Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-01-2011  

Jubileumgiften Stadsfonds voor cultuur

 

ALMELO - Ter gelegenheid van haar zestigjarig bestaan op 16 januari jl. stelde Stichting Stadsfonds Almelo (Stadsfonds) eenmalig een bedrag van € 45.000 beschikbaar voor de kunst en cultuur in Almelo. Dit bedrag werd donderdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek in drie gelijke delen van € 15.000 symbolisch overhandigd door scheidend preses Coen Heldeweg aan Stichting Pleinconcert, Stichting Nieuwe Twentse Kunst en de Kunsthal Plus.
Het bedrag zat al in een ‘potje’ sinds 2005 met het doel een groots cultureel evenement in Almelo te organiseren. Door de aangekondigde bezuiniging in de gemeentelijke culturele subsidiestroom heeft het Stadsfonds haar visie laten varen en dit bedrag vrijgemaakt voor de vernoemde stichtingen.
Naar het oordeel van het Stadsfonds zijn Stichting Pleinconcert, Stichting Nieuwe Twentse Kunst (MAFF) en de Kunsthal Plus in Almelo zowel op zichzelf als ten opzichte van elkaar onderscheidend. Gedrieën bestrijken ze een breed terrein van zowel gevestigde als vernieuwende kunst. In het geval van de twee stichtingen betreft het bedrag de realisatie van het Pleinconcert en het Media Art Flow Festival (MAFF). In het geval van de Kunsthal Plus gaat het om een startsubsidie voor de programmering.

< Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (16 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina