Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-01-2011  

De Buurtbus van start in wijk de Haghoek (upd)

 

ALMELO - Bewoners van de wijk Haghoek konden vandaag voor het eerst kennis maken met De Buurtbus. Tussen 10.00 en 16.00 uur konden zij voor een gratis energieadvies terecht of voor een kopje koffie. De bus stond op de parkeerplaats achter de Plusmarkt aan de Tijhofslaan.
De Buurtbus is een initiatief van SOWECO en de activiteiten worden uitgevoerd in samenwerking met de Gemeente Almelo, AWS Beter Wonen en Twente Milieu.

De Buurtbus is een tot informatiepunt omgebouwde Amerikaanse schoolbus. De komende twee jaar staat de bus op dinsdag en donderdag in verschillende wijken en straten in Almelo.
De bus moet een ontmoetingspunt worden voor wijkbewoners. Zij kunnen terecht voor allerlei zaken die in hun wijk of straat spelen. Het doel is om dichter bij de burgers te komen en hun ideeën te horen en gezamenlijk zaken aan te pakken, kortom de leefbaarheid in de wijken te vergroten.

Breed aanbod
Rond De Buurtbus vinden diverse activiteiten plaats. Bewoners kunnen een gratis energieadvies krijgen of samen een straatplan uitwerken of gezamenlijke zwerfvuil- of bladopruimacties houden. Het SOWECO-klussenteam, dat bestaat uit mensen vanuit het project Arbeidsactivering, kan bewoners ondersteunen bij de uitwerking van de plannen.

De Amerikaanse schoolbus is door mensen vanuit het project Arbeidsactivering omgebouwd tot een multifunctionele informatie-bus. De Buurtbus kan ook worden ingezet bij sociaal-maatschappelijke activiteiten in de wijken.

< Fotograaf Jan Bril nam voor AlmeloNieuws.nl een kijkje en zag dat diverse buurtbewoners gebruik maakten om zich te laten voorlichten.

Fotoreportage (9 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina