Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-01-2011  

MKB Almelo in gesprek over innovatie

 

ALMELO – Onder de titel ‘Verkennen, verbinden, vernieuwen in Almelo’ werdt maandagavond in het Polmanstadion een ‘praatavond’ georganiseerd voor de MKB-bedrijven in Almelo. In een vijftal businessrooms staken de ondernemers de koppen bij elkaar in een eerste sessie van vijf inspirerende kennistafel-avonden.
Doel is de kennis en innovatie met elkaar te delen om in de huidige economie te kunnen blijven groeien. Daarbij werd ook gewezen op instanties die advies kunnen geven op het gebied van kennis, innovatie en ondernemerschap.
Voorzitter Hans Hammink van Energiek Almelo merkte daarover op dat een behoorlijk aantal Almelose bedrijven de mogelijkheden voor innovatie onvoldoende kennen. Hij wees met nadruk op het Innovatie Platform Twente (IPT) waar een aantal grotere bedrijven in Almelo al van heeft geprofiteerd t.a.v. bouw, voeding, gezondheid en techniek. Volgens Hammink kan vooral de maakindustrie in Almelo zich versterken door meer samen te werken.
Van gemeentezijde wees Karin Overbeek – coördinatrice Innovatie Programma gemeente Almelo – op de mogelijkheden om als bedrijven gezamenlijk innovatieve projecten te ontwikkelen met kennisinstituten en onderwijsinstellingen. De KvK kan daarbij behulpzaam zijn om zowel landelijke als Europese subsidies aan te boren.

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (13 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina