Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-01-2011  

Leden Rietvogels: Alleen fusie met DVO'71

 

ALMELO – De leden van s.v. Rietvogels waren met overgrote meerderheid duidelijk richting het bestuur om besprekingen met DVO’71 alleen in te gaan als het doel een fusie is. Twee clubs op De Riet met aparte kantines naast elkaar zien de leden niet zitten. Daarbij werd vooral gerefereerd aan de lange historie van overleg en de leden willen dat afsluiten en vooruit zonder die ballast.  
Dat is de uitkomst na een discussie over een door de gemeente opgestelde intentieverklaring waarin het woord fusie niet voorkomt. Veel leden vinden dat dit er wel in hoort of in een aanhangsel moet staan. Ook werd het signaal afgegeven om de intentieovereenkomst bijvoorbeeld door de juridische afdeling van de KNVB te laten toetsen.

Donderdag a.s. wordt duidelijk hoe de leden van DVO’71 hier op reageren tijdens een algemene ledenvergadering. De club zit klem tussen het besluit van de gemeente om het sportcomplex ’t Maatveld per 1 september a.s. te verlaten en de wens van de gemeente om de sportactiviteiten naar De Riet te verhuizen vanwege een efficiënter gebruik van de velden. Het afstoten van 't Maatveld is al een raadsbesluit uit 2005.

Het bestuur van s.v. Rietvogels wordt versterkt met de heer E. Bosma terwijl de interim-bestuurders in hun functie werden gekozen.
Voorzitter Bert Hümmels maakte aan het begin van de vergadering bekend dat de club op de goede weg is met de sanering van de financiën en al een deel van de schuld is weggewerkt. Ook werd bekend gemaakt dat leden die nog een contributieachterstand hebben over 2010 tot 31 januari a.s. de tijd krijgen om een regeling te treffen. Daarna worden spelerspassen geblokkeerd en wordt via de KNVB een speelverbod opgelegd ook na een eventueel vertrek bij de club.


De door de gemeente opgestelde intentieovereenkomst waarbij vraagtekens worden gezet.

Archief
Terug naar vorige pagina