bedrijven bevonden zich in woningen aan de PC Boutensstraat, de Hofkampstraat, de Sluiskade Noordzijde en de Parallelweg.
Eén van de bordelen was bestemd voor homoprostitutie. Een daar aangetroffen mannelijke prostituee uit Venezuela is mogelijk slachtoffer van mensenhandel. Bij een ander bordeel was een prostituee uit Brazilië slachtoffer van mensenhandel. Een nader onderzoek wordt ingesteld. Het onderzoeksteam van de zedenpolitie zal door deze invallen het komende jaar scherper toezien op illegale prostitutie in heel Twente.
Sinds de opheffing van het bordeelverbod in het jaar 2000 is het verboden in Nederland een prostitutiebedrijf te runnen zonder de vereiste exploitatievergunning voor een seksinrichting. Dit om het toezicht op de prostitutie te verbeteren. Dit toezicht moet ondermeer leiden tot het signaleren en bestrijden van mensenhandel, tot het weren van minderjarigen in de prostitutie en het weren van illegale werknemers.
In Almelo geldt bovendien een gebiedsaanwijzing. Het voormalige door de gemeente gesloten bordeel aan de Bornerbroeksestraat wordt momenteel verbouwd door een andere exploitant en gaat weer open.

Archief
Terug naar vorige pagina