Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-01-2011  

Illegale schrootshredder op De Buitenhaven


Zo'n ding van 12x12x12 meter zet je er niet neer in een namiddag. Komt er nooit een havenmeester op de Buitenhaven?

Foto: Milieuadviseur Middelkamp
 

ALMELO – Op het bedrijventerrein Buitenhaven is in enkele weken tijd een gigantische schrootshredder neergezet door Riwald Recycling. De machine kost miljoenen en is omzoomd met vier geluiddempende wanden zonder dak.
Alleen is er een probleem. Riwald Recycling is al jaren bezig om via de provincie een milieuvergunning te krijgen en dat zou volgens het vigerende bestemmingsplan Buitenhaven/Het Noordbroek van oktober 2006 onder milieuvoorwaarden t.a.v. de bedrijvigheid wel kunnen.
Nu komt daar deze schrootshredder bij waarvan directeur E. Huzink zegt dat men dacht dat daarvoor geen gemeentelijke vergunning nodig zou zijn.
De gemeente werd getipt door milieuadviseur Marcel Middelkamp die namens zijn cliënt ( en buurman van Riwald) de firma Sonder BV bezwaar heeft tegen het kolossale apparaat dat metaal in kleine stukjes moet hakken om gereed te maken voor transport over water.
De gemeente heeft Riwald Recycling aangeschreven dat de machine vergunningplichtig is en stelde Riwald Recycling in de gelegenheid om alsnog een aanvraag in te dienen. Deze aanvraag bleek niet compleet. Reden voor milieuadviseur Middelkamp om van het college van B&W te eisen dat zij tot handhaving over gaat. Dat wil zeggen het laten afbreken van de machine en geluidswerende wanden door Riwald onder druk van op te leggen dwangsommen.


Brief van gemeente aan Riwald BV

Archief
Terug naar vorige pagina