Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-01-2011  

Gezondheidscentrum op De Velden

 

ALMELO – Op het nieuwe bedrijventerrein De Velden aan de Kolthofsingel komt een Gezondheidscentrum. Het praktijk-verzamelgebouw wordt ontwikkeld door Esbi Bouw Vroomshoop een dochter van de Ter Steege Groep uit Rijssen.
Directeur Mark Petter van Esbi Bouw meldt dat hij met vijf gegadigden in gesprek is, waaronder een tandarts, exploitanten van gezondheidsentra en een regionaal ziekenhuis. Naar aanvulling in het concept wordt nog gezocht. Gedacht wordt aan een huisartspraktijk, mondhygiëne en tandartsen die in een groepspraktijk willen werken. Ook andere aanvullende praktijken die binnen het concept vallen, kunnen zich melden bij Esbi Bouw. De eerste conceptontwerpen zijn klaar en zowel huur als koop is mogelijk.
Esbi Bouw ontwikkelt op het 25 ha. grote Indië complex eveneens 24 zorgappartementen in de voormalige Spoelerij van het Ten Cate concern. De Spoelerij wordt gezien als een industrieel erfgoed.
Dat geld eveneens voor de voormalige Sterkerij. In dat gebouw ontwikkelt Esbi Bouw een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, enkele ruimtes voor een basisschool en een sportzaal.
De bouwstart voor de 3 projecten is gepland in de tweede helft van dit jaar.


Schetsen praktijkgebouw (pdf)

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina