Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-01-2011  

Minister Leers kijkt naar zaak Abiram


Abiram in gelukkige tijden
 

DEN HAAG/ALMELO – Minister Leers van Integratie gaat serieus kijken naar de zaak van de doodzieke Shri Lankese leerling Abiram van de basisschool Het Palet in Almelo, zo meldt een woordvoerder van de minister. De jongen heeft door een hersentumor nog maar kort te leven. Het is zijn laatste wens dat zijn moeder een verblijfsvergunning krijgt en hij wil graag nog een keer zijn oma en opa zien. Door de afwijzing in de asielzoekprocedure dreigde voor Abiram en zijn moeder uitzetting ondanks zijn terminale situatie. Gevreesd wordt dat hij het hoger beroep in februari niet zal halen.
‘Abiram is onwetend van de afwijzing, maar hij ziet zijn moeder en vraagt waarom ze gehuild heeft’, zegt directeur Inge Bulters van basisschool Het Palet zaterdag in het AD.
PvdA, D66 en GroenLinks hebben met afschuw gereageerd op de dreigende uitzetting en willen de minister aan de tand voelen over de kwestie, mogelijk dinsdag a.s. tijdens het mondelinge vragenuurtje in de Tweede Kamer.
In Almelo is een actie gestart om de oma en opa van Abiram in te vliegen om afscheid te kunnen nemen van hun kleinzoon. Daarvoor is de medewerking vereist van de rijksoverheid betreffende het benodigde visum.
Reisbureau Holland International in Almelo heeft na overleg met het moederbedrijf Arke/Tui Nederland twee tickets toegezegd en probeert samen met de stichting Doe een Wens nog volgende week de grootouders in te vliegen.


Hartekreet

Archief
Terug naar vorige pagina